• Dzisiejszy list intencyjny- zagadka... ;) Autor: ~daszek [171.22.91.*]

Z dzisiejszego komunikatu czytamy;
    "Partner, działający pod marką Drone Fight Group (DFG), jest łotewską spółką technologii wojskowej"

Cytat z dzisiejszego art. Biznes24
    "Z kolei Drone Fight Group wnosi do współpracy praktyczne doświadczenie z pola walki. To ukraińska firma, która rozwija drony od A do Z: projektuje je, produkuje, testuje i wdraża operacyjnie"
  • Re: Dzisiejszy list intencyjny- zagadka... ;) Autor: ~daszek [171.22.91.*]
    Ogólnie, dzisiejszy dzień giełdowy był bogaty w wydarzenia, począwszy od mocnego wyjścia desprata/ów i zjazd kurs o -15%, potem komunikat- kolejny list intencyjny i drobne zamieszanie co do kraju pochodzenia spółki( Łotwa czy Ukraina), w międzyczasie publikacja Gmysa na Linkedin odnośnie programów wsparcia dla sektora zbrojeniowego, z której po kilkunastu minutach usuwa istotne zdanie odnośnie kroków w kwestii finansowania spółki.. Działo się... ;)

I na dobranoc jeszcze kwestia mnogości listów intencyjnych, dlaczego listy, a nie np. umowy o współpracy?
    Odpowiedź znajdziecie w podcastcie Radia Wnet "Jak budować polski przemysł dronowy?
  • Re: Dzisiejszy list intencyjny- zagadka... Autor: ~Robek [31.175.8.*]
    A ja myślę i jestem o tym mocno przekonany, że większość akcjonariuszy nie wie w co zainwestowała. Stąd takie chaotyczne ruchy na akcjach.Jesli ktoś jest przekonany o słuszności kierunku działalności spółki i perspektywach, nie wyrzuca akcji które mają potencjał.We wczorajszej sesji ja widzę świadome ruchy na kursie.Zobacz w jak niewielkim przedziale cenowym zebrano set tysięcy akcji,a ten zrzut w mojej ocenie miał ruszyć sprzedaż.Jesli to ruszy jak Gmys mówi że to za parę miesięcy będziemy w innym miejscu.Pozdrawiam.
  • Re: Dzisiejszy list intencyjny- zagadka... Autor: ~daszek [171.22.91.*]
    Dnia 2026-04-09 o godz. 08:31 ~Robek napisał(a):
    > A ja myślę i jestem o tym mocno przekonany, że większość akcjonariuszy nie wie w co zainwestowała. Stąd takie chaotyczne ruchy na akcjach.Jesli ktoś jest przekonany o słuszności kierunku działalności spółki i perspektywach, nie wyrzuca akcji które mają potencjał.We wczorajszej sesji ja widzę świadome ruchy na kursie.Zobacz w jak niewielkim przedziale cenowym zebrano set tysięcy akcji,a ten zrzut w mojej ocenie miał ruszyć sprzedaż.Jesli to ruszy jak Gmys mówi że to za parę miesięcy będziemy w innym miejscu.Pozdrawiam.

Pełna zgoda, z jednym drobnym zastrzeżeneim, aby być w innym miejscu, nie będziemy musieli czekać parę miesięcy.
  • Re: Dzisiejszy list intencyjny- zagadka... Autor: ~NieznanyAnalityk [104.28.129.*]
    Daszek przy kursie 1,8 zł kilka miesięcy wstecz też pisałeś że to będzie inna firma hmm no i jest 0,6-0,7 zł., mega inna nawet kurs jest inny, nie, czy coś źle czytam. Jak przeczytałem wpisy historyczne to podniesienie jest takie same a kurs inny.
    Dnia 2026-04-09 o godz. 12:28 ~NieznanyAnalityk napisał(a):
    > Daszek przy kursie 1,8 zł kilka miesięcy wstecz też pisałeś że to będzie inna firma hmm no i jest 0,6-0,7 zł., mega inna nawet kurs jest inny, nie, czy coś źle czytam. Jak przeczytałem wpisy historyczne to podniesienie jest takie same a kurs inny.

Jeżeli masz wątpliwości, że nie jest to już inna firma. To musisz z tym jakoś żyć.

