• sprzedaz Car Rental Simulator w coop Autor: ~zorientowany [91.150.211.*]
    100 tys w rok jak najbardziej realne zwazywszy ze car dealer sprzedal 500 tys w rok, duzo tych osob bedzie chialo sprobowac coopa gdyby optymistycznie spfrzedaz car rentala byla na poziomie 200 tys to daloby ponad 2 mln zl zysku w rok a wtedy 6 zl to wycena od samych gier od malp bo trzeba pamietac ze ewentualby sukces car rentala daje podtstawy do podobnego sukcesu car crime ktory tez ma byc w coop, wiec do wyceny dochodzi obecna dzialanosc plus permafrost i wild west, rozumiem ze sentyment na malych deweloperch growych jest paskudby ale ta wycena P2 to na dzis to nieporozumienie.
  • Re: sprzedaz Car Rental Simulator w coop Autor: ~Drif [37.31.139.*]
    Cierpliwość. Wystarczy być cierpliwym a za parę miesięcy może być powyżej 10 pln
  • Re: sprzedaz Car Rental Simulator w coop Autor: ~Zarobiony [83.20.224.*]
    Freemind kapitalizacja mniejsza jak tu 20 tytułów wydanych 15 w realizacji, flagowe tytuły hause builder, farmer, aquarist , iT specjalista sprzedają się kilka tysięcy kopi tygodniowo sprzedały się za 20 milionów złotych i nadal się sprzedają ,5 milionów w kasie spółki ,kto mi wytłumaczy dlaczego jest praktycznie groszowa wycena spółki?
  • Re: sprzedaz Car Rental Simulator w coop Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Hmm chyba na inną spolke patrzymy, bo ja widze 900k w kasie freemind, 900k naleznosci i 400k zadluzen. Przychód roczny ze sprzedazy mniejszy niz p2chill wiec to ze ten przychód robi 20 tytułów a nie 1 nie ma znaczenia. 15 tytułów w realozacji hmm no pytanie tylko czy sa to tytuły z perspektywa dobrej sprzedazy. Moze tak jest ale nie interesowałem sie tym. Mam nadzieje ze wytłumaczyłem samym porównaniem. Ale zgadzam sie ze zarówno p2chill jak i freemind jest niedowartościowane
    Reszta kasy jest wyłożona w te 15 gier, oni mają strategie wydawania kilku tytułów budżetowych rocznie, dużo mniejsze ryzyko wtopy, póżniej jak gierka się dobrze sprzedaje, wypuszczają kilka dlc, bardzo dobrą strategie obrali, dużo jest większych wydawców którzy pompują po kilka milionów na gre i nigdy sie nie zwraca. Na gameanalitic idzie sprawdzić w jakiej ilości sprzedawane są gry i jakie tytuły dany zespół opracowuje, na te 15 gier myśle że wszczelą sie z jakąś perełką,powodzenia w inwestycjach
    A ja widzę że przychody za 2025 freemind 5 mln a Play 2 Chill 2mln
    Samych dlc które kosztują nie są darmowe wydanych jest 20 do tylko tych 5 tytułów, w jeden rok wydali 7 tytułów i 10 dlc w bardzo ekspresowym tępie to robią. nie przepalają kasy jak to robią niektóre studia
  • Re: sprzedaz Car Rental Simulator w coop Autor: ~Gracz [84.39.164.*]
    Może wydają dużo ale zarabiają mało. W trzy miesiące widzę tu kolejne abb za 2 zł.
    ABB ale na P2chile?
