tak właśnie jest, ale wcześniej czy później ktoś ważny poczuje się nadepnięty na odcisk....., tak że póki co spokojnie, nie ma co panikować, sytuacja jest tak kuriozalna bo funkcjonująca nieżle spółka + dramat zarządzania z aspektem kryminlano gospodarczym czy jakoś tam. Ja poczekam bo mam czas i gdzie indziej już kaska wpadła taka, że kompensuje to co tutaj, aczkolwiek przy pakiecie 700 K nioe mogę na ceną narzekać. Tak że to ja powiem "sprawdzam".... Każda rewolucja zjada własne dzieci i oni są chyba jednak tymi dziećmi, może obrażonymi na cały świat ale jednak ze skazami na życiorysie.....tak żed powoli powoli bo się motor spoli. Macie wśród was prawników i innych ogarniętych ludzi mówię do młodych, pokażcie cochones i tem towarzystwu gdzie ich miejsce. To do was będzie świat należał to porządkujcie go zanim wojna wszystko pozamiata. Pozdro
to i bez prawników pójdzie prędzej czy później w górę - tego uczy nas historia na innych spółkach nawet na tzw. trupach . A tutaj są mega fundamenty . Póki co trzeba zbierać bo te poziomy jak dla mnie są bardzo atrakcyjne. Dziś zebrałem kolejne kilkanaście tys sztuk . pozdr
ale z czym ty masz chłopie problem ? jestem naiwniakiem no i co ? świadomie inwestuje w te spółkę bo wierzę ze tu kurs z czasem sie i tak podniesie. Jeśli stracę te pieniądze to bedzie moja strata a nie twoja. Jak masz problem z kulturą osobistą i musisz tutaj innych nazywać naiwniakimi czy czort wie kim jeszcze to powinieneś leczyć swoje emocje a nie inwestować na giełdzie. pozdr
jestem od 2007 na giełdzie i wiem co znaczy tracić pieniądze. A wiesz co to dywersyfikacja? Co wam tak zależy żeby te akcje sprzedać? Ja lubię tracić pieniądze i mam zamiar dokupić kolejne pakiety w najbliższych dniach pan/pani megan.... i jak stracę to co? powiesz że "a nie mówiłem?" Pozdro i bez odbioru. Z takimi ludźmi konwersuję bardzo rzadko lub zasadniczo wcale :)
Dnia 2026-04-08 o godz. 11:55 ~megan napisał(a): > a Ty nie wiesz co to znaczy tracić pieniądze, ile jesteś procent człowieku silnej wiary ?
Krótki przykład i pytanie:
Masz pomysł na biznes i masz 200 tys zł. Inwestujesz całe te pieniądze na rozkręcenie biznesu. I co - straciłeś (-aś) te pieniądze ? No nie - one są zainwestowane w firmę. Będzie można powiedzieć, że są stracone, jeśli ewidentnie firma padnie i ten wkład nie zostanie odzyskany. Czy analogia do giełdy i nawet konkretnie do Hub.Tech jest jasna ?
Jeśli ktoś sprzeda akcje będąc na minusie, to faktycznie wtedy stracił pieniądze. No ale są inne spółki - więc znowu powtarzam - dywersyfikacja.
P.S. Ktoś mi tam kiedyś pisał - to przyjdzie ta Buka w końcu ? :-)
masz 200tys i chcesz kupić samochód za 150tys, stać Cie na niego ale postanawiasz zainwestować to w firme, po 10 latach firma wygenerowała dla Ciebie 100tys.zysku Czy stać Cie na samochód za 150tys ? NO PROSTE ŻE NIE , dodatkowo przez 10 lat nie zmieniłeś samochodu.