• Kilka wykresów Autor: rcicho [87.248.65.*]
    Dziś wrzucam kilka wykresów wskaźników nie tak szybkich ale wolniejszych i niech wnioski każdy wyciaga sam.
    Na początek MACD ktory przeciął wczoraj od dołu swoją średnią. Wykres: https://ibb.co/fzwfhNzB
  • Re: Kilka wykresów Autor: rcicho [87.248.65.*]
    Teraz wskaźnik mniej znany ale dający fajne średnioterminowe sygnały czyli Know Sure Thing który szykuje się do przebicia swojej średniej i zmienil ruch na lekko wzrosotwy: wykres: https://ibb.co/nqGSJvpy
    Tu Beztrendowy Oscylator Cenowy który również daje jasne sygnały: wykres: https://ibb.co/qM6YCDjN
    I na koniec Transformata Fishera ktora ladnie pnie się w górę: wykres: https://ibb.co/VpT8J1SP
  • Re: Kilka wykresów Autor: ~Kamikadze [37.248.161.*]
    Wcześniej już były inne wykresy . Ale przez to że trudno wymazać plamy których spółka miała kilkanaście do góry nie ruszy .
  • rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~InżynierMaliniak [205.147.17.*]
    Rysiu, wskaźniki zawsze podążają za słupkami wykresu. Wskaźniki nie wymuszają ceny. Wskaźniki, co gorsza te darmowe, to są opóźnione śmieci następujące po transakcjach w trakcie sesji.
    Moja rada dla ciebie rysiu jest taka: zdrowszy i zarobiony będziesz, gdy porzucisz tę kreskową metafizykę :)

Od czasu, gdy zamieściłeś swój pierwszy tu wpis na bankierze z wykresem, kurs jest najniżej! Mówi ci to coś, czy nie usłyszałeś mojego pytania w twoim przeręblu marzeń.
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2026-04-09 o godz. 10:35 ~InżynierMaliniak napisał(a):
    > Rysiu, wskaźniki zawsze podążają za słupkami wykresu. Wskaźniki nie wymuszają ceny. Wskaźniki, co gorsza te darmowe, to są opóźnione śmieci następujące po transakcjach w trakcie sesji.
    > Moja rada dla ciebie rysiu jest taka: zdrowszy i zarobiony będziesz, gdy porzucisz tę kreskową metafizykę :)
    >
    > Od czasu, gdy zamieściłeś swój pierwszy tu wpis na bankierze z wykresem, kurs jest najniżej! Mówi ci to coś, czy nie usłyszałeś mojego pytania w twoim przeręblu marzeń.

Kurs najniżej to był pod koniec marca. Teraz Wam się trochę wszystko rozjeżdża. Wykres kursu przebił (ewentualnie przebija) w górę trend spadkowy. Musicie się bardziej postarać dołować kurs, bo inaczej Wam "ucieknie".
    Uda się kupić w końcu za te 19 groszy, czy tylko będziecie siać tą propagandę ???
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2026-04-09 o godz. 10:49 ~Muminek napisał(a):
    > Dnia 2026-04-09 o godz. 10:35 ~InżynierMaliniak napisał(a):
    > > Rysiu, wskaźniki zawsze podążają za słupkami wykresu. Wskaźniki nie wymuszają ceny. Wskaźniki, co gorsza te darmowe, to są opóźnione śmieci następujące po transakcjach w trakcie sesji.
    > > Moja rada dla ciebie rysiu jest taka: zdrowszy i zarobiony będziesz, gdy porzucisz tę kreskową metafizykę :)
    > >
    > > Od czasu, gdy zamieściłeś swój pierwszy tu wpis na bankierze z wykresem, kurs jest najniżej! Mówi ci to coś, czy nie usłyszałeś mojego pytania w twoim przeręblu marzeń.
    >
    > Kurs najniżej to był pod koniec marca. Teraz Wam się trochę wszystko rozjeżdża. Wykres kursu przebił (ewentualnie przebija) w górę trend spadkowy. Musicie się bardziej postarać dołować kurs, bo inaczej Wam "ucieknie".
    > Uda się kupić w końcu za te 19 groszy, czy tylko będziecie siać tą propagandę ???

