• Niepewna sytuacja Autor: ~PB [91.150.209.*]
    Spółka Rainbow wciąż wydaje mi się dość niepewna – dzisiaj mamy mocny wystrzał +11%, ale nie wiadomo, co będzie za chwilę, bo rozejm z Iranem wydaje się dość kruchy. Myślicie, że warto trzymać czy teraz sprzedać i odkupić znów na dołku? Rynek turystyczny wydaje się teraz bardzo dynamiczny…
  • Re: Niepewna sytuacja Autor: ~zoos [62.122.117.*]
    Ja sprzedałam , miałam dziesięć tysięcy wydawało mi się mało, teraz cztery wzięłam i już!
  • Re: Niepewna sytuacja Autor: ~Anna [37.30.58.*]
    Chwilowy powiew optymizmu i zrobiło się zielono....
    Zaraz powrót, nie wierzę, że się dogadają...
  • Re: Niepewna sytuacja Autor: ~krazinski [83.27.119.*]
    Ja bym chyba zaryzykował i trzymał co najmniej do piątku (jeśli wcześniej się nie wydarzy nic wywołującego gwałtowne spadki).
  • Re: Niepewna sytuacja Autor: ~Verso [188.146.148.*]
    Wystarczy, ze Żymianie odwalą numer i mamy jazdę. Gratulacje dla tych co mają niską cene zakupów. Można czekać na dywidendę. Ci co mają ceny zakupu okolice 140 i wyżej pod rozwagę
  • Re: Niepewna sytuacja Autor: ~PB [31.0.88.*]
    U mnie 137, ale chyba jutro sprzedam, biorąc pod uwagę: https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-netanjahu-mial-naruszyc-warunki-rozejmu-media-ormuz-znow-zab,nId,23325108

Zbyt kruchy ten rozejm, poczekam, aż spadnie do 125-130, i znów kupię
  • Re: Niepewna sytuacja Autor: ~Maciek [79.184.246.*]
    tak, CNN tez już podaje że przez to że Izrael ostrzeliwuje dalej Liban, Itran zamknął niby znowu cieśninę.

Do tego pamiętajcie: prezes w wywiadzie mówił że przez chwile sprzedaż w marcu siadła (psychologia) więc zarówno wynik za marzec jak i I kwartał nie będa rewelacyjne.

Więc może znów być wodospad.
  • Re: Niepewna sytuacja Autor: ~krazinski [83.27.144.*]
    Dnia 2026-04-08 o godz. 16:58 ~krazinski napisał(a):
    > Ja bym chyba zaryzykował i trzymał co najmniej do piątku (jeśli wcześniej się nie wydarzy nic wywołującego gwałtowne spadki).

Czy ktoś miał to szczęście, że postąpił zgodnie z moją sugestią, która nie stanowiła rekomendacji? Trzymania przez weekend jednak już nie polecam.
  • Re: Niepewna sytuacja Autor: ~Vox [77.236.3.*]
    Ja tak zrobiłem. Patrząc na to co pomarańczowy odwala to będzie jeszcze nie jedna okazja żeby taniej odkupić, a przynajmniej mam taką nadzieję. W sumie to pozbyłem się większości spółek w portfelu czekając na okazje jakie pojawiały się ostatnio.
  • Re: Niepewna sytuacja Autor: ~Xman [188.117.183.*]
    Sprzedałem, brak pewności co się wydarzy, Izrael atakuje Liban, a Iran dronami Saudyjski rurociąg, do tego prawdopodobnie znów cieśnina Ormuz zamknięta, a ropa poszła nie o w górę.
  • Re: Niepewna sytuacja Autor: ~JS [31.61.253.*]
    Dobrze, że sprzedałeś. Ja też muszę komuś sprzedać jak wszystko wróci do normy, a leszcz wybierze się wtedy na zakupy
  • Re: Niepewna sytuacja Autor: ~Fan_RBW [79.185.22.*]
    Kto tu jest leszczem
  • Re: Niepewna sytuacja Autor: ~JS [46.205.203.*]
    No widać po dzisiejszym dniu kto
[x]
RAINBOW -2,82% 138,00 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.