    W gamingu nigdy sie nie patrzy na zmiane stanu produktu. Patrz na przychody ze sprzedazy netto, a nie przychody ze sprzedazy i zrównane z nimi. Przychody p2chill byly pomniejszony o odpis za niewypał Rally, natomiast same przychody ze sprzedazy byly wyzsze niz freemind
    Przychody brutto są dużo większe netto mniejsze bo opłacają te 15 gier w toku produkcji dlatego na papierku tak wygląda, ale praktycznie co roku zwiększają dochód netto o ponad 100 procent, ilość gier robi swoje w tym jednym tygodniu sam hause builder sprzedał się w ilości 6 tys sztuk kopi a gra ma kilka lat, cały czas sie bardzo dobrze sprzedaje na drugim miejscu IT specjalista symulator od premiery sprzedaje się cały czas w dużych ilościach jeszcze mają kilka gier co bardzo dobrze cały czas się sprzedają, mają pięć gier co są na poziomie prawie 90 procent ocen graczy, jak trafią perełke kapitalizacja podskoczy razy kilka, mają bardzo dobry zegrany zespół
    Sprzedają, czyli powinien być przychód ze sprzedaży ale jest byle jaki czyli nie sprzedają. Jak na 15 gier powinni mieć kilka milionów zysku jednak posiadanie gry nie jest równoznaczne z tym, że zarabia na koszty. Może to co mówisz ma sens ale ja tego nie widzę. Raczej widzę kolejną spółkę, którą plw wydy ma sprzedając za grosze.
    Przychód za 2025 jest 5 milionów 4 miliony poszły na opłacenie przyszłych gier, milion na kapitał zapasowy spółki, nie ma drugiej takiej spółki co ma kapitalizację 5 milionów wydanych 20 gier i 15 w toku produkcji. Play way pozbywa się przeważnie nie rentowych zespołów
    No to dziwne, bo akurat p2chill jest juz rentowne, a playway sprzedal
    Nie ma zysku czyli nie dzielą się zyskiem więc są podobne spółki, idą na abb
    No ta nie ma na tyle zysku zeby sie podzielić to prawda bo jak narazie to sa grosze, ale tak czy siak rok na plus. Koszty mniejsze od przychodów
    Tak w skrócie przez ostatnie dwa tygodnie Chile ile sprzedało sztuk kopi gier? I ile mają tytułów?Freemind sprzedał ok 20 tys sztuk, dojdzie te 15 gier wtedy będzie czysty zysk z tych wszystkich gier w najgorszym przypadku 10 milionów rocznie, te pieniądze pójdą na kolejne gry, a jak wszczelą się z tytułem to każdy wie jakie to mogą być liczby niewyobrażalnie wysokie w tedy będzie dywidenda wysoka i kapitalizacja ogromną,
    Co z tego ze sprzedal 20k sztuk skoro przychody sa znikome. Coś bardzo optymistycznie zakladasz te 10mln. Gdyby to byl pewniak to nie byłoby kapitalizacji 5 mln, a moze tak byc ze te 15 gier będą niewypalami i co wtedy? Koszty poniesione, bez przychodu
    Te 20k kopi zarobiło w dwa tygodnie 800 tys, gry wyprodukowane jeść nie wołają, to są same dane ze Steam, bez dlc które nie wliczają się w statystyki i bez sprzedaży playStation i xbox na które zrobili 4 gier porty tam nie wiem ile się sprzedało,od 4 lat kręcą co roku wzrost przychodów o prawie 200 procent,zamiast oddać to w dywidendzie dokładają co chwilę nowe tytuły gier i refinansują je z tych przychodów, raczej małe prawdopodobieństwo żeby wszystkie gry wtopili, robiąc jedną grę o nakładzie kilku milionów jest ogromne prawdopodobięństwo wtopy i bankructwa, tu nie widzę żeby się takie coś wydarzyło, kto nie ryzykuje nie pije szampana
    Przeważnie tak jest jak jakaś spółka trafi z tytułem, a nie ma się jej w obserwacji to już jest za pózno na zakup akcji, dlatego że wchodząc na górce jest duże prawdopodobieństwo wtopy, pieniądz lubi cisze
    Czasami w dwa dni jak jest mało akcji w obiegu, spekuła jest w stanie podbić kurs o kilka set procent przy małej kapitalizacji spółki takie są realia spółek z małą kapitalizacją
    A gra która może odnieść sukces według mnie już tam wyżej pisałem symulator na prawo jazdy i magnat fishing
    A z już wydanych myśle że jeszcze kilka lat będzie się dobrze sprzedawać hause builder, farmer, IT specjalista, aquarist, bardzo wysokie oceny pod 90 mają egypt frontiers i The dream office narazie się słabo sprzedają ale są wydane w tym roku przy wydawanych dlc zawsze ostro rusza sprzedaż u tego dewelopera,
  • Re: sprzedaz Car Rental Simulator w coop Autor: ~Gracz [83.26.85.*]
    Obie w okolicy 3000 miejsca na wishlist, Let's Drive - learn driving simulator trailer w 2022, to nie są pozycje, które w mojej ocenie zmienią coś w potencjale spółki. Jak dla mnie wszystko co robią jest niezauważalne przez rynek i wkrótce Plw ich sprzeda w abb, to idealna spółka, żeby zagrać na krótko.