• Re: Dzisiejszy list intencyjny- zagadka... Autor: ~NieznanyAnalityk [146.75.162.*]
    Nic nie muszę, Ty chyba musisz dużo, ja mam kapitał zamrożony i się nie podniecam, po wynikach firmę poznamy, a dałem się skusić i już nie popełnię takiego błędu, a odpowiem Twoja klasyką historycznych wpisów tzn. dziękuję za merytoryczną odpowiedź.
    Dnia 2026-04-09 o godz. 18:37 ~NieznanyAnalityk napisał(a):
    > Nic nie muszę, Ty chyba musisz dużo, ja mam kapitał zamrożony i się nie podniecam, po wynikach firmę poznamy, a dałem się skusić i już nie popełnię takiego błędu, a odpowiem Twoja klasyką historycznych wpisów tzn. dziękuję za merytoryczną odpowiedź.

A jakiej Ty oczekujesz merytorycznej odpowiedzi, skoro nie dostrzegasz faktów z otoczenia spółki.
  • Re: Dzisiejszy list intencyjny- zagadka... Autor: ~Heheheanalitykatisp [31.0.31.*]
    Daszek przestań bredzić, kolejny list "charakter niewiążący". A na pewno wiążące jest to , że Ty dalej próbujesz namawiać ulicę. Niech każdy sobie zweryfikuje historię wpisów i historię ceny z ponad 10 PLN spadek do około 1,5 PLN. Po "połączeniu odwrotnych" spółek kurs nurkuje bez opamiętania. Jak nie pojawia się umowy z kwotami to będzie kontynuacja. Dla NieznanyAnalityk mogę tylko powiedzieć, że najbliższe raporty mogą niewiele zmienić na plus.
    Dnia 2026-04-09 o godz. 18:52 ~Heheheanalitykatisp napisał(a):
    > Daszek przestań bredzić, kolejny list "charakter niewiążący". A na pewno wiążące jest to , że Ty dalej próbujesz namawiać ulicę. Niech każdy sobie zweryfikuje historię wpisów i historię ceny z ponad 10 PLN spadek do około 1,5 PLN. Po "połączeniu odwrotnych" spółek kurs nurkuje bez opamiętania. Jak nie pojawia się umowy z kwotami to będzie kontynuacja. Dla NieznanyAnalityk mogę tylko powiedzieć, że najbliższe raporty mogą niewiele zmienić na plus.

Nie masz zielonego pojęcia o tej branży, to nie stragan z warzywami od rolnika, gdzie podchodzisz i dogadujesz się na umowę o współpracy w zakresie dostaw.

• Re: Dzisiejszy list intencyjny- zagadka... Autor: ~NieznanyAnakityk [146.75.162.*]
    ~Heheheanalitykatisp - przeczytaj co napisałem a później porównuj do oczekiwania na coś co się wyprodukuje. Ameryki nie odkrywasz że na coś co wejdzie do produkcji itp trzeba czekać minimum pół roku to i tak optymizm gdy masz dopięte tematy. Jeszcze raz przeczytaj i odnieś się merytorycznie jak to pisałem jeden pan. Rozmydlić w rozmowie można wszystko, a odnieś się do wypisywanych faktów jakie były przy kursie 1,8 a dziś… różnica żadna tylko akcji jest po korek i co dalej czy jeszcze nie spadnie. Najważniejsze tak sie nie spinaj żeby mnie i świat przekonać bo umiej czytać, co napisane było wcześniej, to nie trudne, powodzenia
  • Re: Dzisiejszy list intencyjny- zagadka... Autor: ~KK [37.248.213.*]
    Dokładnie wszyscy myślą że to takie hop siup że odrazu zaczną produkcję i będą zyski pamiętajcie moi drodzy kapitał płynie od niecierpliwych do cierpliwych
  • Re: Dzisiejszy list intencyjny- zagadka... Autor: ~Robek [31.175.8.*]
    Kolego, pisałem wcześniej że to start upy,ale większość nie wie o co tu chodzi.Czy jest ryzyko? , oczywiście to giełda,ale premia za ryzyko może być ogromna.Pozdrawiam.
  • Re: Dzisiejszy list intencyjny- zagadka... Autor: ~Heheheanalitykatisp [31.0.30.*]
    Przy takich oczekiwaniach i premi pozostaje mi życzyć powodzenia :)
[x]
DEFENCEH -2,59% 0,53 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.