ten zjazd poprzedni z 10,68 na 8,41 wyglądał niebezpiecznie, ale gdzie jesteśmy dzisiaj ? to może być grubsza gierka pod cały sektor nawet kilku fundów różnej maści na uzupełnienie portfela tanimi akcyjkami , czyli wyświechtane - z wora do wora, miałem wiele razy takie akcje, wywaliłem z micro zyskiem a potem się oblizywałem.
Twój mityczny opór o którym łoren pisałeś a dzisiaj podgadujesz z innego nick'a (którego notabene mi ukradłeś aby siać tutaj zamęt) już dawno został rozjechany. Nie wiem czy zauważyłeś ale wczoraj oraz dzisiaj byliśmy powyżej tego poziomu a w zeszły czwartek zamknęliśmy się 20 groszy powyżej 10.60 wywalając twoje stop lossy na shortach ponad tym poziomem. Nie ma on już żadnego znaczenia. A teraz dawaj 20 czerwonych łap.
O fałszywym wybiciu zgodnie z teorią analizy technicznej mówi się wówczas kiedy na wykresie świecowym mamy dolny lub górny cień wybijający a korpus świecy ostatecznie zamyka się na poziomie wsparcia lub oporu. W czwartek zamknięcie rynku było na poziomie 10.80 czyli 20 groszy ponad oporem. Proponuję doszkolić się z teorii analizy technicznej.
Dokładnie, w czwartek został przebity opór w cenach zamknięcia. Ale kolejne dni pokazały że było to fałszywe wybicie. Dodam, że po przebiciu opór staje się wsparciem, ale jak widzisz wsparcie to dzisiaj zostało przełamane i stało się ponownie oporem.
Znowu się mylisz, w dalszym ciągu jest możliwa formacja RGR na dziennym. Wiadomo, że formacje na realnych wykresach rzadko kiedy są idealne i równe co do grosza. Tak więc jeszcze nic nie jest pewne.
Jak dla mnie to możesz sobie tam nawet narysować baletnice tańczącą na jednej nodze a na falbankach jej spódniczki pociągnąć wstęgi Bollingera i dopatrywać się w nich Teorii Fal Elliotta. Jak komuś nie idzie (a tobie nie idzie wyjątkowo co potwierdzają twoje wpisy) to zawsze będzie dorabiał teoria na siłę.
Nic nie będę rysował, ale powiem ci kto będzie rysować. Goldman Sachs. Kończą właśnie ostrzyć kredki w swoim piórniku. Ty wiesz co to oznacza?
Rembrandt, van Gogh czy Matejko mogą się schować!!!
Lubię bardzo ich rysunki. Póki co są bardzo dla mnie kolorowe a na najnowszych szkicach wychodzi, że narysują mi nowe szczyty. Mam nadzieję, że dorysują chmurki jakoś poniżej tych szczytów.