• Starzy forumowicze - Ka, Delaware, Antoni, Drab, Żorż… Autor: ~Emc2 [93.159.27.*]
    Jeszcze tu jesteście? Brakuje Waszych wpisów… Tej sieczki napędzanej przez shorty nie da się już czytać.
  • Re: Starzy forumowicze - Ka, Delaware, Antoni, Drab, Żorż… Autor: ~Żorż [37.248.182.*]
    nie powiem, że ze spokojem, ale założyłem sobie nie podejmować żadnych ruchów aż do wyników za 2q, wierzę w tę spółkę, podobnie jak w 2022, gdy zacząłem ładować do wora, wtedy była to zupełnie inna firma i wierzę, że teraz także przechodzi gruntowną przebudowę w kierunku odzieżowo-obuwniczej, w sumie cieszy mnie cisza informacyjna ze strony spółki, bo, fakt, peanów na własną cześć nie dało się słuchać, niech robią, a nie mówią, mi cierpliwości i środków wystarczy, nie zazdroszczę tym, którzy weszli na górce, trochę jeszcze poczekają, u mnie jeszcze zieleń, ale zasadniczo na GPW wkładam i zapominam, poza tym mam wyrobione zdanie na temat osób walących, jak piszesz, " sieczką" na tym forum, mi też brakuje wpisów merytorycznych wymienionych przez Ciebie forumowiczów, znajdą się po dobrych wynikach, teraz to i tak bez sensu, znikną natomiast ci, którzy teraz tu brylują, pozdrawiam i lecę pobiegać
  • Re: Starzy forumowicze - Ka, Delaware, Antoni, Drab, Żorż… Autor: ~Emc2 [89.66.165.*]
    Dobrze Cię widzieć. Poza błędami w komunikacji samej spółki w moje ocenie to co się dzieje pokazuje jak bardzo koalicja shortów chce oskubać ulicę z akcji. Duży akcjonariat trzyma. Liczę, że jesteśmy już w końcówce tego wątpliwej jakości spektaklu.
  • Re: Starzy forumowicze - Ka, Delaware, Antoni, Drab, Żorż… Autor: ~kokoszek [37.30.52.*]
    Dlaczego wątpliwej jakości? Akcja szortow robi wrażenie. Kurs uwalony o ok. 2/3. Jeszcze z 240 zł spadało z odreagowaniem, od 120-130 leci praktycznie bez korekty. Cel szortow osiągnięty. Nikt mi natomiast nie wmówi ze fundy nie pozyskują informacji wewnetrznych ze spółki. Nie twierdzę, że to Zarzad jest z nimi dogadany, ale na pewno ktoś dostarczał im info.
  • Re: Starzy forumowicze - Ka, Delaware, Antoni, Drab, Żorż… Autor: ~TodoVaBien [89.67.188.*]
    Tez nie rozumiem tego. Shorty robia z kursem co chca. I pisanie, ze nie moga odkupic itd to nawet nie zartujcie. Jakby shorty chcialy to wlaczylyby mlynek i przy cenie 95-100 zl pojawilaby sie masowa podaz bo kazdy te smieciowa spolke chcialby wyrzucic ze swojego portfela. Dzisiaj jakby ten smieszny zarzad oglosil skup poprzez wezwanie po 120 zl to chyba nawet sam milek by zglosil swoje akcje do sprzedazy. A przy cenie 120 zl to shorty dalej sa niesamowicie zarobione. Wiec ja shortom gratuluję, ale rowniez nie wierze ze tak sie zapakowaly bez informacji ze spolki
  • Re: Starzy forumowicze - Ka, Delaware, Antoni, Drab, Żorż… Autor: ~Robert [83.23.12.*]
    zarząd do dymisji i do prokuratury
  • Re: Starzy forumowicze - Ka, Delaware, Antoni, Drab, Żorż… Autor: ~Bart [193.143.72.*]
    > Cel szortow osiągnięty.

Jeszcze nie, póki co sprzedali pożyczone, jeszcze muszą to odkupić, ciągle mają bardzo dużo do odkupu a ktoś im musi to sprzedać, a chętnych brak z tego co widzimy po wolumenie.

