• Ruchy insiderow Autor: ~Holender40 [37.30.14.*]
    Prezes sprzedaje, członek zarządu sprzedaje pakietowke, więc kto kupuje? Trudno ocenić ten ruch. Albo szykuje się coś grubszego, albo insiderzy sprzedają na górce.
  • Re: Ruchy insiderow Autor: ~Edi27 [212.115.186.*]
    Aby przejść na Rynek Główny GPW, spółka musi spełnić surowe wymogi dotyczące free floatu (wolnego obrotu). Wymagane jest, aby co najmniej 500 000 akcji było w rękach rozproszonych inwestorów. Dodatkowo, wartość rynkowa tych akcji w wolnym obrocie musi wynosić co najmniej 17 000 000 EUR, a akcje te powinny stanowić co najmniej 15% kapitału zakładoweg.
    Co o tym myślicie.
    Wejście na Rynek Główny GPW wymaga funkcjonowania jako spółka akcyjna, sporządzenia prospektu emisyjnego zatwierdzonego przez KNF oraz rozproszenia akcji (min. 15% w rękach publicznych, wartość min. 15 mln euro lub 12 mln euro dla debiutujących z NewConnect). Spółka nie może być w upadłości, musi posiadać wycenę i zapewniać przejrzystość
    To znalazła mi AL.
    Sam nie wiem co o tym myśleć. W obecnej sytuacji to mogło by mieć jakiś sens.
  • Re: Ruchy insiderow Autor: ~Ja [83.29.146.*]
    A spółka mówiła coś, że chce przejśc na główny parkiet ? Z tego co słyszałem usługa biegłego rewidenda na NewConnect to koszt roczny bodaj około 20-30 tys. zł a będąc na głównym parkiecie już około 100 tys. zł więc są też większe wydatki główny parkiet to nie tylko plusy, ale i trochę większe koszta, choć i większe możliwości, ale na razie spółka ma kapitalizacji 20 milionów i skromniutkie obroty dzienne, wątpię żeby Ich przerzucili i wątpie, żeby sami tego chcieli :) Ale nie wiem, nie śledzę zbytnio spółki zajrzałem właśnie bo myślę nad zakupem :D
  • Re: Ruchy insiderow Autor: ~kaenef [5.184.228.*]
    I jak ocenicie ruch insiderów widząc to co dzieje się dziś?
  • Re: Ruchy insiderow Autor: ~Holender40 [188.33.10.*]
    Jak dla mnie typowa reakcja NC na wyniki. Wyniki wydają się słabe, ale w marcu po prostu nie została rozliczona większa umowa. Umowy serwisowe rosną nadal 10% r/r, a firma nadal wygrywa przetargi, jak ostatnio dla Zarządu Dróg Miasta Kraków za 0,5 mln. Co do akcji insiderów, trudno je ocenić. Ale martwię się trochę że Enovo zeszło poniżej 5%, teraz mogą sypac

Ja czekam na wyniki za miesiąc, wtedy dowiemy się o marży. A dzisiejszy spadek wykorzystałem żeby dokupić troche.
  • Re: Ruchy insiderow Autor: ~thorgi [77.236.28.*]
    Oszukali nas ! Decydenty z Madkomu ... Jakby miało być samo złoto to sprzedawaliby tak na maksa ?
[x]
MADKOM -2,60% 3,00 2026-05-29 16:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.