• Kurs Autor: ~Leszcz [5.173.26.*]
    Widać, że kurs jest trzymany za mordę. Ale wzrosty są nieuniknione. Kwestia czasu.
  • Re: Kurs Autor: ~zen [83.175.153.*]
    chyba że na koniec zjedzie
  • Re: Kurs Autor: ~joda [185.212.67.*]
    Dnia 2026-04-01 o godz. 14:50 ~Leszcz napisał(a):
    > Widać, że kurs jest trzymany za mordę. Ale wzrosty są nieuniknione. Kwestia czasu. !
    Przewiduję że dzisiaj liczba zakupionych akcji PGE przekroczy 5 000 000 szt
  • Re: Kurs Autor: ~Leszcz [87.199.48.*]
    Jest taka zasada. Kurs nie wzrośnie dopóki ostatni łoś nie sprzeda
    Dnia 2026-04-13 o godz. 15:59 ~Leszcz napisał(a):
    > Jest taka zasada. Kurs nie wzrośnie dopóki ostatni łoś nie sprzeda

dokładnie taka jest PSYCHO-TAKTYKA GRUBYCH aby uwalać kurs nawet do następnego dnia po ogłoszeniu wyników gdy są średnie lub negatywne by zmęczyć- zmusić ulicę do oddania papieru. Potem winda w górę pod redukcję unijnego haraczu ETS ! To typowe standardowe - książkowe działania krótkich
  • Re: Kurs Autor: ~Anek [95.160.93.*]
    Zgadza się, wystarczy prześledzić historię kursów spółek. Jak akcje zostaną skupione w określonej grupie, dopiero kurs jest windowany do góry. Ale pozostaje faktem że tak się dzieje na dobrych spółkach, dla których inwestorzy uznają że mają przyszłość i warto w nie inwestować. Zgadza się że rzadko na naszej giełdzie daje się zarobić dla ulicy. Chyba że zajdzie wyjątkowa okoliczność i podana zostane wiadomość np. że PGE wypłaci dywidendę i szykują się w następnych latach duże przychody i zyski. Wtedy już będzie będzie im trudno utrzymać cenę akcji w ryzach, bo w większości posiadaczy akcji PGE , zaistnieje myśl że nie warto po takiej niskiej cenie sprzedawać akcje PGE i wejdą też nowi inwestorzy. Akcje PGE jest ich ogromna ilość, mocno rozdrobniona, nie ma przekonania że y je trzymać, więc starają się zarobić robiąc kółeczka
    Dodać trzeba że w 2025 roku PGE dało pożyczkę dla spółki PGE Górnictwo 12,05 mld zł. Zrobiło więc odpis na 12,05 mld zł za ten rok. W tym wszystkim jest zagmatwane. Bo podaje się przyczyną jest utrata wartości pożyczek udzielonych tej spółce. I teraz że obniży to jednostkowy zysk PGE SA , podaje się więc że dlatego PGE nie wypłaci dywidendy za 2025 rok. Ale potem czytam że odpis ten jest techniczną operacja księgową i że nie ma wpływu na skonsolidowany wynik grupy za 2025 rok. Ale ta pożyczka już nie zostanie zwrócona, więc jak można pisać że to tylko techniczny zapis?Ale z wyceny akcji na rynku wynika że inwestorzy biorą pod uwagę to , a do tego zostało zlikwidowane NABE, czyli dalej będą odpisy. Czyli się nic nie zmieniło. Niestety tylko Ci co wiedzą czy dalej będą te odpisy czy nie , mają rozeznanie czy akcje PGE będą rosły.
