Sygnatura sprawy: KIO 733/26 Data wpływu odwołania: 2026-02-16 Zamawiający: PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. Przedmiot zamówienia: Zaprojektowanie i wykonanie robót w ramach projektu pn.: „Prace na linii kolejowej C–E 20 na odcinku Skierniewice – Czachówek Wschodni", wewnętrzny identyfikator: 9090/IRZR2/19466/05551/24/P Braki formalne: Nie Termin posiedzenia z udziałem stron: 2026-03-30 10:00:00 sala 402 Ogłoszenie orzeczenia KIO: 2026-04-02 12:30:00 sala 402
Dnia 2026-04-02 o godz. 16:26 ~tomaslfc14 napisał(a): > Odwołanie zostało oddalone z tego samego powodu co przy Rail Baltica, więc liczę na to, że i z tym Mirbud pójdzie do sądu.
Sąd też nie będzie miał wyjścia jak tylko utrzymać w mocy wyrok KIO. Taki jest niestety przepis. Podali nieprawdę w dokumentach i tego nie da się ani poprawić ani zastosować proporcję. Nawet gdyby kara była na 1 PLN a spółka podała, że nie było kary to i tak decyzja KIO byłaby taka sama. Gdyby MRB wykazał, że miał karę to wtedy Zamawiający mógłby oceniać i uznać, że taka kara nie wpływa na uznanie oferty, ale skoro nie przyznali się do kary to niestety oferta musi być oddalona.
Po co się zajmować MRB przecież to jest słaba spółka aby mieć znaczący pakiet . Ja zmniejszyłem przerzuciłem na wig-20 i mam już zarobek .Tu niech się kisi a nawet niech spada . Jest mi wszystko jedno . MRB niech się ogarnie trochę bo słabiutko nawet z komunikacją . Już nie wspomnę o jakiś ruchach mogących uratować kurs i wizerunek . Jak na razie to każdego dnia mam wrażenie że dostają baty jak dzieci we mgle .
Nie wiem. Ja się może mylę, ale mam wrażenie, że prawie wszystkie te przetargi PKP PLK trwają tak długo i wykluczane są kolejne podmioty aż wygrywa Trakcja, w której PKP PLK ma 87,5% głosów