Pewnie im nieco brakuje do przeforsowywania darmowych akcji tylko dla prezesin.
No i terasz może w raporcie wykazać jaki to insider jest bystry i wycyckał akcjonariuszy, sprzedając drogo na umowę cywilną po bajkowym espi o militarce ... i teraz odkupując, te śmieszne ilości. Też jak widać, jakby jakiś słup mu podawał na tacy. To KNF powinien sprawdzić, pewnie każda sprzedaż od tego samego misia. I niby spółka zarabia - ale szkoda że na krzywdzie akcjonariuszy. To powinno być ZABRONIONE!!!!
Co z zaskarżeniem, zostało złożone czy przekupione?
Koszt złożenia pozwu to 30-35tys zł (oferty od kilku kancelarii). Czy chciałbyś się dorzucić, bo nie ma pewności, że sprawa do wygrania, a koszt spory. Na chłodno kalkulując, gdy już emocje opadły - nie opłaca się wojować w sądzie wg mnie po takich kosztach. Oskarżenia o przekupstwo sobie daruj.
Prezes nie jest głupi,zwołując WZA dobrze wiedział że ustawy przejdą.
Jeszcze to nawoływanie do przyłączenia się do grupy żeby czasem nie pojechać samodzielnie i go nie przegłosować.
Aby zrealizować uchwałę o skupie potrzeba 40 takich sesji, w których po 40 tys. akcji zdejmą z rynku. Średni obrót z połowy roku spadł poniżej 60 tys. Nie zdziwi mnie, jak ten skup zbiegnie się z lepszymi raportami finansowymi, (a przecież zyski odłożyły się po zmianie ich księgowania) i kurs przekroczy śmiało dwuletnie maksima.
Jak na razie mamy wysyp dobrych komunikatów. Ostatnia emisja po 60 groszy (nie 45, czy 50), poszerzenie rady o przedstawicieli mniejszościowych, rozpoczęcie skupu, zaniechanie dalszych emisji... Potrzebny jeszcze dobry raport finansowy, a może i jakaś chociażby symboliczna dywidenda. Prezes wyraźnie nie chce wojny, chce przywrócić zaufanie inwestorów. Jest to trudny i powolny proces. Sam skup powinien wyraźnie podnieść kurs, ale musi trochę nabrać tempa i zmniejszyć podaż od nieprzekonanych drobnych.
No więc prezes was ograł - was - którzy jesteście inwestorami swoich pieniędzy w ten JEGO biznes. BARDZO ŹLE TO ŚWIADCZY O PREZESIE ALE I O SPÓŁCE. ODSTRASZAJĄCO. - ale to działanie raczej zaplanowane na jakiś czas.
Szkoda, ale moim zdaniem prezesowi o to chodzi w spółce - jak kurs jest wysoko to sprzedaje akcje jakimś moim zdaniem swoim kolesiom, bo nie normalnie na rynku, emituje wymyślone espi po którym słupy pewnie pompują kurs i wywalają wszystko.
Potem prezes zaniża/obniża kurs - robi emisje, ale najlepiej tylko dla siebie. Ma/obejmuje najtańsze akcje z samego dna kursu, który sam kreuje, potem pompowanie /chwalebne komentarzejak ed'a/ i kolejne kółko na frajerach zrobione. I z tego on chyba żyje z rodzinką - tu są jego zyski z tej spółki.
ED...... -Gdyby zrobił emisję po 45 groszy, to raczej dorzuciłbym się i wielu innych do pozwu niemal pewnie wygranego a tak, to indywidualni machną ręką a on się śmieje. Kto ma kasę...?
- poszerzenie rady nadzorczej - po efektach ich poznacie, zobaczymy ich efekty
- ROZPOCZĘCIE SKUPU - po tym poznacie słupa i klakiera prezesa że to chwali. KAŻDY SKUP PRZEZ SPÓŁKĘ POPRZEDZONY WCZEŚNIEJSZĄ SPRZEDAŻĄ AKCJI (niby zarobkiem spółki) JEST ZYSKIEM KOSZTEM AKCJONARIUSZY. TO JEST CHORE BY SIĘ Z TEGO CIESZYĆ. CHYBA ŻE SIĘ NA TYM SAMEMU ZARABIA!! Ktoś mnie przekona że jest inaczej???? zapraszam do argumentowania. To nie handel insidera obniżający wycenę akcji?? - w statucie powinien być zakaz handlu akcjami własnymi. Wtedy prezes może przestanie wprost nim sterować dla swoich zysków poprzez dziwne espi.
- "Prezes nie chce wojny"" - bo z frajerami się nie walczy tylko oddziela ich od ich kasy i zysków dla własnych zysków. Prezes ma największe zyski moim zdaniem z akcjonariuszy, nie z prowadzenia spółki. Chyba że wyprowadza pieniądze ze spółki do innej prywatnej , no to może... To mogliby sprawdzić nowo powołani do rady.
- "Prezes chce przywrócić zaufanie inwestorów" - bo objął najtańsze akcje, to co się dziwicie. Obrzydzał i zniechęcał będzie wtedy jak będzie chciał je sprzedać na kolejną dziwną umowę cywilną. Mógłbym się o to założyć że tak będzie ponownie... Bardziej kwetia kiedy....