> Nie twierdzę, że to Zarzad jest z nimi dogadany, ale na pewno ktoś dostarczał im info.

Pełna zgoda, też mi się wydaje że to jest zbyt duża akcja żeby to był przypadek, więc albo przyszli na zaproszenie albo Modivo ma kreta w zarządzie.
  • Re: Starzy forumowicze - Ka, Delaware, Antoni, Drab, Żorż… Autor: ~Zimny [188.122.3.*]
    Ja tam czekalem na taka okazje . Nawet jak jest kret to super wycena spada do fundamentow ... nie uwzglebniajac rozwoju. Moze to ustawka ale uzasadniona wynikami ...
  • Re: Starzy forumowicze - Ka, Delaware, Antoni, Drab, Żorż… Autor: ~Zimny [188.122.3.*]
    A jeszcze jedno wzrost zadluzenia dlug do ebita blokuje zakup akcji przez niektore fundy zarzad skupu zmniejszajac dlugu moze by lepszy rezultat osiagnal ... ogolnie czuc chaotyczny rozwoj kosztem dlugu i ryzyka ale to jest tez szansa do tanszych zakupow ... golnie obecny stan to efekt Zarzadu dlatego Akerman i inni wybieraja firmy ze sprawdzonymi Zadzadami bo oni robia wzrost ... tutaj jest ambitnie ale chaotycznie
  • Re: Starzy forumowicze - Ka, Delaware, Antoni, Drab, Żorż… Autor: ~Ktoś [31.0.46.*]
    I to co piszecie potwierdza tylko ze nie można ufać tej spółce tzn.temu nieudacznikowi niemiłemu , bo czy sam czy przez kreta robi wszystko żeby kurs był coraz niżej! Dlaczego nie wytoczył procesy tej całej ninga research? Dlaczego nie robi skupu? Może to już nie jego Spółka?
    Ja bym raczej w tym szukal szansy jak teraz a nie dramatyzowal ebita 1.4 to jest mega dobry wynik to ze cel byl nierealny to inna slrawa ale ambitny ... dobra akcja na shorta ale tez longa
  • Re: Starzy forumowicze - Ka, Delaware, Antoni, Drab, Żorż… Autor: ~CCC100 [31.0.35.*]
    Cześć z tych forumowiczów zapewne głupio się uaktywnić po tym jak dywagowali na temat short squizzów, świetlanej przyszłości spółki czy kpiąc z Goopiego Misia, którego scenariusz się ziścił. Ja ze średnią 155 sprzedałem wszystko w cenie 118 mając w pewnym momencie wrażenie, że sprzedaje w dołku. U mnie szale przelał kłamliwy Zarząd oraz wizyty w WorldBoxach świecących pustkami. Powtarzałem się już w innych wątkach - to będzie kolejny duży problem dla Modivo. Do tego głupio prowadzona ekspansja polegająca na otwieraniu byle gdzie. Pomimo silnych brandów jak CCC i HP, koszty całej reszty oraz obsługa długu zeżre cały zysk które wypracują i to z nawiązką. Mógłbym wrócić teraz z tym kapitałem kupując dużo więcej akcji ale nie wirze za grosz Milkowi - poczekam co pokażą w najbliższym czasie. Co do wpisu Zorża, czekanie do raportu kolejnego i kolejnego to zła taktyka. Po kolejnym już możesz sprzedać ze stratą. Ale teraz już i tak zsgoniles się z CCC w kozi róg bo technicznie dochodzi do dużego wsparcia i jak nie sprzedałeś do tej pory to teraz jest faktycznie trudna decyzja. Ja całość z CCC wrzuciłem w CIG’a pod premierę dużej gry. Póki co 25% na plusie. Modivo obserwuję ale już racjonalnie.
  • Re: Starzy forumowicze - Ka, Delaware, Antoni, Drab, Żorż… Autor: blockbuster [31.10.139.*]
    Powtarzam... 70% marży z jednego WorldBoxa w Polsce, która posiada nową kolekcję jako wzór niech pokażą.. swoją drogą WorldBox a HP czym to się ma różnić ??
[x]
MODIVO -2,84% 80,78 2026-05-20 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.