To mój pierwszy post na Bankierku, więc postanowiłem założyć nowy temat i przywitać się tutaj z Wami wszystkimi.
Uznałem, że jako nowy forumowicz, a w dodatku świeżak na giełdzie to będzie najlepsza metoda na jakąś tam aktywność w tematach.
Na forum jestem od września, z Wami "po cichu" jestem od początku tego roku, a przygodę i inwestycje w spółkę Medinice zacząłem niestety dopiero w połowie stycznia :(
Jak już wspomniałem, jestem Świeżakiem i inwestuje tak naprawdę od wczesnej jesieni 2025, przez bardzo długi czas uczyłem - (oczywiście nadal się uczę) "poruszania" się po giełdzie,nazewnictwa, różnego rodzaju zasad,co to kółkowanie,co znaczy wisieć na haku
Ale przede wszystkim układałem sobie w głowie plan na to, w jaki sposób chce w przyszłości inwestować i jaką drogą się przemieszczać, bądź co bądź inwestując ciężko zarobione pieniądze.
Na spółkę trafiłem jak wspomniałem w styczniu, zacząłem czytać wertować, dociekać i interesować się każdego dnia tym co spółka Medinice reprezentuje, jakie są możliwości rozwoju, a tym samym mojej inwestycji w spółkę i w przyszłości zarobku, bo przecież wszystkim Nam tutaj tak naprawdę zależy na tym samym.. Na zarabianiu pieniędzy.
Tym samym, przez ostatnie trzy miesiące stałem się szczęśliwym posiadaczem blisko tysiąca akcji Medi w średniej cenie 38-42 zł
Jestem tutaj z Wami zdecydowanie na dłużej, i tak też chcę inwestować na GPW, długoterminowo, wierząc w spółkę, trzymając rękę na pulsie oczywiście, przechodząc przez wzloty i upadki - bo bywały tygodnie że byłem 5k na minusie na Medi :( Ale luźna łyda,nie panikowałem, wiedziałem że to tylko chwilowe
bardzo mocno wierzę w spółkę,przede wszystkim to co ma do zaoferowania, a to co potencjalnie może dowieźć do celu a co za tym idzie jakie mogą z tego być dla Nas profity, choć oczywiście nie muszą to dla mnie jakiś kosmos !!!
i pomimo niewielkiego doświadczenia, bo jakoś nigdy wcześniej szczególne nie interesowałem się tematami Medtech czy Biotech, jestem cholernie szczęśliwy że moja pierwsza poważna inwestycja to Medi,mam wielką nadzieję że już na zawsze będzie mi się dobrze kojarzyła,a zarobione tutaj pieniądze jeszcze szerzej rozwiną mi skrzydła, i pozwolą na większą dywersyfikacje portfela i dalsze inwestycje czego i Wam serdecznie życzę.
Na marginesie powiem Wam że w swojej krótkiej karierze GPW nie wyciągnąłem jeszcze ani złotówki z zarobionego siana na XTB :)) Wszystko co na plusie, inwestuje w kolejne akcje i tym samym staram się o efekt kuli śnieżnej.
Jak już się tak rozpisałem, i jeśli ktoś w ogóle dotrwał jeszcze do tego co teraz piszę :)))
To chciałem serdecznie podziękować za zaangażowanie, merytoryczne i analityczne wpisy dla kolegi
ice_goru
~Gracz
~Prezes
Alicja1992
I jeszcze kilku innym koleżankom i kolegom, przepraszam że nie wymienię z nicków, ale nie sposób spamiętać wszystkich.. Tym którzy wnoszą na tym forum pozytywny vibe, ale też przede wszystkim zmuszają do myślenia, analizy, kalkulowania i szukania informacji a jednocześnie czegoś uczą.
