pilnują mega, czekają aż popyt sie wyprztyka i sruuuu... no ale OKI powie, że ktoś musiał sprzedać. Bo na święta kasy potrzebował.... a sorry, jest już po świętach. Ktoś ma pomysł kto za tym stoi?
Bardzo ciekawa teoria mityczny ktoś pilnuje kursu - ciekawe po co - a już wiem bo kolejny mityczny ktoś zacznie odkupować - jak spółka zacznie generować przyzwoite przychody to ten co ma zacząć kupować się sam pojawi
Ciekawe, masz obiecane praktycznie darmowe akcje z nowej emisji ... a tu zonk emisja nie dochodzi do skutku. Cała banda, która miała się obłowić, odpuszcza sobie temat ... trudno nie zarobimy :) to logiczne i oczywiste, że ci ludzie sobie odpuscili xDDD ja na ich miejscu też bym odpuścił ... zwłaszcza, że drobni akcjonariusze mocno interesują się spółką, zebrali 5% i prześwietlają każdy ruch prezesa. No tak, to przecież niemożliwe xDDDDD tak jak niemożliwe było na kursie 6cm po mega premierce hitu DDS2
Śmieszni jesteście OKI i podobni
Dalej z uporem maniaków będziecie twierdzić że tu nikt nie manipuluje kursem.....
7k wystawione żeby co ? sprzedać ? przy takiej płynności ? kurs troszkę rośnie i co ? ktoś nagle sobie przypomniał że miał 1500 zrzucić
Kabaret i tyle
to zrób IM psikusa i kup te 7 k to jak 'stracą' te akcje no stracą bo wg tego nie chcieli ich sprzedać to im się znudzi innej rady aby zapobiec tej teori mie ma
Jeden twierdzi że kurs spuszczają ci co nie dostali darmowych akcji. Drudzy że nikt nie manipuluje. Obie teorie są błędne...po pierwsze primo nawet gdyby kurs spadł do 1zl to ile niby tych akcji się tam kupi? Po drugie primo gdyby nikt nie manipulował to kurs nie był by tu gdzie jest. Tylko ktoś kto wie coś więcej lub sam manipuluje może twierdzic że samo sobie tak spadło. Ja nie mam zaufania do nikogo na tym forum i innym radzę to samo...
jedno jest pewno od jakiegoś czasu było tu więcej sprzedających niż kupujących, teraz na tym poziomie jest stablizacja i obroty, wzrośnie jak pojawi się popyt a nie jak przestaną 'zaniżać'
niech każdy wierzy w co chce
ja robię sobie przerwę od forum bo i tak spiera się tu między sobą grupka kilku osób, nie ma tu merytorycznej dyskusji na temat
wrócę tu z INFO 17.4
Merytorycznej dyskusji ... Prawie spadłem z krzesła ....
Twoje podejście kompletnie pomija realia rynku i sytuację inwestorów na tej spółce...
Piszesz „to kup te 7k i po problemie”, ale to jest kompletnie oderwane od rzeczywistości. Większość akcjonariuszy już dawno zaangażowała kapitał i to często na dużo wyższych poziomach 13cm, 12cm, 8… gdzie każdy kolejny poziom wyglądał jak dno dna. Ludzie uśredniali, dokładali i dziś po prostu nie mają już wolnych środków, żeby dalej skupować nieskończona się podaż.
Druga sprawa, nowy kapitał. Serio uważasz, że ktoś z zewnątrz wejdzie w spółkę xdddddd
w silnym trendzie spadkowym,
bez żadnych sygnałów odwrócenia,
przy takich akcjach na arkuszu?
Rynek tak nie działa. Kapitał nie pcha się w coś, co wygląda słabo technicznie i fundamentalnie budzi wątpliwości.
Takie teksty jak kup i po problemie xddd ignorują mechanikę płynności...Przy tej płynności wrzucanie większych pakietów na sprzedaż działa psychologicznie blokuje wzrosty,
odstrasza kupujących,
tworzy wrażenie niekończoncej sie podaży.
