Witam, obserwuje kurs woli info, widze ze spadlo.
Nadal trzymam te papiery. Jak myslicie warto ?, narazie jestem 10 % w plecy,
patrzac ostatnio na techmex mam mieszane uczucia, bardzo cicho tutaj.
Jaka jest analiza techniczna.
bo to ciekawa spółka jest, na mieście dużo plotek, analiza techniczna chyba nic nie rozjaśni, ja też trzymam ale powoli wymiękam, nerwy mam słabe, guru zaraz napisze, że okazja do zakupów a ja się obawiam, że wtopiłem nieco
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 32 / 2009
Data sporządzenia: 2009-11-06
Skrócona nazwa emitenta
WOLA INFO S.A.
Temat
Zawarcie znaczącej umowy z Narodowym Funduszem Zdrowia
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd Wola Info S.A. informuje, iż w dniu 6 listopada 2009 roku Spółka podpisała z Narodowym Funduszem Zdrowia umowę na przebudowę lokali użytkowych nr 13, 14 i 15 oraz na budowę łącznika". Umowa została zawarta w wyniku uznania oferty Wola Info S.A. za najkorzystniejszą w przetargu publicznym prowadzonym przez Narodowy Fundusz Zdrowia.
Wartość umowy wynosi 9 575 907.42 złotych brutto.
Przedmiotem umowy jest m.in. wykonanie instalacji wentylacji mechanicznej i klimatyzacji, wykonanie instalacji klimatyzacji precyzyjnej serwerowni i klimatyzacji pomieszczenia dla UPS-ów, wykonanie instalacji niskoprądowych (kontrola dostępu, system włamania i napadu, telewizja przemysłowa, okablowanie strukturalne, system monitoringu BMS, system nagłośnienia i obsługi sal konferencyjnych) oraz instalacji przeciwpożarowych i sieci energetycznej.
Termin wykonania zamówienia: 210 dni od daty wprowadzenia wykonawcy na teren budowy.
Okres gwarancji: 60 miesięcy dla konstrukcji budowlanych, 36 miesięcy dla pozostałych elementów. Gwarancja obowiązuje od dnia podpisania protokołu odbioru końcowego.
Zamawiający jest uprawniony do naliczenia kar umownych za opóźnienie w oddaniu przedmiotu umowy oraz za niedotrzymanie terminów napraw gwarancyjnych. W umowie nie został określony górny limit kar umownych. Zapłata kar umownych nie wyłącza uprawnienia dochodzenia odszkodowania uzupełniającego przez zamawiającego
Wykonawca wniósł zabezpieczenie należytego wykonania umowy w wysokości 478 795,37 złote służące ewentualnemu zaspokojenie roszczeń zamawiającego wynikających z nieprawidłowego wykonania lub niewykonania umowy.
W pozostałym zakresie umowa nie zawiera zapisów odbiegających od warunków powszechnie stosowanych w tego typu umowach.
Kryterium uznania umowy za znaczącą jest fakt, iż wartość umowy przekracza 10 % wartości kapitałów własnych Wola Info S.A.