• Wojciech Kowalczyk Autor: ~baltazar [88.220.46.*]
    Jesteśmy grupą z poważnym segmentem metalowym, w którym mamy także mosiądz. Testy naszych miseczek do łusek wyglądają pozytywnie. Możemy produkować również inne półprodukty do wyrobu amunicji z mosiądzu. Widzimy, że rynek, szczególnie amunicji małokalibrowej, jest bardzo chłonny – powiedział Wojciech Kowalczyk, prezes Boryszewa w wywiadzie dla WNP.

Grupa planuje uzupełnienie obecnego parku maszynowego jej odlewni mosiądzu o nowe rodzaje automatów, ciągarek.
    - Przyglądamy się udziałowi stali w produkcji amunicji, ale to bardziej skomplikowany projekt, który wymaga większych prac badawczych i studyjnych po naszej stronie, ale tu też widzimy potencjał dla grupy Boryszew – powiedział Wojciech Kowalczyk.
  • Re: Wojciech Kowalczyk Autor: ~Krystian [37.225.57.*]
    Będzie grubo..ja tam czekam na 7.00 zł
  • Re: Wojciech Kowalczyk Autor: ~Jadzia [91.94.19.*]
    A ja na 10 i to nawet wtedy nie wiem czy sprzedam.
  • Re: Wojciech Kowalczyk Autor: ~Ziutek [37.47.122.*]
    Trudno, trzeba dokupić. Mam nadzieję że jakkolwiek mi sie ten bowyszew zwróci
    Nie ma innej możliwości
  • Re: Wojciech Kowalczyk Autor: ~Gosciu [37.30.30.*]
    O matyldo słodka!
    Nie boisz się jadziu że coś pójdzie nie tak i będziesz miała tych biedaków na sumieniu ?
    Ps. Znów powiesz : trudno zaszły nieprzewidziane okoliczności
    Znów nie zakładasz kłopotów ot chociazby takich że Izrael użyje ładunków nuklearnych by rozbić Iran w pył jak zapowiada Trump a wtedy giełdy się zawala jak w 200i roku..
    No i co wtedy? Nie będziemy się zbroić? A ja myślałam, że w takich czasach spółki produkujące uzbrojenie będą rosły. Tak zaraz powiesz, że Boruszew nie produkuje uzbrojenia. 20 pierwszych dronow bojowych to za mało dla ciebie, żeby powiedzieć, że produkują.
    A ty jak naganiasx na bankrutujące spółki typu JSW i Bumech, w dodatku na szczytach wybicia, to nie boisz się, że ktoś przez ciebie straci pieniądze? Wartość ksiegowa Boryszewa jest powyżej 6 zł i mamy teraz wyjatkowo przecenione te akcje. Tutaj nie ma żadnych podstaw do takiej przeceny. Wartości ksiegowa Bumechu to - 25 zł ( minus 25 zl) dla porównania.
    Ale ja w przeciwieństwie do ciebie nikogo nie namawiam do kupna akcji
    Poza tym patrzę na wykres i porównuje sytuację tu i tam..
    Tu z wykresu wynika tylko jedno - obowiązujący trend spadkowy- nic poza tym..
    Tam z kolei wykres jasno pokazuje
    Bogdanka - trend wzrostowy
    Bumech - trójkąt symetryczny z potencjalnym wybiciem 40 procent
    Jsw- obronione kluczowe wsparcie w trendzie wzrostowym..
    Ps. Surowce światowe jak ropa gaz i węgiel w dynamicznym trendzie wzrostowym !
    Czego chcieć więcej?
    Człowieku jaki ty jesteś ociężały, jak bedzie konferencja na temat dronow z Boryszewa i zostanie w końcu wprost powiedziane kto te drony będzie produkował to ten wykres będziesz mógł sobie włożyć... do kieszeni. W jedem dzień tam się pojawi mocne kupuj bo wszyscy będą te akcje chcieli mieć.
    A no jak tak to nie mam więcej uwag ..
    Ps. Pożyjemy zobaczymy..
  • Re: Wojciech Kowalczyk Autor: ~Ziutek [37.47.122.*]
    Jadzia nie bedzie miała nikogo na sumieniu
  • Re: Wojciech Kowalczyk Autor: ~Nowy [31.60.246.*]
    Gdzie jest ten wywiad chyba że cytujesz archiwum
    Taki wywiad był w styczniu

Drony to początek. Jedna z największych prywatnych grup przemysłowych chce zawojować zbrojeniówkę https://www.wnp.pl/przemysl/drony-to-poczatek-grupa-boryszew-planuje-nowe-projekty-w-przemysle-obronnym,1017786.html
    Tia..
    A i westorzy i spekulanci odpowiednio ocenili ten wywiad spadkiem od stycznia ponad 20 procent..
    No fenomenalnie !
    Inwestorzy skupuja tanio te akcje od takich osób jak ty, co nie wiedzą o co tu chodzi. Skupują powoli, nie podbijają ceny, po co, jak mogą tanio kupić póki co.
    Ale ja wcale tego nie neguje jadziu..
    Cały czas powtarzam ze sztuką jest kupić tanio bez napinki i emocji..
    Rozbieżność między nami jest taka że ty kupiłaś po blisko 7 uważając że jest tanio zaś my czekamy na to prawdziwe "tanio" przy minimum historycznym..
    Czy to się uda ? Nie wiadomo ale jedno jest pewne - kupimy jeśli w ogóle już to z pewnością dużo dużo taniej niż ty..
    Możesz się jeszcze zdziwić.
  • Re: Wojciech Kowalczyk Autor: ~baltazar [88.220.46.*]
    Artykuł jest na WNP "Unia sama podstawia sobie nogę. Przemysł ostrzega: to może być poważny problem dla SAFE" z dnia 28 marca 2026 roku!
  • Re: Wojciech Kowalczyk Autor: ~mm [185.22.136.*]
    Jadzia nie obiecuj cuda na kiju, juz pół roku wypisujesz jak to jest wspaniale, a kazdy widzi, gdzie jest kurs.
[x]
BORYSZEW -1,92% 4,85 2026-05-27 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.