To nie jest takie zero jedynkowe jak próbujesz to usilnie przedstawić.
To nie jest kwestia niech ktoś kupi i będzie dobrze, tylko braku kapitału, zaufania i popytu, który w takich warunkach naturalnie nie występuje. I właśnie dlatego Twoje uproszczenie jest po prostu nielogiczne.... Ogólnie brak ci logiki.
i tu cie zaskoczę bo zgadzam się z tym co napisałeś, możesz odpowiedzieć w normalny sposób i tego się trzymaj,
wiem że uprościłem zbyt mocno ale to wynikało z niechęci tłumaczenia czegoś jak i tak nie idzie do kogoś dotrzeć
do tego co napisałeś należy dodać że nie ma zainteresowania ogólnie gamedevem na giełdzie, gamedev nie jest grany, nie tylko MG ma ten problem, tu potrzebne nowe rozdanie - nowe osoby / świeży kapitał, ja dostrzegam na tych +/- 7zł jakąś większą wymianę
dobrze rozpisałeś jak to rynkowo działa i dlaczego tak jest i to również popiera moją tezę że jest więcej sprzedających ( podtrzymuje że są to wymęczeni akcjonariusze ) a nie ma nowego kapitału któremu jak sam napisałeś brakuje sygnału żeby tu wejść,
@xxx oczywiście że tak, nigdy nie miałem takiego celu
robię przerwę od forum, w niedzielę odświeżę jedynie statystki RT
wrócę z info 17/4 lub 20/4 ( spokojnie nic poufnego bo niby skąd )
zgadzam się z twoją diagnozą 'strony popytowej' że ci co się spółką interesowali to się już zaangażowali lub uśrednili po 20 14 10 8 etc. a nowych zainteresowanych jest zbyt mało nie zgadzam się co do 'strony podażowej' i akcji na arkuszu albo tekstów typu że ktoś kogoś ukarał, uważam że strona podażowa to ktoś kto kupował po te 20 15 14 etc i wychodzi stąd bo uwalnia kapitał pod bardziej hot tematy na gpw, tak działa psychika tu tylko ktoś widzi spadek a gdzieś indziej rośnie to wychodzi tu na stracie i szuka odrobienia strat a że brakuje nowych osób z czym się zgadzamy to tak kurs wygląda jak wygląda
zerknijcie szerzej poza MG jak wygląda np. sytuacja na ULG po rekordowych wynikach , gdzie jest kurs
Mnie ciekawi kto sprzedaje bo to nie my- drobni ( mamy od kilku szt do kilkudziesięciu ) , były historycznie 2 duże transakcje PlayWay i prezes - nikt z kupujących się nie ujawnił - wniosek sprzedaż do znajomych - od tego czasu przemieliła się gigantyczna ilość akcji - wniosek albo jest tak słabo i jedyna nadzieja to ROAD , albo ktoś się ujawni i wymieni prezesa i zaczniemy nowe otwarcie
tutaj jest / było sporo osób z pakietami między 10.000 a nawet 35.000 akcji
było widać to przy okazji walnego z odwołaniem emisji, tutaj indywidualni mieli duże pakiety i to akurat potwierdzone
ludzie skad wy sie urwaliscie jeden pisze o drobnych udzialowcach co maja od kilku do kilkudziesieciu sztuk omg za takie kwoty to ja mecz obstawiam coby sie lepiej ogladalo drugi pisze o duzych pakietach 10000 tys sztuk naprawde to jest duzy pakiet?
Ktos sprzedaje na pitega bo wie ze tu bedzie dno...bankrut....wszysto co twraz jest sprzedawane jest na stracie....ale do upadku jeszcze troche sprzeda..dzis juz ponizej 7...jutro ponizej 6.....
A w maju dwa złote.
Poczekaj aż cały sektor wróci do łask inwestorow narazie to tutaj nawet akumulacji nie widać a wszystkie spółki oprócz CDR są na historycznych minimach.
Ostatnio jak pamietam to chyba farm 51 złożyło wniosek o upadłość