  • Re: dzisiaj Autor: ~joda [185.212.67.*]
    dzisiaj czerwień i jutro też ? a obroty jak w warzywniaku :)) za tydzień EU debatuje nad ETS
  • Re: dzisiaj Autor: ~joda [185.212.67.*]
    widzę że na łowisku leszcze nerwowe czyli cel shortów osiągnięty w 100%
  • Re: dzisiaj Autor: ~Xxxx [46.134.119.*]
    Spoko...łowią....ale nie zawiele
    szaleństwo zakupowe na całego to wspaniały dzień dzisiejszy dla kupujących i dobierających bo wszystkie negatywne infa są za nami.Tutaj od miesiąca mamy potężną kumulacje.Dzisiaj w pierwszym kwadransie sesji obrót wyniósł 500 000 szt.Pozdrawiam świeżo wyleszczonych
    Dlaczego tak piszesz że wszystkie Inga są za nami? Skąd wiesz? Proszę podaj więcej danych, żeby uwiarygodnić swoją wypowiedź. Trzeba poczekać na wypowiedź prezesa, mam nadzieję że taka będzie. Chyba dzisiaj będzie po 10, . Zobaczymy wtedy jak rynek się zachowa. Dla mnie ulica nie ma wpływu na kurs akcji, więc pisanie o wyślesz zamku jest nie w porządku. Toczy się walka między dużymi funduszami i zobaczymy co oni zrobią. Ten duży na początku wolumen nie robi ulica , tylko duzi wielcy gracze. Zobaczymy jak się zachowa kurs akcji w najbliższyvh sesjach i wtedy zobaczymy więcej. Ulica ma za mało wiedzy żeby ogarnąć całość nie tylko gow ale też politykę UE czy też wielkich tego świata. Po prostu tutaj pisanie powinno być rzetelne , bo nie nie mamy wpływu na kurs.
    Powinno być skąd wiesz że 'zle info' i ' pisanie o wyleszczaniu" jest nie w porządku. System po prostu podmienił mi słowa
    Dodać trzeba skąd wiesz że w 2026 PGE nie będzie dawać pożyczek dla PGE GiEK? Minął kwartał, czy w ogóle ktoś tutaj piszący ma dane ze w pierwszym kwartale nie było pożyczki? Fundusze mają taką informację a ulica nie
    Szczególnie zobaczymy jak zachowają się beznapletkowcy, bo oni szczególnie mają duży wpływ. Jak jest ich święta to na giełdach światowych jest nie tylko spokój ale też małe obroty. Zresztą taka informację usłyszałam w środkach przekazu podana przez jednego z guru finansowego.
  • Re: Kurs Autor: ~Ekspert [37.31.42.*]
    Tu widać, że już nie chcą oddawać po tej wycenie!
    Większość czeka na zdecydowany ruch w góre!
    Mam nadzieję że masz rację, ale zawsze po południu siła kupujących malała, zobaczymy więc dalej jak będzie po wypowiedzi prezesa na temat wyników i najważniejsze przyszłości wyników jednostkowych PGE SA, a nie grupy, mam nadzieję że taka będzie i zostanie przyjęta pozytywnie przez rynek. Dla mnie będzie najważniejsze 2 lub 3 dni , teraz jest więcej emocji , potem przyjdzie rozwagą. I zobaczymy jaka jest siła kupujących.
    trzeba było kupować w marcu za pół darmo bo ta spółka jest niedoszacowana na wigu 20,a nie dalej łudzić się spadkami .
