Róznica taka że tauron jest wyceniany na 80% swojego majątku a to na 40%.Rozumiesz??Kiedy bedzie realny wzrost ceny akcji a nie co roczne dywidendy na poziomie lokat.
Dlatego dywidenda to tylko miłe zaskoczenie. Jak beda mieli w co zainwestować to lepiej spozytkuja te kase niz na dywidende co ostatnio pokazali. Zobowiazania bardzo szybko spadaja, odsetki coraz mniejsze.
Nie bardzo rozumiem taką argumentację. Tauron nie tak dawno temu był wyceniany jeszcze niżej niż Izostal. Teraz po ogłoszeniu dywidendy 20 gr rynek podniósł wycenę o ponad 10% a Izostal pomimo o podobną wartość spadł. Ja logiki w tym nie widzę. Jak możesz to proszę mnie oświeć.
Na Tauronie to w ogóle dziwne ruchy przed i po wejsciu do WIG20. Ogolnie obydwie spolki niedoszacowane. Z rym ze Tauron to nie wiadomo sesja sie zamknie o 17 a jakis mundry z rządu powie cos mundrwgo o 18 i zjazd kilkanascie procent. Osobicie mam troche Taurona ale do calosci portfela to grosze. A rynek nie podniósł wyceny o 10% bo przed jej ogloszeniem nawet był kurs wyżej. Popatrz sobie tam na Ebidta. A plan dywidendy w następnych latach tylko na plus.
Bez znaczenia wasze słowne przepychanki . Ktoś ewidentnie kontroluje kurs . Ta zwałka po wynikach na 2,95 to celowe działanie . Rating wzrósł do Altman A .... Piotroski 7 . Z powrotem jesteśmy ponad 200 sesyjną .Kurs x 7