• od 1.07 wchodzą cła Autor: ~Trzy [37.109.32.*]
    obroty na Allegro powinni wzrosnąć. raz że na AliExpress i temu długo się czeka na dostawę to jeszcze doliczą cła. Kurs będzie wysoko
  • Re: od 1.07 wchodzą cła Autor: ~Zorro2 [31.175.48.*]
    Tego czynnika się nie docenia ale słuchałem na comparic.pl dyskusję o Allegro i tam są przekonani że spółka wkrótce pozyska inwestora >> zastanawiali się nad Amazonem bo on sobie w tym regionie nie radzi . Mi się też wydaje że spółka z P/E 16 bo tyle teraz mamy z perspektywą 2mld zysku w 2026 to jak zaproponują pow . 35 pln to mogą 50 % firmy łyknąć
  • Re: od 1.07 wchodzą cła Autor: ~Zenon [84.40.232.*]
    Tego nie wiem, dlaczego uważasz, że kurs będzie wysoko. Jeśli syf i chłam mają, a coraz mniej to kupi, to perspektywa zysku będzie około tego 1 mld, lub mniej. Ten czynnik jest ważny słyszalny, ale wiele osób prowadzi dyskusję o allegro i przeniesienie się sprzedawców do tańszych platform typu elriolx i innych nie pobierających opłat. Zastanawiali się dlaczego allegro będzie jeszcze droższe importując swe towary z chin i doliczając prowizje i płacąc cło. Zastanawiali się, dlaczego allegro traci pozycję lidera w Polsce i liczby aktywnych użytkowników aplikacji. Kupując z magazynów w Europie Chińczycy nie doliczą opłat, a zdrożeje tylko import. Ponadto wątpliwe, czy allegro będzie dopłacać dopłacać do ceny smarta, czy do wysyłki, umożliwiające szybkie pozbycie się niesprawnego sprzętu.
  • od 1.07 wchodzą cła Autor: ~Zorro2 [46.112.236.*]
    Zenon >>lidera się podgryza i dobrze ale oni generują rocznie super kasę. A odroczona płatność , magazyny, paczkomaty itd. powoduje że są do przodu w rozwoju. Te skupy akcji i kończąca się ABB to zmieni cenę o 10 pln . A potem życie pokaże ale taka spółka nie może działać bez inwestora strategicznego
  • Re: od 1.07 wchodzą cła Autor: ~Stary_kaczor [37.248.201.*]
    Dobrze, że fundusze nie wiedzą o nadchodzących zmianach bo pewnie by dostrzegły w tym wartość i kupowały pod korek:)
[x]
ALLEGRO -0,13% 34,20 2026-05-28 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.