To oczywiście do maliniaka i jego ekipy (nie do rcicho).
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~Zybi [94.254.170.*]
    Kilka miejscy już minęło od momentu wejścia na nowe rynki. Ciekawe, gdzie dalej, brak warunków na chwilę obecną, czy czekają na zwiększenie możliwość produkcji. Jakieś targi kosmetyczne, czy jednak Rossmann Niemcy. Jakieś pomysły? Pytam oczywiście akcjonariuszy, reszcie dziękuję.
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~Sceptyczny [170.102.114.*]
    Nie liczyłbym na Rossmann Niemcy w tym czy przyszłym roku. Niemcy mają duże wymagania odnośnie certyfikacji kosmetyków. Cześć z Nich Onlybio już ma ale to pewnie trochę czasu minie zanim spełnią wszystkie wymagania. Jako że to też jest duży rynek nie sądzę by Hubtech tak szybko podniósł moc produkcyjną by mógł zatowarować półki w Rossmann DE w najbliższym czasie. Jeśli wejdą to bliżej 2030 (może trochę wcześniej). Chyba że wejdą jako produkt młodzieżowy, wtedy moc produkcyjna nie musi być tak duża bo będą mieli mniejsze zapotrzebowanie. Na instagramie niemieckim produkty się powoli ukazują ale to jest proces. To może pociągnąć za sobą wzrost ale nie zakładałbym że to się zdarzy w ciągu najbliższych 24 miesięcy.
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~Zybi [94.254.170.*]
    Dzięki. Wypuścili ostatnio fajną serię dla dzieci. Pewnie nie mają na tę chwilę większych możliwość produkcji. Stras się też dobrze rozwija może z czasem dołączy na rynkach zagranicznych do Ob.
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~Sceptyczny [94.254.134.*]
    Słyszałem że ta seria dla dzieci jest chwalona ale to jest za mało by kurs poszybował do góry. To tylko mała część z przychodów. Jeśli chcemy zobaczyć tutaj wzrosty musimy poczekać na rozwój wydarzeń związany z zarzutami. Fundamenty mają mocne i kondycja spółki jest zdrowa. Bez zarzutów pewnie akcje latałyby w granicy 40-45groszy. Teraz spółka patrząc na wskaźniki jest niedoszacowana ale to nie znaczy że jest warta 1pln jak niektórzy głoszą. Taka wycena może mieć miejsce jedynie jeśli spółka zachowa mocną dynamikę wzrostu. Nie zapominajmy że mamy tutaj 667mln akcji.
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~Zybi [94.254.238.*]
    Kupowałem i kupuje powolutku w tym roku. Nie liczę na żadne złotówki, ale na przedział 50-60 i bez pośpiechu. Choć na NC nic nigdy nie wiadomo. Problem faktycznie jest taki, że nic nie wiadomo, czy się dogadali, czy np. dobrowolnie poddali się karze. Szkoda, że brak komunikacji, ale z drugiej strony mam czas kupować przy tej cenie.
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~Adam [83.175.186.*]
    Patrząc tylko na obroty widać, że animator robi po prostu swoje. Wszyscy wiemy, co się stanie ze spółką przy braku obrotów, a raczej, na jakie notowanie przejdzie i stąd praca animatora na tej spółce. Co do kursu to widać po arkuszu, że nie trzeba dużego majątku, żeby kurs poszedł do góry albo żeby go uwalić na koniec sesji, co się często dzieje. Można wyrysować, co się chce i to wcale nie trzeba do tego dużo kasy. Spółka się rozwija, zarabia, ale ma swoje problemy, a raczej jej prezesi i dla jednych jest to okazja do zakupu, a dla innych powód sprzedaży. Bez zakończenia tych spraw będziemy się tak kręcić.
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~Gregor [37.31.56.*]
    cisza przed burza...a tutaj male wybicie nam sie szykuje )
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: rcicho [87.248.65.*]
    Panie InżynierzeMaliniak kurs wrócił do prawie 2-letniego wsparcia na 0,2240zł i do pokonanej w czwartek linii oporu (czerwona) i zrobił to przy bardzo nikłych obrotach co nie potwierdza spadku. Transformata Fishera nawet prawie nie zareagowała i dalej idzie do gory informując o słabnącej sile podaży. Sytuacja zaczyna przypominać tą z okolic 22 grudnia ub. roku (zaznaczone zółtym kółkiem). Zacznę się niepokoić jest cena na koniec sesji spadnie poniżej wspomnianych 0,2240zł. Wykres: https://ibb.co/4RGwXcBc
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~InżynierMaliniak [205.147.17.*]
    Dnia 2026-04-10 o godz. 07:06 rcicho napisał(a):
    > Panie InżynierzeMaliniak kurs wrócił do prawie 2-letniego wsparcia na 0,2240zł i do pokonanej w czwartek linii oporu (czerwona) i zrobił to przy bardzo nikłych obrotach co nie potwierdza spadku. Transformata Fishera nawet prawie nie zareagowała i dalej idzie do gory informując o słabnącej sile podaży. Sytuacja zaczyna przypominać tą z okolic 22 grudnia ub. roku (zaznaczone zółtym kółkiem). Zacznę się niepokoić jest cena na koniec sesji spadnie poniżej wspomnianych 0,2240zł. Wykres: https://ibb.co/4RGwXcBc