    Źle interpretujesz moje wypowiedzi. W żadnym wypadku nie jestem za spadkami. Jak było o ok 6zl , były akcje żeby dawać na sprzedaż po ok 20zl, jak na JSW , to nic nie pomogło, pisali że jestem trollem, potem że ruskim trollem,. Wtedy była nadzieja że będzie NABE że skończa się pożyczki. Wtedy też pisano o wyleszczaniu. Ja miałem inne zdanie, starałem się podchodzić rzetelnie i uczciwie. Też nie zdawałem jak ważne są wyniki jednostkowe a nie grupy. Bo chwalono się wynikami grupy. I czy moje wtedy pisanie przyniosło efekt? Żaden , akcje są teraz po ok 11zl . Byłem wtedy przeciwko tym jak pisali że będą po 1zl , ,jak i też przeciwko tym którzy pisali że będą po 30xl, nie argumentując swoich wypowiedzi, wiem jak niektórzy tak piszą a drudzy czytaja to jest im lżej na sercu. Więc na tą chwile np czekam na wypowiedź prezesa o przyszłości wyników jednostkowych PGE, bo przecież mówi się że na giełdzie inwestuje się w przyszłość. Jestem za rzetelnoscia, bo myślałem że to co pisze nie ma wpływu na akcje, a jeżeli uważasz że to co piszemy na forum ma wpływ, to oczywiście przestanę pisać . Myślałem że tutaj jest wymiana poglądów, wiedzy, informacji. Że nie będzie to mieć wpływ na głowny kierunek kursu akcji. Że tutaj nie ma fachowców, wielkich graczy którzy decydują o kursie akcji. Dlaczego, bo tutaj nikt do tej pory nie podał rzetelnej informacji na temat przyszłości i informacji na ten temat. Wszystko co jest podawane to już jest w cenie akcji. Więc nadal uważam że nie mamy wpływu. Uważam że ci kręcą kółka są przeciwko i są nierzetelni w swoich wypowiedziach i mylnie uważają że takie wypowiedzi przeszkadzają . Niektórzy mają duże mniemanie że myślą że jmsja wpływ. Jestem za zarostem akcji PGE.
    Jest niedoszacowana do akcji WIG20. Trzeba więc popatrzeć na wyniki jednostkowe PGE SA i porównać z wynikami akcji pozostałych spółek. Proszę poprzeć swoją wypowiedź "że jest niedoszacowana " argumentacja ekonomiczna . Zresztą wypowiedź powyższą świadczy że uważasz że rynek jest zły, be , gniewasz się na niego , no niedoszacowuje akcje. Uwazasz się za mądrzejszą od rynku. Mnie na przykład niepokoi że dopiero na wrzesień jest aktualizacja strategii PGE, ciągle brak szybkości, odkładanie, opóźnianie. Ale zobacze jak rynek to oceni. W większości mają oni swoje ,lwtyki , lepiej się orientują jak będzie z ETS. Jakie są zakładane plany przez rządzących UE i w Polsce. Proszę nie obarczać wina za cenę akcji. Najwyżej ktoś z ulicy przeczyta, ale jak jest rozważny i nie kieruje się wypowiedziany kupnie akcji, tylko się wymienia poglądami. A rzetelna infyzdobywa w wypowiedziach ekonomistów i ogólna wiedzę o świecie
    obrzezańcy na łowisku rozpaczliwie próbują wyrwać akcje bo piątki to są ich ulubione i obowiązkowe dni na uwalanie .Mielą ZASOBY między sobą wciągając nieliczną zniecierpliwioną drobnicę
    Tak zgadzam się. Tylko w takim razie uwzięli się na PGE specjalnie, tak dla zasady a inne spółki poszły w górę. Tutaj spieramy się , ja mówię że są słabe wyniki jednostkowe, dlatego słabo idą akcje , od ciebie słyszę że to nieprawda że winny rynek. W wypowiedziach moich podkreślałem że w końcu spółki poszły w górę, ale podkreślałem że to dotyczy spółek dobrych. Od początku swego debiutu PGE jest chyba jedyną tylko spółka która nie przebiła ceny akcji w początkach swego bytu na GPW. Dlaczego? Ty zwalasz na rynek,ja nie , szukam i podaję że słabe wyniki jednostkowe. Ja wiem masz rację, co piszesz że spekulują beznapletkowcy, ale by sobie nie poradzili jak PGE by zaczęło mieć bardzo dobre wyniki i u zaczęli wchodzić inwestorzy o innym podejściu do akcji PGE. Nawet ulica by wtedy pomogla. Czytałem jedna wypowiedź że z prezentacji wychodzi że będą bardzo dobre perspektywy. To znaczy że mam się opierać na tej informacji? Czy ktoś z kolei na mojej wypowiedzi? Ja patrzę na wypowiedź rynku . Widzę presję żeby akcje rosły, zwłaszcza że pozostałe spółki energetyczne są już bardzo wysoko. Nie porównywałem ich wyniki jednostkowe za 2025 z PGE. Jeżeli Tauron, Enea wykazały duże straty za 2025 to istotnie PGE jest trzymane przez spekulantów. Dochodzi też często do różnicy zdań , kto za to odpowiada, zawsze słyszę rynek, a ja mówię zarządzający spółka. Niektórzy więc posługują się dziwna retoryka, rynek be, spekulanci winni, inni podają kontrakty, tylko nie zarządzający spółka.