Kolegę Kwinto vel Pedro też pozdrawiam :))
Szczerze mówiąc, nawet nie wiedziałem że jest coś takiego, i ktoś taki jak nagony itd
45 lat na karku, człowiek wciąż się uczy życia :-)
Pozdrawiam serdecznie i życzę samych sukcesów w inwestycjach
Witam i gratuluję świetnego wyboru. Co do strat i zysków to sie przyzwyczaisz. Ja wiele lat temu to na początku spać nie mogłem jak byłem w plecy a dziś nie robi na mnie wrażenia ani strata kilkuset tysięcy jednego dnia ani gdy jest na plus kilkaset tysięcy.
~Fiuzi ja to spać nie mogę, bo jestem na etapie pozytywnych emocji i pewnego rodzaju ekscytacji Giełdą, i wszystkim tym co dookoła związane z inwestowaniem, takie trochę oczko w głowie, które skutecznie zweryfikowało spędzanie wolnego czasu przed telefonem :) od pół roku nie ma już przewijania FB i durnych rolek :D bardziej skupiam się na jakiś artykułach w necie, kanałach na YT czy maglowaniu nowych informacji względem inwestycji
W takim razie podziwiam Cię i gratuluję.
Jak ja to mówię "Zimna głowa" trzymać się ustalonych planów i strategii, to chyba absolutne podstawy przy inwestycjach
Do tego forum musisz podchodzić z ogromnym dystansem. Najwięcej jest tu szumu informacyjnego i grania na emocjach. Na szczęście trafia się też jakieś merytoryczne posty. Ja mam Medinice ze średnią 37. I na drugi dzień po zakupie akcji miałem sporo większy minus niż Ty:). Ale wiedziałem po co przyszedłem na te spółke i nie zrobiło to na mnie wrażenia. Teraz jest fajniej, ale czekamy na konkrety i pewnie będzie jeszcze bujać. Ale damy radę:)
Taaak zdążyłem już to zaobserwować niestety :/
Forum od zawsze jakoś mi się kojarzyło z grupą ludzi, którzy generalnie z definicji, zainteresowań, pasji do czegoś grają do tej samej bramki..
Tutaj widzę,że są bardzo mocne podziały i to nie wynikające z jakiejś tam konstruktywnej krytyki na którą jestem oczywiście otwarty, tylko na celowym wprowadzaniu w błąd, straszeniu, mąceniu ludziom w głowach itp
Patrząc na to z perspektywy czasu i swojej osoby, czytając wątki, śledząc forum praktycznie codziennie na bieżąco wszystkie tematy tak naprawdę , zastanawiam się czasami jak to jest możliwe, że ktoś inwestując swoje ciężko zarobione siano, no nieważne jakie pieniądze tak naprawdę, ale im większe tym moje zdziwienie jest także większe, że ktoś po postach typu
"Sprzadawać !! Leje się krew, jutro - 30%"
Że ktoś jest w stanie zmienić swoje zdanie, podejście, i że ktoś jest na tyle podatny że sprzedaje swoje akcje tak o bo pęka..
Czasem nie chce mi się wierzyć, że takie proste głupie straszenie może mieć wpływ na decyzję dorosłych, poważnych ludzi którzy inwestują w sposób przemyślany swoje oszczędności..
Dla mnie niepojęte po prostu, ale skoro tacy ludzie są na forum którzy wieszczą celowo wielkie spadki , to chyba w jakimś procencie mają wpływ na tych biednych straceńców
A ja tam wierzę, że ludzie jest częśc ludzi, którzy inwestują pieniądze nawet mocno się nienwysilając, żeby poznać spółkę. Druga rzecz, że może to zniechęcić potencjalnego chętnego, a dzięki temu trochę łatwiej zbić kurs. Po coś te rakiety i wodospady na tym forum są. A niektórzy to może zwykłe życiowe niedorajdy, które próbując podnieść ciśnienie normalnym ludziom chcą się dowartościować. Jak jest w rzeczywistości nie wiem, ale wiem, że w większości to forum to syf.