Czy też macie wrażenie że odbywa się ciągły skup akcji ? i to wygląda na jeden podmiot. Kupuje bez pośpiechu. więc skup na powyżej 10 zł , nikt nie kupuje na zysk 20 czy 30% ale minimum razy dwa
Tutaj raczej są zbierane akcje, by mieć coraz większy udział w akcjonariacie, a nie by zarobić x2. Akcji w obrocie wolnym jest mało, to też obroty na VRG są mizerne.
4,94 poszło co było , Sebie i sobie gratuluję , ale jeszcze urośnie . Zostało mi Dino i Polsat kupione na ok dołku , potem poczekam KGHM i PKO bp ale są teraz drogie , może i pół roku przyjdzie czekać
Ja poczekam na przejecie Lilou i bardziej szczegółowe plany co do rozwoju marki, czekam również na wyniki za IQ bo konsument nie zawodzi i ciekawi mnie czy to się przekłada w VRG. Przesyłam inwestorskie pozdrowienia.
Ja jestem w branży 30 lat , wkruk sklepy super obecnie , dobrzy projektanci ale Lilu to padaczka sznurki bez wartości, i cena za śmieci 100 mln to ogromna pułapka
Sprzedałem pozostałe 10 %, poczekam, popatrzę, wrócę do VRG jak zawsze od 100 lat :) Właśnie owo Lilou budzi moje największe obawy - to może być dla VRG czarny łabędź w 2026 r, np. konieczność utworzenia olbrzymiej rezerwy na utratę wartości. Gdyby do tego doszło - zyskają tarcze podatkową ale inwestorom to się z pewnością baaaardzo nie spodoba.....
Jak się sprzedało papier od razu jakie czarne myśli chodzą po głowie człowiekowi :) Dajmy czas kilku kwartałów dla Lilou i później krytykujmy lub też nie. Życzę powodzenia.
Alez ja jestem największym fanem VRG po tej stronie drogi mlecznej - tylko na tej liście kibicuję jej pewnie od 9-10 lat:) Mówię tylko, gdzie widzę w chwili obecnej największe zagrożenie, inne, mniejszego kalibru to tąpnięcie cen złota i ewentualne przeszacowanie wartości zapasów Kruka. Więcej grzechów nie pamiętam :))
Nie chodziło mi o to żeby być dozgonnym fanem Vrg, tylko o to by cokolwiek ocenić (zakup Lilou) to musi upłynąć jakiś czas i muszą być dane finansowe. A tak na marginesie jakby przepalili 100 mln na Lilou, to VRG nie położy. Trzymaj się inwestorze Seba. pozd.
Jak poczytacie z uwagą bilans to do zysku księgowo doliczono 42 mln w związku ze wzrostem ceny złota z tym że najpierw trzeba sprzedać to złoto drożej , cyrk