• Co dalej? Autor: ~inwestor [83.5.204.*]
    Proszę o poważne wpisy.
    W mojej ocenie jesteśmy po dość rozczarowujących (Q/Q) wynikach, choć reakcja na kursie zdecydowanie przesadzona.
    Ciekawie to wygląda technicznie:
    -krótkoterminowo jesteśmy cały czas (od stycznia0 w kanale spadkowym, wczoraj odbiliśmy się od dolnej bandy
    - długoterminowo: naruszyliśmy linie trendu wzrostowego od 2022 roku, ale dziś na zamknięciu równo na niej

Na rynku duża niepewność. Oosbiście myślę że dopóki nie zobaczymy obiecanego 2 dużego klienta może być presja na dalsze spadki do poziomu 21-22 zł. Jeśli dowiozą klienta, za Q3/Q4 zakręcą się z przychodami ok 14-15 mln to jest szansa na powtór powyżej 30 zł.
    Wyższe poziomy to już tylko VACAST. I to chyba jjuż po decyzji FDA.

• Re: Co dalej? Autor: ~inwestor [83.5.204.*]
    Chciałem się też odnieść do wyceny Ipopemy.
    Zakładali przychody 60 mln w 2026 i kurs v42. Wygląda na to że możemy się spodziewać bardziej 45-50 mln, a więc sporo mniej. Dlatego w mojej ocenie bez Vacast więcej niż 30-35 zł na kursie nie zobaczymy.

Ocena wynikó przez Impoeme: 20260409_0811_MDG_PL_PW.pdf 
  • Re: Co dalej? Autor: ~SzynSzylowy [31.61.185.*]
    Ok. Ale 35-40 mln. Za cały 2026 to praktycznie zerowa dynamika wzrostu czyli nie zintegrują żadnego klienta, z którym umowy już mają? To katastrofa byłaby jakaś.
  • Re: Co dalej? Autor: ~Tola [37.31.24.*]
    Weź skończ zobacz jakie mieli przychody tok temu i w 2024 kogo chcesz zniechęcić ma być umowa i będzie ale będziesz brał pkc powyżej 30 wtedy, vcast 10 x marzą więc strasz innych nie nas
  • Re: Co dalej? Autor: ~SzynSzylowy [31.61.185.*]
    Ja tylko pytam czy to ma w ogóle sens. Bo moim zdaniem nie. A tu wrzaski od razu.
  • Re: Co dalej? Autor: ~Tola [37.31.24.*]
    Przerabiałem takich na wielu spółkach normalnie miłosierni Samarytanie, nie chcesz nie kupuj sprzedaj jak widać chętni są dla mnie nn w akcjonariacie zapewnia że inwestycja jest poparta fundamentami TYLE
[x]
MEDICALG 3,28% 26,75 2026-05-08 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.