To i tak ich nie chroni że się pozbyli akcji system zapisuje także kary po zweryfikowaniu łącznie z dniem z dniem dzisiejszym ich obejmą ale spółki nie mogą zawiesić. Będzie tylko info kto został ukarany i za co.
Skąd ty się bierzesz człowieku że może w każdej sytuacji zawiesić notowania doucz się nieuku . Ja przyjdę namieszać w spółce więc ja dostaję karę a nie spółka. I tyle w temacie więc nie siej zamętu
poczytaj o rozporządzenie MAR, dodatkowo artukuł 18a regulaminu giełdy,
DOobra kończe, bo szkoda mi czasu na dyskusje z miernotamiintelektualnymi
ciekawe ilu na tym forum teraz kwiczy tych od Bernarowicza próbując uspokoić lub przykryć sprawę....to też od ponad 25 lat jest mi znane postępowania na forum bankiera.
Proste szukają monitorują szukają złodzieja który przyszedł do sklepu coś ukradł bądź oszukał z tego powodu nie zamknął sklepu tylko będą go szukać żeby go ukarać..
Gdyby prezes mieszał akcjami nie zgłaszał sprzedaży bądź kupna po przekroczeniu progów, czy sprawozdań finansowych kwartalnych by nie podawał to wtedy mieliby prawo zawiesić notowania.
A jak już chcesz ich w porównanie do sklepu to intelektualnie cię chłopaczku zaoram..
to masz ten sklep gdzie weszli oszuści i złodzieje to właśnie sklep trzeba zamknąć by się z niego nie wydostali bocznymi albo tylnimi wyjściami hahahahaha
to po pierwsze
po drugie miernotko...to, że osoba X opublikowała przekroszenie progu 5% nie znaczy, że 100 osób Y powiązanych kapitałowo albo dysponujące nawet tymi samymi rachunkami maklerskimi nie dokonało transakcji kupna/sprzedaży pod progiem 5%.
ale wydaje mi się, że ty dobrze o tym wiesz tylko zgrywasz tutaj na tym forum na niezarejestrowanym nicku Pinokia
Powiem tak...byłem w swoim życiu na 3 przesłuchaniach w takich sprawach i policja dokładnie wiedziała jakie miałem nicki a przynajmniej zadawali pytania w stylu "czy to Pan pisał pod takim i takim nickiem" ...
nie powiem w jakiś sprawach bo to nie istotne, jedna jeszcze się toczy śledztwo, nie byłem tam jako oskarżony tylko jako świadek,
Dnia 2026-04-02 o godz. 18:33 akcjoinm napisał(a): > Powiem tak...byłem w swoim życiu na 3 przesłuchaniach w takich sprawach i policja dokładnie wiedziała jakie miałem nicki a przynajmniej zadawali pytania w stylu "czy to Pan pisał pod takim i takim nickiem" ... > > nie powiem w jakiś sprawach bo to nie istotne, jedna jeszcze się toczy śledztwo, nie byłem tam jako oskarżony tylko jako świadek,
taa
policja przesłuchiwała cie jako świadka na okoliczność twoich wpisów...:)
a gdzie ja napisałem na jakiej podstawie i po co mnie przesłuchiwała ?
ale zostawmy juz moją osobę....nie mam zamiaru rozwijać tematu i ci tłumaczyc coś czego nie zrozumiesz i tylko wpisami udowadniasz, że mało wiesz o życiu...ile ty masz lat? długo na giełdzie jesteś?
jak chcesz to poczytaj sobie historię o osobie z jednego z Mostostali jak mu udowodnili wpisy na forum bankiera i manipulacje...niejaki Piotr R...
za moich czasów informacje zdobywało się znając tą czy inną osoba, w biurach maklerskich przed monitorami...teraz chłopczyku mozesz sobie w czatagpt wpisać hahahahaha
Fintech to NewConnect. Capitea to glowny rynek. Zupelnie inne zasady. Zawieszenie tylko na bardzo krotko mozliwe i tylko jesli Prezes manipulowal albo spolka nie robi rapprtow.