Na pociechę napiszę, że wg mnie doczekasz się tych 37. Może już w maju. Na pewno jeszcze czekają nas turbulencje po publikacji raportu rocznego 28 kwietnia. Ale później możliwe wzrosty, przy założeniu, że kwestie finansowania i restrukturyzacji pozostaną rozwiązane.
np. ci którzy kupili po 25. Moim zdaniem 28 to dość atrakcyjna cena do sprzedaży, będzie niżej, dużo niżej. JSW nie ma pod co rosnąć, lada moment może im się skończyć płynność. Wcześniej mówiono o Q1, widać trochę przeciągają ale ile tak jeszcze pociągną? Bez kroplówki od SP tracą płynność, na razie nie widać żadnych ruchów poza komercyjną pożyczką, czyli realnie patrząc kolejny gwóźdź do trumny.
Skoro bedzie duzo nizej , to kto bedzie sprzedawał to " duzo nizej " ? Nadal twierdzisz ze akcjonariusze ? Nie sprzedali jak acf byl po 170 dolarow , biegły rewident odmówił podpisania raportu w ubieglym roku, nie sprzedawali wtedy po 23.-24 .. .. a sprzedadzą teraz przy ACF 230 dolarow .. no cóż.. ja w to nie wierze
Doktor , nie uwazam ze akcjonariusze sypią, to jest margines bo zdecydowana większość ma strategie long , co widać w arkuszu. Tak, jest 28 ze sporym haczykiem co prawda poki co, moge przyznać ze miałeś rację, nie mam z tym problemu. Short akcja niczym wowczas przy odstąpieniu od negocjacji zarządu z ZZ. Jest ubijanie , bedzie i gora. Luki popytowe dzisiaj, słaby sentyment po wątpliwym rozejmie i wykorzystali do zbicia. Jak zarobiłeś to fajnie, wszystko to kosztem shorta.
Już Ci odpisałem wyżej Jasiu. Nie martw się, będzie i 37. Jak masz kasę to dzisiaj warto kupić. Ja dzisiaj kupiłem 1000 sztuk. Przedwczoraj 2000 sztuk (fakt mogłem poczekać). Mam jeszcze resztkę kasy ze sprzedaży po 34+, na ostatni pakiet 1000 z hakiem. Ale to już zostawiam na poziom 27, o ile się przydarzy. Generalnie, ja też jestem longerem, ale takim co chce zarobić, więc kręcę kółka zamiast patrzeć na wirtualny portfel.
Nie kupię ani jednej akcji więcej. Chyba , że cena akcji spadnie poniżej 22,88pln wtedy będę łapał spadające noże. Strach przed zdjęciem JSW z giełdy i wtedy .................