  • Re: Kurs Autor: ~Wynalazca [89.79.144.*]
    Aha, a to pkn orlen jest slaba spolka, bo piszedl w dol? To ma sens, anek. Na pewno bumechy itp sa dobre. O, tak. Bunech dostarczy nam pradu, zeby niektorzy mogli tu pisac. Odpisy, slowo klucz.
    Nie napisałem w górę, że dotyczy jednego dnia. Mam na myśli cenę akcji z WIG20 w okresie 2025 roku który określa się na bardzo dla akcji. To że wczoraj poszedł PKN Orlen w dół wynikało z sytuacji jakie zostałem podane wczoraj z bliskiego wschodu. Ale porównaj akcje PKN Orlen w okresie roku, wtedy można powiedzieć czy to dobra spółka. W swojej wypowiedzi bardziej podkreślalem właśnie spółek Tauron, Enei . Czy to dobra spółka czy zła nie określa się choryxo temu jednego dnia, rozumiesz,?
    System podmienił słowo miało być, " horyzoncie '
    , system podmienił słowo, miało być" horyzoncie '
    Trudno cie zrozumiec, anek. Nie masz nic do przekazania poza belkotem, ktorego chyba sam nie rozumiesz, a to, czy cos ci sie wydaje, malo kogo tu obchodzi. Belkot.
    Nie wiem nic o Bunech. Ale wiem czy spółka jest dobra, to nie określa się ja że dostarcza , tylko ile zarobi. Ile ma zysku jednostkowego .
    Kiedy Tauron, anek, wykazal duze straty? Napisz nam...
    Zysk netti 3,3 mld to ogromna strata tauron? Nie dziwne, ze nikt sie nie opiera na twojej wypowiedzi.
    Przytoczę ci moją w poprzednim wpisie

" Nie porównywałem ich wyniki jednostkowe za 2025 z PGE. Jeżeli Tauron, Enea wykazały duże straty za 2025 to istotnie PGE jest trzymane przez spekulantów. "

Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem mój wpis , spróbuję ci pomóc

napisałem " Nie porównywałem ich wyniki jednostkowe za 2025 z PGE" po prostu wydawało mi się ze pisze ze nie znam wyników Tauron i Enei

napisałem " Jeżeli Tauron, Enea wykazały " czyli słowo jest przekazałem jeżeli powtarzam słowo "jezeli"
    myślałem ze to słowo jest zrozumiałem dla ciebie.
    Raczej oczekiwałem odpowiedzi ,
    np a ja porównywałem wyniki i istotnie jest powód ze Tauron jest tak wysoko a PGE nie.

Ale nie wiem czy nadal rozumiesz słowo "jeżeli"
    Wydaje się ze powinni być zrozumiałe dla wszystkich tylko dlaczego nie przez ciebie?

To ty nawet nie wiesz, jakie wyniki mial tauron i enea, a sie wypowiadasz, anek? Tak, to ma sens. Twoj brak logiki, skladni i tlumaczenie samego siebie, to jakas schiza? I ogarnij, ze slowo jezeli uzyles do czasu przeszlego "wykazaly", a nie przyszlego "wykaza". Reszty ci nie tlumacze, bo chyba jestes mocno nie ten teges.