Rysiu rcicho, nie zrozumiem co kieruje takimi ludźmi jak ty.
    Jest takie powiedzenie: "smotrisz w knigu, widisz figu". Już dawno powinieneś się zorientować w tej "knidze" , że twoje metody nic nie wywróżą dopóki ja tu będę, rozumiesz :)
    Piszesz teraz o cenie 0,2240 i związanym z tym poziomem niepokojem. We wpisie "obok" tym o nadchodzącym wybiciu ( a'propos od czasu tego twojego wpisu jest prawie minus 20% mniej ) pisałeś, że będzie źle, gdy zejdzie poniżej 0,2290. Obniżyłeś poprzeczkę ?

Rysiu, ustalenie jest takie, że do zdjęcia tego z giełdy kurs ma być coraz niżej. Chcesz ze mną walczyć ? Próbuj :))))
    Dnia 2026-04-10 o godz. 09:26 ~InżynierMaliniak napisał(a):
    > Dnia 2026-04-10 o godz. 07:06 rcicho napisał(a):
    > > Panie InżynierzeMaliniak kurs wrócił do prawie 2-letniego wsparcia na 0,2240zł i do pokonanej w czwartek linii oporu (czerwona) i zrobił to przy bardzo nikłych obrotach co nie potwierdza spadku. Transformata Fishera nawet prawie nie zareagowała i dalej idzie do gory informując o słabnącej sile podaży. Sytuacja zaczyna przypominać tą z okolic 22 grudnia ub. roku (zaznaczone zółtym kółkiem). Zacznę się niepokoić jest cena na koniec sesji spadnie poniżej wspomnianych 0,2240zł. Wykres: https://ibb.co/4RGwXcBc
    >
    > Rysiu rcicho, nie zrozumiem co kieruje takimi ludźmi jak ty.
    > Jest takie powiedzenie: "smotrisz w knigu, widisz figu". Już dawno powinieneś się zorientować w tej "knidze" , że twoje metody nic nie wywróżą dopóki ja tu będę, rozumiesz :)
    > Piszesz teraz o cenie 0,2240 i związanym z tym poziomem niepokojem. We wpisie "obok" tym o nadchodzącym wybiciu ( a'propos od czasu tego twojego wpisu jest prawie minus 20% mniej ) pisałeś, że będzie źle, gdy zejdzie poniżej 0,2290. Obniżyłeś poprzeczkę ?
    >
    > Rysiu, ustalenie jest takie, że do zdjęcia tego z giełdy kurs ma być coraz niżej. Chcesz ze mną walczyć ? Próbuj :))))

Ha ha ! Ale jeleń !
    I teraz myślisz, że nagle wszyscy rzucą się do sprzedawania akcji, bo postraszyłeś ?

