Po unormowaniu się sytuacji na bliskim wschodzie jest wysokie prawdopodobieństwo powrotu do negocjacji zakupu SM przez Tailwind Capital. Przy tak zaawansowanych działaniach Tailwind widzę duże szanse na domknięcie transakcji , uważam że jest to kwestia czasu.
Wszystko na giełdzie jest możliwe i wzrosty bądź spadki, jak kto woli, są kwestią czasu.
Aktualnie słabe rece, które grały pod sprzedaż SM sprzedają. Po tym czasie wrócimy do wzrostów.
A miałeś tu przy info o sprzedaży wzrost obrotów ? Kurs praktycznie jest w miejscu od dawna a i obecne info nie zmienia obrotów więc albo wcale nie siedzicie na tym papierze albo dwubiegunówka zaawansowana, tak samo jak ten co posła że pewnie nie dogadali się co do ceny lub że kurs będzie kisić tu kilka miesięcy, czytacie komunikaty? Czy co najwyżej max 3 wpisy na forum. Myšlenie nie boli
Oczywiście, że po info o sprzedaży był skokowy wzrost obrotów w okolicach 26.01 do najwyższego poziomu od prawie roku i utrzymywał się przez kilka sesji. Dlatego teraz ma kto oddawać akcje.
Co ztego że był wzrost kursu, zresztą lichy, jak były małe obroty. Pozstym co to za wzrost jak jeszcze kilka mieiscy wczesniej bylo i tak 25 procent wyzej niz w maksie ten wzrost, więc nie czaruj ziom bo tu żadnego wejścia z zewnątrz inwestorów nie było z kapitałem po info o nego.
Tu prawie handlu nie ma a ty mi będziesz że oddają akcję, poza tym po info był wzrost kursu ale nie jakiś wielki obrotów tak samo jak po info w drugą stronę. A w aneksie jest jasno napisane z jakiego powodu jest odstąpienie od podpisania umowy i tym powodem są działania wojenne, a to że ty sobie coś odpowiadasz to już twój problem
Dnia 2026-04-10 o godz. 15:34 ~ted napisał(a): > Po unormowaniu się sytuacji na bliskim wschodzie jest wysokie prawdopodobieństwo powrotu do negocjacji zakupu SM przez Tailwind Capital. Przy tak zaawansowanych działaniach Tailwind widzę duże szanse na domknięcie transakcji , uważam że jest to kwestia czasu.
Zgoda UOKiK-u jest ważna 2 lata, a badanie due diligence ma ważność 3-6 miesięcy (koszt ok 0,5mln pln). Jak w ciągu najbliższych 3 miesięcy nie wznowią rozmów to moim zdaniem prawdopodobieństwo sprzedaży SM znacząco się zmniejszy. Spółka wskaźnikowo mocno niedoszacowana i nawet w przypadku fiaska transakcji obecna cena dla mnie jest bardzo korzystna.