"Jest to trudny i powolny proces" - wmawianie frajerom by się cieszyły że są okradani z wartości akcji poprzez obniżanie tego dodrukiem, łatwe na pewno nie jest. Ale jak widzę nie jest niemożliwym.... A nawet powtarzalnym
ed [46.205.209.*] Piszecie takie teksy na zamówienie, prezesa, czy to sam prezes czy słupki??
A co zrobiłeś zeby bylo inaczej? Byłeś na jakims walnym bądź dawałeś pełnomocnictwo? Szukałeś kancelarii ktora sie tym zajmie? Cokolwiek? Bo szczekaniem na forum to jeszcze nikt nic nie załatwił:)
Dnia 2026-04-08 o godz. 10:49 ~Grzmot napisał(a): > A co zrobiłeś zeby bylo inaczej? -tyle ile mogłem, i dalej próbuję edukować nieświadomych i naiwnych , choć działanie na podstawie espi nie jest do końca naiwnością, jeśli espi jest wypuszczane aby robić zamieszanie i wpływać na decyzje innych skutkujące ich stratami finansowymi - jak espi o wejściu w spółkę militarną chyba 77 latka, powstałą chyba kilka miesięcy wcześniej. czy to nie była spółka fikcyjna na słupa??
> Byłeś na jakims walnym bądź dawałeś pełnomocnictwo? nie potrzebuję się chwalić, ale tak, i moje działania były chociaż skuteczne, w porównaniu do inicjatywy wspólnej osób nie znających przepisów spółek....
>-Szukałeś kancelarii ktora sie tym zajmie? Cokolwiek? Bo szczekaniem na forum to jeszcze nikt nic nie załatwił:) Szczekanie na forum, już nie jednego prezesa wywaliło za giełdę z banana a na okład milionowe kary. I mam nadzieję że ten również będzie wywalony ze swoją ferajną a ta spółka przejęta przez kogoś kto jako prezes nie ma słomy w obuwiu i nie działa z premedytacją od lat na szkodę akcjonariuszy mniejszościowych rolując emisjami, scalaniami, rozwodnieniami, emisjami bez PP, cenotwórczymi espi i mamieniem o skupie akcji własnych ale poprzez umowy cywilne.
Każdy, kto będzie chwalił skup akcji własnych W WYKONANIU TEJ SPÓŁKI czyli zyski spółki poprzez handel akcjami własnymi kosztem akcjonariuszy mniejszościowych będzie raczej się zaliczał do troli prezesa.
1. JAK SPÓŁKA CHCE ZROBIĆ SKUP AKCJI WŁASNYCH< TO NIECH POTEM JE UMORZY!! to będzie działanie pozytywne dla akcjonariuszy. 2. A jeśli ma nadmiar gotówki, to niech ją wkłada w podstawową działalność spółki i nie emituje kolejnych akcji, zwłaszcza z wyłączeniem PP.
xxx-nie dziwię się Twojej frustracji. Nie wiem, czy masz akcje, czy je sprzedałeś ze stratą? Nie namawiam nikogo do kupowania, czy innej decyzji inwestycyjnej. Każdy musi sam ocenić ryzyka i szanse. Napisałem, że pojawiło się kilka pozytywnych komunikatów i jakaś nadzieja dla ubranych, zwłaszcza znacznie wyżej od bieżącego kursu. Nie pochwalam wszelkich działań zarządu, które wprowadzały inwestorów w błąd i zachęciły do podejmowania błędnych decyzji inwestycyjnych. Przeciwnie - twierdzę, że KNF powinien prześwietlić niektóre operacje na akcjach przed i po wydaniu komunikatów cenotwórczych. Nie wiem, czy ktokolwiek zgłaszał takie zastrzeżenia, chociaż wielu pisało, że to zrobi. Jeśli myślisz, że piszę na zlecenie prezesa, czy innych zainteresowanych - jesteś w błędzie. Prześledź moje wszystkie wpisy na tym forum, np z 23 października ub. roku.
A na jakiej potdstawie twierdzisz, ze juz nie beda emitowac akcji? Na tej samej co wejscie na glowny? Zbrojeniowka?
Ten mitoman jest w stanie zrobic dowolna rzecz na swoja korzysć. I kto go powstrzyma? Formalne niezformalizowane porozumienie?
Nowi "nasi" czlonkowie RN, ktorzy moga nic?
Nie moi drodzy. Brak zaufania jest decydujacy na gieldzie, nawet dla spekuly.
Milego dnia
Dnia 2026-04-06 o godz. 12:29 ~ed napisał(a): > Aby zrealizować uchwałę o skupie potrzeba 40 takich sesji, w których po 40 tys. akcji zdejmą z rynku. Średni obrót z połowy roku spadł poniżej 60 tys. Nie zdziwi mnie, jak ten skup zbiegnie się z lepszymi raportami finansowymi, (a przecież zyski odłożyły się po zmianie ich księgowania) i kurs przekroczy śmiało dwuletnie maksima.
Uchwała o skupie mówi o maksymalnej kwocie przeznaczonej na skup. Aby zrealizować uchwałę o skupie nie muszą już nic skupywać ( ale mogą).