Jest wesoło, nie ma co :-)))))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [205.147.17.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~Tomek [31.60.125.*]
    A wy tak wszyscy, bla, bla od kilku lat...
    Powiadam wam wszystkim, dopóki Maliniak nie zmieni
    retoryki ze swojej strony to nic tutaj się nie wydarzy.
    Czekają pewnie na zakończenie postępowania i wtedy się zacznie.
    Czy zdążą do końca hossy? Tego nie wiadomo.
    Wszystko w rękach naszych sądów, a z nimi kiepsko.
    Malinka i Rcicho to ten zły i dobry.
    Maliniak jeszcze trochę i będzie miał z tego tytułu dodatek do emerytury...
    Ha, ha, ha....Od taki nasz Kant Connect.
    Dnia 2026-04-10 o godz. 12:13 ~InżynierMaliniak napisał(a):
    > brani łbie

Ach te nerwy...
    a co taka cisza na forum, jak zaczyna rosnac to nie mam nikogo a jak spada to ruch jak w galerii )
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~Sceptyczny [46.112.82.*]
    Kurs +6% przy wolumenie nieco ponad 100k to żadna sensacja. Jak zobaczymy większy wolumen to będzie można się cieszyć. Póki co nic z tego nie wynika. Spółka jest wyceniana tanio i pewnie da zarobić ale nie widzę powodów do euforii. Jeszcze sobie poczekamy na wyższe poziomy.
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: rcicho [87.248.65.*]
    A może to początek wzrostów i kupują na razie ci najbardziej zorientowani. Co do euforii to trzeba się jej wystrzegać.
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~quest [87.101.44.*]
    w arkuszu mamy ok 1.4 mln akcji do poziomu 0.6 zl. Kwotowo wystarczą zakupy za ok 450 tys zl i mamy 0.6 zl
    niewatpliwie ktos to dzisiaj mocniej kupuje, obstawiam Maliniaka ) co do arkusza zlecen juz dawno pisalem ze spółka sztucznie dołowana kursowo, ale moze juz niedlugo przyjdzie taka sesja odwrotu i beda sie zabijać z kupnem po pkc
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~Sceptyczny [46.112.82.*]
    Tak i inwestując 450tys zwiększysz kapitalizację spółki o 250mln.
    Jak nie lubię Maliniaka na tym forum, bo jest szkodnikiem i naganiaczem jakich mało ta tego typu komentarze mnie rozbrajają. W takim razie dlaczego nie zainwestujesz 450tys ku uciesze Nas wszystkich? Ja wiem ze ta spółka jest męcząca i każdy z wyczekaniem czeka na wzrosty (w tym i ja) ale dajcie na wstrzymanie… trochę więcej rozwagi w pisaniu takich pierdół.
    Dodam że cieszą mnie dzisiejsze wzrosty ale nie dajmy się ponieść bo później wychodzą takie kwiatki.
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~Robert [31.60.77.*]
    Misiaczki, jakie wzrosty.
    Maliniak da cynk, animator piernie pod koniec sesji i po wzrostach.
    Przy takim wolumenie, naprawdę....???
  • Re: rysiu, ty dalej w przeręblu absurdu siedzisz Autor: ~quest [87.101.44.*]
    1. piszę teoretycznie o kursie i arkuszu a po 2. aktualnie nie mam 450 tys wolnej gotówki
    kiedy kurs zaczyna rosnac to podłanczaja sie inni , taka jest psychologia giełdy, a co do dzisiejszego dnia to niewątpliwie ktoś mocniej i smielej zaczął kupowac inni jeszcze czekają )
[x]
HUBTECH 0,82% 0,25 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.