Spółka Rainbow wciąż wydaje mi się dość niepewna – dzisiaj mamy mocny wystrzał +11%, ale nie wiadomo, co będzie za chwilę, bo rozejm z Iranem wydaje się dość kruchy. Myślicie, że warto trzymać czy teraz sprzedać i odkupić znów na dołku? Rynek turystyczny wydaje się teraz bardzo dynamiczny…
Wystarczy, ze Żymianie odwalą numer i mamy jazdę. Gratulacje dla tych co mają niską cene zakupów. Można czekać na dywidendę. Ci co mają ceny zakupu okolice 140 i wyżej pod rozwagę
U mnie 137, ale chyba jutro sprzedam, biorąc pod uwagę: https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-netanjahu-mial-naruszyc-warunki-rozejmu-media-ormuz-znow-zab,nId,23325108
Zbyt kruchy ten rozejm, poczekam, aż spadnie do 125-130, i znów kupię
tak, CNN tez już podaje że przez to że Izrael ostrzeliwuje dalej Liban, Itran zamknął niby znowu cieśninę.
Do tego pamiętajcie: prezes w wywiadzie mówił że przez chwile sprzedaż w marcu siadła (psychologia) więc zarówno wynik za marzec jak i I kwartał nie będa rewelacyjne.
Dnia 2026-04-08 o godz. 16:58 ~krazinski napisał(a): > Ja bym chyba zaryzykował i trzymał co najmniej do piątku (jeśli wcześniej się nie wydarzy nic wywołującego gwałtowne spadki).
Czy ktoś miał to szczęście, że postąpił zgodnie z moją sugestią, która nie stanowiła rekomendacji? Trzymania przez weekend jednak już nie polecam.
Ja tak zrobiłem. Patrząc na to co pomarańczowy odwala to będzie jeszcze nie jedna okazja żeby taniej odkupić, a przynajmniej mam taką nadzieję. W sumie to pozbyłem się większości spółek w portfelu czekając na okazje jakie pojawiały się ostatnio.
Sprzedałem, brak pewności co się wydarzy, Izrael atakuje Liban, a Iran dronami Saudyjski rurociąg, do tego prawdopodobnie znów cieśnina Ormuz zamknięta, a ropa poszła nie o w górę.