• Raport za marzec Autor: ~inwes [193.242.142.*]
    Co tu taka cisza?
    Dzisiaj lub jutro rewelacyjny raport sprzedaży za marzec. Ciekawe ile procent na plusie? 10, a może 20?
  • Re: Raport za marzec Autor: ~Eah [37.47.147.*]
    Czekamy na ten rajd z utęsknieniem...
  • Re: Raport za marzec Autor: ~Burak [178.235.184.*]
    Zero się dodało,, pewnie autouzupełnianie. 1-2% będzie się zgadzać
  • Re: Raport za marzec Autor: ~inwestorcovidowy [217.97.108.*]
    no i znów kozak i co dalej?
  • Re: Raport za marzec Autor: ~Zoba [109.243.196.*]
    Wstępne wyniki kozackie, dziś lecimy mocno w górę
  • Re: Raport za marzec Autor: ~inwestor [163.116.189.*]
    Powiem że zgodnie z moimi oczekiwaniami. Szacowałem ok 20,5mln a jest 21,2mln sprzedaż a marże trafiłem 68%. 3 mln większy zysk ze sprzedaży niż rok temu, jak nie zaszaleli z kosztami to może byc malutki plusik w I kw a rok temu była strata. W następnych miesiącach jak zrost będzie 4-6% i koszty pod kontrolą to kolejny rok z zyskiem 10-15 mln się szykuje.
    Jeśli zeszłego roku nie zepsuli to znowu dywidenda 2-3 zł i za rok pewnie to samo .

Czy 30zł za spółkę co płaci 3zł dywidenty jest ok ? 100zł pewnie nie ale te 40-50 powinno być w wakacje.
  • Re: Raport za marzec Autor: ~Burak [178.235.184.*]
    Polecieli 1-2% jak pisałem. Gpw w ogóle nie traktuje tej spółki na piwa.
  • Re: Raport za marzec Autor: ~Trader [185.67.70.*]
    ostatnio mało piszę, ale akcje trzymam

sprzedaż przy 33zł jak dywidenda 3zł to nonsens -jakby nie było spółka może nie rozwija się tak szybko jakbyśmy chcieli ale jednak wzrost ponad inflację jest

a 3zł dywidendy to 9% -dwa razy więcej niż na lokacie

poniżej 40zł sprzedaż jest bez sensu

do wyników rocznych i info o dywidendzie nie spodziewam się tu nic wielkiego pewnie przedział 32-34zł

dopiero wybicie 35zł może coś zmienić w postrzeganiu spółki -na razie czeka nas maraz z obrotami 1000szt na sesje.
  • Re: Raport za marzec Autor: ~Ed [85.221.129.*]
    Wydaje mi się, że kurs ma z jakiś względów być w okolicach 32-33zł. Próby wybicia są zaraz zasypywane większymi pakietami jak na tę spółkę i popyt i tak słaby nie jest w stanie nic zrobić.
  • Re: Raport za marzec Autor: ~inwestor [163.116.189.*]
    Dnia 2026-04-13 o godz. 13:58 ~Ed napisał(a):
    > Wydaje mi się, że kurs ma z jakiś względów być w okolicach 32-33zł. Próby wybicia są zaraz zasypywane większymi pakietami jak na tę spółkę i popyt i tak słaby nie jest w stanie nic zrobić.

Słuszne spostrzeżenie .

Tak jest co roku w tym okresie - wiosenna wyprzedaż akcji.

Niemniej jednak dziś jest ładny popyt, tyle ze to przerzucanie z koszyka do koszyka ale też okazja do dobrania dla odważnych. Przecież ulica nie zebrała 7k akcji w 1 dzień.

• Re: Raport za marzec Autor: ~randomguy [81.15.161.*]
    Zgadzam się z przedmówcami. To wygląda zpełnie jak sztuczne steowanie kursem. Pisałem o tym w zeszłym roku i zakładałem, że może chodzić o wezwanie. Obecnie mam raczej wrażenie, że albo jakiś short gra tutaj na spadki albo ktoś po mału skupuje akcje z rynku, bo cena akcji jest ewidetnie trzymana w ryzach.
  • Re: Raport za marzec Autor: ~Olmo [46.134.71.*]
    Czekam na raport roczny. Dużo ujawni.
[x]
ESOTIQ 0,91% 33,40 2026-04-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.