• ATREM czy ELEKTROTIM Autor: ~Habdank [37.31.46.*]
    Trudno wybrać ELEKTROTIM relalnie bije na łeb ATREM w rzeczywistości ATREM wyżej wyceniany niż ELEKTROTIM i czy ktoś mi to może wytłumaczyć
  • Re: ATREM czy ELEKTROTIM Autor: ~Kokostrans [188.33.22.*]
    Zobaczymy za tydzień
  • Re: ATREM czy ELEKTROTIM Autor: ~Aa [5.173.180.*]
    Po wynikach w poniedziałek ci powiem co będzie lepsze ,,pp
  • Re: ATREM czy ELEKTROTIM Autor: ~Krzysztof [80.49.252.*]
    Wyniki to chyba w14 wtorek ???
  • Re: ATREM czy ELEKTROTIM Autor: ~Major [194.233.101.*]
    Te wyniki nie maja aż takiego znaczenia, beda akceptowalne i dywidendowo wsparte ale główne zamówienia 2026 będą szturmować spółkę lipiec/sierpień oraz na jesieni. Odnośnie Atrem: mogą podziękować ele bo rynki szukają podobieństwa, jednak 2x mniejszy backlog, dziura jak studnia w zamówieniach i zrobili deal głównie na orlenie czyli są uzależnieni mocno od jednego podmiotu, biogazownie to raczej niewypał. Co trzeba oddać na plus - ich prezes jest medialny, ładne listy melodramaty pisze, YT wywiady i reko sie znajdzie kumpelskie. W biznesie wszystko się liczy również relacje to jak sie umiesz sprzedać czyli komunikacja. Elektrotim jest kompletny, z działem projektowym, stonowany, umiejący dochować tajemnicy, nie walczy o swoją wartość medialnie bo zna swój "complete secret power" i powoli jak traktor idzie pod górkę : pyr, pyr, pyr . Co z grubymi rybami, czy wejdą? Pęknę ze śmiechu, bo chyba kiblują na bio- techach.
  • Re: ATREM czy ELEKTROTIM Autor: ~Bankier [164.127.250.*]
    Popatrzcie na backlog atremu 350mln oraz na espi o nowych kontraktach. Ostatnie umowy
    listopad 21 mln, wrzesień 50mln (aneks orlen) a później do maja nic.

Atrem pozyskał duży kontrakt na dobrej marży z Orlenem i to jest pokłosie dobrych aktualnie wyników.

Następne kwartały będzie posucha w wynikach, brak nowych kontraktów przez prawie rok przekłada się na wyniki dopiero po kilku kwartałach, więc nawet jeśli teraz podpiszą dużo to będzie miało odzwierciedlenie za kilka kwartałów. Takiej marży jak teraz na nowych nie są w stanie utrzymać zwiększając backlog. Widziałem otwarcie ofert przy jednym z przetargu najniższa oferta 11mln, elektrotim 12mln, atrem 20mln.

Elektrotim na koniec września backlog 812 mln, od tej pory dużo espi. Myślę ze nie można porównywać marż Elektrotimu do Atremu bo to nie ta skala. Elektrotim będzie poprawiał marże a Atremowi będzie spadała przy wzrostach backlogu.
  • Re: ATREM czy ELEKTROTIM Autor: ~Bankier [164.127.250.*]
    Dodam tylko od listopada 2025 nowe umowy raportowane w Espi

Elektrotim 146mln vs Atrem 21mln.

Elektrotim raportował w formie Espi umowy od około 20 mln
  • Re: ATREM czy ELEKTROTIM Autor: ~Bankier [83.27.12.*]
    Poprawka
    Elektrotim 170mln vs Atrem 21mln.
  • Re: ATREM czy ELEKTROTIM Autor: ~Malina [91.196.223.*]
    Wiemy o tym wszystkim a BOŚ podwyższył cenę docelową dla akcji Atrem do 81,2 zł a o Elektrotim cichutko, no proszę sie zastanowić:)
  • Re: ATREM czy ELEKTROTIM Autor: ~Qbq [37.47.128.*]
    Piniondz lubi cisze :)
    Elt dopiero teraz zacznie rozkwitać.
    Wyniki
    Info o dywidendzie
    Nowe kontrakty
    ... szkoda tylko ze strategią była taka slaba
  • Re: ATREM czy ELEKTROTIM Autor: ~Habdank [37.31.60.*]
    Wywołałem fajną merytoryczną dyskusję aż miło było poczytać ..
    Żadnych uszczypliwości i złośliwości BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ życzę wszystkim powodzenia a co będzie pokażą wyniki 14 wtorek chyba.
    POWODZENIA hejjj

Habdank
  • Re: ATREM czy ELEKTROTIM Autor: ~Osa [213.134.160.*]
    Aż milo poczytać.
    Dziękuję
  • Re: ATREM czy ELEKTROTIM Autor: ~Lolo [194.233.101.*]
    Bośki aby oddać sprawiedliwie musiałby wydać reko ele docelowo 160:) a może być im głupio tak przy50:)
[x]
ELEKTROTI 2,69% 61,10 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.