    Peek i lista nie dokońca odzwierciedlają sprzedaż w pózniejszym czasie tylko w pierwszym tygodniu podam przykład truck dangerous gra robiona 6 lat lista oczekujących na grę 120 tys, premiera tydzień temu sprzedanych kopi przez tydzień 5 tys sztuk, taką samą sprzedaż 5 tys zrobił hause builder od freemind gra która ma kilka lat dlc dodawane na bieżąco robią robote.
    Drugi przykład gra schedule robiona w przysłowiowym garażu za grosze na wzór drug diler nie było praktycznie na whislistie żywej duszy sprzedała się za ok 600milionów złotych mógłbym dalej wymieniać, kończe juź dzisiaj pisanie na forumi idę świętować
    Dawno mnie nie było, coś straszna cisza tu
  • Re: sprzedaz Car Rental Simulator w coop Autor: ~Sio_naganiaczu [37.30.56.*]
    Taka niby dobra spółka a musisz w Święta latać po forach innych spółkach i naganiać. Dobra spółka obroni się sama i uświadom sobie, że nikt nie zamieni P2Chill, która ma dobrze rokujące gry Permafrost, Wild West Pionniers oraz dwie gry na zlecenie dla Phenomen Games dla jakiegoś wynalazku wypuszczającego wógnogierki, w które nikt nie gra i co za tym idzie grożą tylko kolejne odpisy. Nie ten adres.
    Nikogo nie naganiam statystyki mówią same za siebie, sprzedaż 20k kopi w dwa tygodnie, mówi samo za siebie ile sprzedało Play Chile w tym czasie???
  • Re: sprzedaz Car Rental Simulator w coop Autor: ~src [46.134.120.*]
    Przyjdź i zrób porównanie statystyk po debiucie permafrost i wild west
    Przyjdę ja nie widzę nigdzie żeby deweloperem tych gier był p2chille
    Dobrze rokujące tytuły miała nie jedna spółka i co było dalej każdy wie, tu się sprzedają dwu letnie tytuły w przyzwoitych ilościach, i w planach nie 3 tytuły a 15
    Daj tytuł i pozycję widhlist
    Wejdź na gameanalitic po prawej stronie wpisz nazwę tytułu np hause builder lub IT specjalist wyskoczy tam cały zbiór wydanych tytułów dewelopera ile się sprzedało kopi w ciągu ostatniego tygodnia i jakie są aktualnie tytuły w trakcie realizacji, myśle że w topce freeminda będzie symulator nauki na prawo jazdy ten tytuł jest moim zdaniem najbardziej obiecujący
    I dalej kliknij publisher freemind sa
    Max peaki po 200, z reguły nie osiągały 100, gdy po 3x zł. Mogą wydać ich i 200 ale te gry się nie sprzedają. Moim zdaniem lepiej robić jedną, dwie co 2 lata niż 15 takich co się nie sprzedają. Nie wiem ile one kosztują ale nie widzę potencjału. Oczywiście jedna gra może zmienić wszystko ale gdybyś miał wybrać to która to by była?
    Jak się nie sprzedają? A skąd 5 milionów za 2025 wejdź tam gdzie wyżej napisałem tam jest cena każdej gry i ile sprzedało się kopi ogólnie i w przeciągu tygodnia. Peek nie odwierciedla sprzedaży gier tylko liczby
    Teraz na święta są przeceny najtańsze gry już po przecenie kosztują 38 dlatego napisałem 20k kopi w dwa tygodnie średnio 40 daje 800 tys złoty
  • Re: sprzedaz Car Rental Simulator w coop Autor: ~desideratum [91.94.67.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU&list=RDoxSwWc3v1DU&index=1     i rozwiniecie  : https://suno.com/playlist/8315f8ee-c01b-46dc-bbcc-ae8002c1eca9
[x]
P2CHILL 8,06% 2,68 2026-04-13 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.