A ku ku :-)
Rośnie, maleje i tak ta giełda funkcjonuje ;-)
Co do samej spółki to potwierdzeniem obranej drogi będzie odpalenie obligacji, realizacja porozumienia z Silesią (na początku listopada powinno wpłynąć 8 baniek) oraz obsługa wierzytelności korporacyjncyh przez EFRa.
Następny krok to wypunktowanie Polmetalu i rozliczenie się z Bonum (5 baniek w odpisach). Raport za III kwartał powie nam też ile mniej więcej będą w stanie ukręcić z gotówki w obrocie, bo to też jest bardzo istotny, jeżeli nie najbardziej istotny element, całej układanki
tym razem ja będę bardziej optymistyczny:
gdzieś z tydzień temu przewinęło mi się info o sprzedaży przez Naczelnika Urzędu Skarbowego przejętego majątku (jakaś wtryskarka czy cóś) należącego wcześniej do ... Polmetalu. Może być wkrótce duże zaskoczenie infem np: o przejęciu przez efr nieruchomości , na które mają wpisy do hipoteki (jako zabezpieczenie długu).
ano tak może być, ale mnie osobiście bardziej interesuje temat obligacji, rozliczenia z Bonum, Polmetalu i oczywiście obligacji pod nową, jeszcze nie ogłoszoną, strategię
mnie najwięcej wkurza praca sądów
powinni tych darmozjadów pozwalniać lub poobcinać pensje
wniosek o upadłość polmetalu już leży pół roku
ile to można rozpatrywać przecież za ten okres sytuacja firmy może zmienić się diametralnie ale co to sędziego obchodzi on to ma w dupie nie jego pieniądze