Też mi się nie wydaje by to była realizacja straty. Śledzę też kurs CD projekt i widać jak te spółki są powiązane praktycznie w tym samym czasie reagują w tych samych kierunkach. Tu chyba wchodzi w grę etf na gamedev ale od wczoraj CD nam mocno uciekł i szkoda tak zostać w tyle.
tez ostatnio zauwazylem korelacje z cdr, wydaje mi sie ze gaming zaczyna startowac, ktos tutaj postawił zapore na 137 zeby kurs sie nie zerwal ( gdyby chodziło o zwykle wyjscie z inwestycji to rynek sam by pociagnal kurs na fali wzrostu chociazby cdr ( zwiekszona amortyzacje mamy juz w cenie ) wyglada mi to na sztuczne trzymanie kursu co tez pokazuje zanizanie duzym zleceniem na S na zamknieciach sesji mam Cdr bitsów i cig i na ta chwile ze po oczyszczeniu 2025 roku wchodzimy w czyste zarabianie przez społke pieniedzy w 2026 roku , co tez pokazuja obecne sprzedaze na Steam FPi I FPII
dodam jeszcze ze prawie 2 tygodnie od poczatku promocji FP II nadal na bardzo wysokiej 176 pozycji steam globals a FP I 290 pozycja ( dodam ze FP I ma ponad 8 lat )
a tak z innej beczki dostrzegam jakas skoordynowana akcje aby kurs nie wzrosł ( sama informacja o amortyzacji według mnie ona nie musiala sie pojawic po prostu spolka dokonuje amortyzacji i informacje o jej wysokosci sa zawarte w sprawozdaniu, na forum od tygodnia pojawia sie notoryczny spam ... i to zanizanie kursu na zamknieciu sesji )