szort czy nie szort walor zawodzi, przede wszystkim popytowa strona runku stoi i się biernie przygląda. po raz kolejny spółka wchodzącą do wig 20 zawodzi. nie żeby mi się lont odpalał, ale słabo to wygląda, a to moszczenie się poniżej 10 zł,,,,, jakby te 10 zł to jakiś kosmos był to już w ogóle jest bez sensu. Na to wychodzi że te miernoty z noble jednak zepsuły hype na Tauron.
miernoty z noble chcialy dokupic, to zrobili co umieli. zaraz wyniki w maju i rynek zweryfikuje ich prdy. dzisiaj generalnie rynek slaby, ale tpe nawet gorsze od enei na starcie.
Popyt wisi na BIDzie na podbierakach i odbiera od jeleni którzy "się redukują" zgodnie z rekomendacją NOBLE. Jak już się wytrzepią to będą odkupywać po wyższych cenach albo wyć do księżyca, że dali się odwirować. Obroty są dosyć spore jak na tą część dnia. Mamy 1.5h handlu a obroty 7 mln. W piątek do 16.50 było dopiero 11 mln. Widać, że popyt odbiera a sam Tauron nie odstaje znacząco spadkiem od indeksu Wig-Energetyka. Na ten moment różnica to 0.4 punktu procentowego więc bez anomalii.
Ależ potworną wściekłość widzimy powyżej u naganiaczy na wzrosty. A rynek ich nie słucha, rynek robi swoje. Ludzie sprzedają akcje dlatego kurs spada, dzisiaj o prawie 1 procent. Tak jak już pisałem pod koniec roku zdecyduje czy kupić akcje Tauron. Na razie stoję z boku o obserwuje spadki.
A kim ty jesteś, że masz być dla nas wzorem? Co nas obchodzi kiedy kupisz sobie akcje? Masz jakiś dorobek inwestycyjny poza nietrafionym naganianiem na spadki od 7 zł podczas gdy rynek między czasie zaliczył 11.92?
Nie o to chodzi że mam być dla kogoś wzorem. To forum na którym ludzie wymieniają się poglądami ma temat tauronu. Twój problem polega na tym ze nie akceptujesz tego ze ktoś ma inne zdanie na temat perełki Tauron. Zaczynasz być nerwowy, ludzie tu widzieli jak 2 razy cię złapałem na kłamstwie. Chodzi o dywidendę której na dzień dzisiejszy nie ma oraz udział o sprzedaż aut elektrycznych w Polsce.
Pretensje o spadek kursu kieruj w stronę tych którzy sprzedają akcje. Popyt nie jest w stanie zrównoważyć ich podaży. Jak zauważyłeś kurs tauronu spadł z 11,92 na niecałe 10 złotych. Nikomu nie mówię żeby kupił albo sprzedał akcje, ale mam prawo mówić że aktualnie akcje tauronu są drogie. Po to jest to forum, wymieniamy się poglądami, z kulturą. Ale jak ludzie tu widzą, niektórzy kultury muszą się nauczyć.
Zarzuciłeś mi kłamstwo w sprawie dywidendy w załączonym poniżej wątku gdzie w tytule przedrukowałem informację od zarządu i wkleiłem linka z informacją od zarządu ze strony Tauronu. Poniżej link. Gdzie tutaj skłamałem? Co tu się nie zgadza? Jak nie zrozumiałeś wiadomości łajzo to o czym gadasz? Jakie kłamstwo? Poniżej link
Debealler wyjasnij nam, jaki jest cel pisania na forum nie bedac akcjonariuszem? A/wr.edn.y charakter, b/bycie nie.doro.bem zyciowym c/bycie frus.tratem zyciowym d/bycie meennda zyciowa e/brak innych zainteresowan. Poinformuj nas o wyborze
Właśnie o to chodzi że akcje Tauronu są tanie..daleko od wartości księgowej...gdyby były np po 20 zł to można by stwierdzic że już są drogie. Może jutro będzie ten dzień?że ruszymy..Pge nam trochę odjechało i czas gonić ich.
marności ciąg dalszy, niestety w arkuszu widać że drobnym "siada" psycha, nawet się temu zjawisku nie dziwię, ileż można,,, szort rozgrywa rynek książkowo, delikatnie, powoli coraz niżej aktywując stopy. pożyteczni i.dioci skutecznie szorta wsparli
No, znowu najgorsi w wig20. Tak myslalem, ze mamy shorta pod progiem. Pge sie trzyma. My jak zwykle. Ciekawe czy do majowki cos poprawi sie, czy utrzymamy 9,60? Slabe to, ze w sumie super firma, a jakies badziewia rosna, a my nie.
W przeciągu paru miesięcy wstecz takie ruchy w dół już były i potem wracało powyżej 10 zł...i teraz też tak będzie...przykro się na to patrzy zwłaszcza że przy 10 zł akcje są wciąż bardzo tanie..najlepiej nie patrzeć na notowania przez parę tygodni i wrócić przed wakacjami i zobaczyć nowe ATH.