Jesteśmy grupą z poważnym segmentem metalowym, w którym mamy także mosiądz. Testy naszych miseczek do łusek wyglądają pozytywnie. Możemy produkować również inne półprodukty do wyrobu amunicji z mosiądzu. Widzimy, że rynek, szczególnie amunicji małokalibrowej, jest bardzo chłonny – powiedział Wojciech Kowalczyk, prezes Boryszewa w wywiadzie dla WNP.
Grupa planuje uzupełnienie obecnego parku maszynowego jej odlewni mosiądzu o nowe rodzaje automatów, ciągarek. - Przyglądamy się udziałowi stali w produkcji amunicji, ale to bardziej skomplikowany projekt, który wymaga większych prac badawczych i studyjnych po naszej stronie, ale tu też widzimy potencjał dla grupy Boryszew – powiedział Wojciech Kowalczyk.
O matyldo słodka!
Nie boisz się jadziu że coś pójdzie nie tak i będziesz miała tych biedaków na sumieniu ?
Ps. Znów powiesz : trudno zaszły nieprzewidziane okoliczności
Znów nie zakładasz kłopotów ot chociazby takich że Izrael użyje ładunków nuklearnych by rozbić Iran w pył jak zapowiada Trump a wtedy giełdy się zawala jak w 200i roku..
No i co wtedy? Nie będziemy się zbroić? A ja myślałam, że w takich czasach spółki produkujące uzbrojenie będą rosły. Tak zaraz powiesz, że Boruszew nie produkuje uzbrojenia. 20 pierwszych dronow bojowych to za mało dla ciebie, żeby powiedzieć, że produkują.
A ty jak naganiasx na bankrutujące spółki typu JSW i Bumech, w dodatku na szczytach wybicia, to nie boisz się, że ktoś przez ciebie straci pieniądze? Wartość ksiegowa Boryszewa jest powyżej 6 zł i mamy teraz wyjatkowo przecenione te akcje. Tutaj nie ma żadnych podstaw do takiej przeceny. Wartości ksiegowa Bumechu to - 25 zł ( minus 25 zl) dla porównania.
Ale ja w przeciwieństwie do ciebie nikogo nie namawiam do kupna akcji
Poza tym patrzę na wykres i porównuje sytuację tu i tam..
Tu z wykresu wynika tylko jedno - obowiązujący trend spadkowy- nic poza tym..
Tam z kolei wykres jasno pokazuje
Bogdanka - trend wzrostowy
Bumech - trójkąt symetryczny z potencjalnym wybiciem 40 procent
Jsw- obronione kluczowe wsparcie w trendzie wzrostowym..
Ps. Surowce światowe jak ropa gaz i węgiel w dynamicznym trendzie wzrostowym !
Czego chcieć więcej?
Człowieku jaki ty jesteś ociężały, jak bedzie konferencja na temat dronow z Boryszewa i zostanie w końcu wprost powiedziane kto te drony będzie produkował to ten wykres będziesz mógł sobie włożyć... do kieszeni. W jedem dzień tam się pojawi mocne kupuj bo wszyscy będą te akcje chcieli mieć.
Drony to początek. Jedna z największych prywatnych grup przemysłowych chce zawojować zbrojeniówkę https://www.wnp.pl/przemysl/drony-to-poczatek-grupa-boryszew-planuje-nowe-projekty-w-przemysle-obronnym,1017786.html
Inwestorzy skupuja tanio te akcje od takich osób jak ty, co nie wiedzą o co tu chodzi. Skupują powoli, nie podbijają ceny, po co, jak mogą tanio kupić póki co.
Ale ja wcale tego nie neguje jadziu..
Cały czas powtarzam ze sztuką jest kupić tanio bez napinki i emocji..
Rozbieżność między nami jest taka że ty kupiłaś po blisko 7 uważając że jest tanio zaś my czekamy na to prawdziwe "tanio" przy minimum historycznym..
Czy to się uda ? Nie wiadomo ale jedno jest pewne - kupimy jeśli w ogóle już to z pewnością dużo dużo taniej niż ty..