Tak na chwilę obecną Long robisz super robotę.Zakładasz nowe wątki,piszesz merytorycznie wpisy podparte analizami itp. Oczywiste jest to,że nie robisz tego z dobrego serca i nie rozdajesz Wielkanocnych prezentów tylko zwyczajnie z egoistycznych pobudek czyli FOR MONEY. Jak dla mnie jesteś ze spółdzielni,która chce tu zarobić kawał grosza spuszczając w kanał ubraną na górce ulicę. Ilość wątkow zakładanych przez Ciebie powinna być lampką ostrzegawczą,że jest tu spóła Jak wysoko dojedziecie nie wiem. Sam mam 2 k Mercatora grubo powyżej 100 pln tak więc wiszę ładnych parę lat. Tak więc z mojego punktu widzenia (egoistycznego) pompujcie jak najwyżej. Jeśli się mylę a kurs spółki tę pomyłkę potwierdzi wrócę tu i przeproszę za popełniony post.
Widać, że kogoś boli to, że działalność Longa na forum przyciąga "ulicę", której na tym etapie nie powinno tu być, tylko dopiero wtedy, gdy kurs wzrośnie kilkaset procent. Takie posty i ogólny ból dupy naganiających na spadki utwierdzają w przekonaniu, że prawdziwe wzrosty dopiero przed nami.
Ty musisz miec cos z glowa
Tu ulica jest od 700
Wisi i dynda
Niby teraz wiesiek misl by ich z haka sciagnsc
Ostatnio bylo 40zl i to bylo najnizej od pandemi
Poszlo 10 zl i co niby wielki rumor ? O co?
Skup jest po 100 i przy ostatnim akcje byly prawie 70 jak dobrze pamietam
Nie rozumiem z kad ta podnieta i czym
Jeszcze nic nie jest wyjasnione
Podskoczylo lekko
Spokojnie, bez histerii.
40 zł to był faktycznie dołek tego cyklu. Z 40 zł poszło już +13–14 zł (do okolic 53–54 zł). To ponad 33–35% w górę w krótkim czasie. Dla małej spółki to nie jest „lekki podskok”, tylko konkretny ruch.
Nie rozumiem, skąd zdziwienie i „o co chodzi?”.
Bo:
Zamówienia z USA rosną (50–57 kontenerów miesięcznie)
Ceny rękawic idą mocno w górę (Nitrylex Classic +82% w miesiąc)
Kogeneracja biomasowa rusza wiosną – obniży koszty energii o ~95%
Fundacja Żyznowskich dokupywała akcje po 37–39 zł
To nie jest „nic nie jest wyjaśnione”. To są konkretne, pozytywne zmiany.
Tak, kurs był nisko. Ale od tego czasu sporo się poprawiło.
Lekko podskoczyło a ty głośno wyjesz. Ale coś słabo naganiasz na spadki i kurs wam ucieka. Staraj się bardziej, wyj głośniej to może kogoś zniechęcisz.