1)On loan % of FF 0,9% 2)On loan value PLN 2,92 mln 3)On loan-DTC 0,47 DAYS 4)Shares On loan 51,69k Shares 5)Cost to Borrow 13,02% 6)Short Score 32,15/100 Wygląda na to,że dane z wtorku i na otwarcie sesji będą z wczorajszego zamknięcia.W poniedziałek i wtorek oddali trochę, to chyba wychodzą z założenia, że taniej raczej nie będzie. Free Float 61,83%(powinno być mniej za kilka dni) Pracownicy z akcjami które mogą sprzedać,,a tego nie zrobili (nie straszyć pompą. 7 kwietnia jak dostaną więcej do podziału) Dorynek 21,5 tys,Szymanowski 13,87 tys i kilka innych osób po średnio 5 tys. Panie Goru to taki mały prezencik od nas dziewczyn na święta. Xd. Wystawiać akcje na 200 i w górę, to powinno podnieść koszt pożyczki-ja to zrobiłam.
Ale jaka jest wiarygodność Ortex ? To są tylko deklaracje DM. Szczerze to dla moich analiz niewiele to wnioslo, obserwowałam Modivo, JSW, Polsat. Nawet jeśli to prawda co piszą, to pozostaje fakt, że te pożyczone niby akcje wcale nie muszą być już wpompowane w rynek, by je musieli odkupić. One mogą być trzymane przez podmiot. Zobacz jaki Cost to borrow jest na Modivo a cena akcji leci i leci. Wg mnie wiedza jest złudna
Dobrze-następnym razem sobie zrobię brazylijski waxing za te pieniądze, a teraz wolę mieć te informacje co mam, jak żadne.Dane są zbierane z 80% podmiotów na rynku tzn.,że jeszcze więcej może być pożyczonych. Wiele osób się jeszcze do poniedziałku wieczorem zastanawiało czemu kurs dziwnie się zachowuje-lepiej mieć niepełną świadomość, jak żadnej.
Wszystko zależy ile im PZU pożyczyło i czy rzeczywiście nimi walą w rynek. Jeśli pożyczyło im PZU to oczywiście nasze zlecenia nic nie dadzą ale oznacza to że jest plan na duże wzrosty i PZU w tym może uczestniczyć
Na platformie X jeśli macie jest coś takiego jak Informacje Giełdowe. Ikonka zielony gostek. Tam fajnie opisuje gość różne aspekty giełdy, a także w tabeli ma niektóre spółki na Ortex, bardzo fajna tabela, niestety Medinice nie ma ale może da się skusić by dodał