    Ja nie chcę i nigdy nie chciałem żeby ktoś opierał się na mojej wypowiedzi. Nawet w jednym z wpisów napisałem, że ja nie opieram się na czyjeś wypowiedzi, ani też żeby ktoś opierał się na mojej wypowiedzi. Napisałem że opieram się na wypowiedzi rynku. Tutaj traktuje jako luźną wymianę poglądów, a może doświadczeń . Zresztą w poprzednim wpisie pisalem że tutaj nie mamy wpływu na główny nurt kierunku w jaki będą dążyć akcje PGE. Zresztą jeszcze raz pisze do wszystkich , proszę nie kierować się wpisami na tym forum. Bo dużo jest naganiaczy, którzy być może uda się przekonać pojedynczych osób. Zostaną w ten sposób oni skrzywdzeni. Zresztą przyjąłem za założenie że jest forum dla kręgu ludzi bardziej zbliżonej do ulicy, niż dużych funduszy, czy dużych graczy. Dlatego mam przekonanie że nie wpływamy na kurs akcji.
  • Wpisz w przeglądarce ' czy PGE SA w 2026 nadal Autor: ~Anek [95.160.93.*]
    będzie udzielać pożyczek dla PGE GiEK ' i dostaniesz też intetesujace informacje. Nie będę tutaj przytaczam bo jest duży. A ważne jest wiedzieć co może nas czekać w prxyszlyvh kwartałach w 2026 roku
  • Re: Wpisz w przeglądarce ' czy PGE SA w 2026 nadal Autor: ~joda [185.212.67.*]
    podstępna mobilizacja krótkich pejsatych przybiera na sile bo do troli spadziowych DOŁĄCZYŁ Siateczka ale on nie rozpisuje sie tak gorliwie i rozwlekle :) . D..a im się pali :)
  • Re: Wpisz w przeglądarce ' czy PGE SA w 2026 nadal Autor: ~Anek [95.160.93.*]
    Masz jakiś obsesję, czy co? Czy z firmy ?
  • Re: Wpisz w przeglądarce ' czy PGE SA w 2026 nadal Autor: ~Wynalazca [37.30.39.*]
    Anek, wytrzezwiej. Przestan bellkotac.
  • Re: Wpisz w przeglądarce ' czy PGE SA w 2026 nadal Autor: ~Anek [95.160.93.*]
    Ogarnij się i uspokój się bo wszedzie widzisz wrogów.
    Anek, wy, sledziki, z BP to cos w ogole ogarniacie? Czarnka i owszem, ale po co ci gielda i forum, jak ty 1 akcji pge nie masz. Wyjasnij nam te twoje wpisy, skoro nie jestes akcjonariuszem pge? Zbawiasz swiat czy w Bialej P. robisz za guru pod lokalnym sklepikiem?
    Ciebie też jakaś męczy obsesja, widzisz w każdym wroga, jak nie pasuje do twojego chorej wyobraźni o rynku
    "Wynalazca" i "Joda'jesteście naganiaczami. Reprezentujecie myślenie, kto nie jest z nami, to jest przeciwko nam, wbrew logice, myśleniu. Jesteście oderwani od rzeczywistości, bo nie interesuje was, bo nie potraficie przyjąć oceny rynku wobec PGE. Jesteście z firmy? Czy reprezentujecie bolszewickie myślenie, kto nie myśli jak my , to jest przeciwko, jest naszym wrogiem. Tacy jak wy niszczycie kraj
  • Re: Kurs Autor: ~Wynalazca [37.30.39.*]
    Napisz, ile masz akcji, mundralo, anek. Czekamy. I nie bellkocz juz. Twoja wyobraznia jest zdrowa, bo twoja. To ma sens. Tylko dla ciebie.
  • Re: Kurs Autor: ~Wynalazca [37.30.39.*]
    Masz problem z placeniem rachunkow za prad w pge, anek? Za robote sie wez. Ile masz akcji, przypomnij nam? Czy dzialasz na szkode pge swoimi wpisami?
    ten nadgorliwy troll z dnia na dzień wykonuje coraz więcej samarytańkich wpisów i bardzo szybko (reaguje) próbuje zgasić każdy nowy wpis z przeciwnej strony barykady .Ponad 70% obrotu dziennego to mielenie a gdzie tu jeszcze odkup? Po prostu d..a im się pali :)
[x]
PGE -3,35% 10,38 2026-05-14 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.