• Dobre info. Może w końcu ruszy.. Autor: ~Ivano [185.172.240.*]
    https://strefainwestorow.pl/spolki/pcc-exol-wyniki-ekspansja-dywidenda-2026
  • Re: Dobre info. Może w końcu ruszy.. Autor: ~Gerwazy [77.236.6.*]
    Ruszy gdy obkupić się ci co mają się obkupić
    Spółka z dobrymi fundamentami i niezłym zyskiem leci na pysk tuż po ogloszeniu dobrych wynikow
    Im bardziej spadnie tym mocniej Ruszy kiedy zwolnią blokady
    A póki co w Rosji i na bliskim Wschodzie bombardują fabryki chemiczne tego nie da się odbudować w pół roku
  • Re: Dobre info. Może w końcu ruszy.. Autor: ~Obserwator [188.146.165.*]
    Informacja w stylu - "wicie, rozumiecie...dobrze nam idzie ale na dywidendę nie macie co liczyć w najbliższym okresie". Także jeszcze ze 3 lata dziadostwa na tym pokrętnym papierze!
  • Re: Dobre info. Może w końcu ruszy.. Autor: ~Krystian [37.225.59.*]
    Ceny chemii mocno w górę ta spółka warta 3-4 zł ...
  • Re: Dobre info. Może w końcu ruszy.. Autor: ~wacek [109.206.198.*]
    No, w końcu jakieś od siebie info wydusili. Ale żeby nie było za różowo to musieli wspomnieć o rekomendacji zarządu w sprawie dywidendy i w ten sposób przyłożyli się do braku wzrostu na to pozytywne info. Ewidentnie widać, że grają na powstrzymanie wzrostów na tych akcjach !!!
  • Re: Dobre info. Może w końcu ruszy.. Autor: ~RudyDoBudy [94.172.40.*]
    Wstrzymanie dywidendy do zakończenia inwestycji w Brzegu jest czymś dość oczywistym i nie powinno być źle odebrane przez rynek. Wypłata dywidendy i jednoczesne zaciąganie dodatkowych kredytów inwestycyjnych byłoby wręcz nielogiczne. Im też zależy na kursie akcji, bo akcje stanowią zastaw kredytów, o czym już wielokrotnie pisał Piotr. Przyczyną ostatnich spadków był słaby ostatni kwartał 2025. Dobrze, że się do tego ustosunkowali, bo było to powodem niepewności inwestorów. I skończcie już z tymi teoriami spiskowymi, bo wszystko idzie w dobrym kierunku.
  • Re: Dobre info. Może w końcu ruszy.. Autor: ~Hi [79.187.28.*]
    Tak kiedy widziałeś. Taką cenę aukcji gdyby zależało to tu powinno być 4 zeta a nie 0,90 grosze niżej od wartości księgowej dobrze wiedzą jaką była cena akcji specjalnie zaniżyli chcesz sprzedaj że stratą kupią nie to trzymaj jeszcze 3 lat przez 2 Lata odłożyli 70 Miliony a kto ma akcje po np 3,,4 zeta co ty na to pewnie sam wissz od h,,ja nie zahwalaj tego syfu
  • Re: Dobre info. Może w końcu ruszy.. Autor: ~Pl [79.187.28.*]
    Jeden wielki syf
  • Re: Dobre info. Może w końcu ruszy.. Autor: ~wacek [109.206.198.*]
    Hola, hola z tymi dywidendami. W moim przypadku jak kupowałem te akcje 3 lata temu to z powodu płaconej co roku dywidendy. Tym się sugerowałem kupując ten papier. Nic firma nie wspominała, że za rok przestanie płacić bo ma wydatki. A ja to nie mam??? Niech inwestują ale ze swojej puli zysku a resztą niech się dzielą z pozostałymi drobnymi inwestorami !!! Dlaczego moje kilkadziesiąt tyś., złotych zainwestowane tu ma mi nie przynosić zysku tym bardziej, że działalność firmy takowy zysk przynosi! Jak dla mnie to coś tu jest nie halo i ktoś tu robi kogoś w bambuko !!!
  • Re: Dobre info. Może w końcu ruszy.. Autor: lotar7 [94.224.38.*]
    Tu potrzebne są zwieracze ze stali nierdzewnej żeby utrzymać ten papier...
    Cierpliwości nam wszystkim życzę, bo od długiego czasu jest ciężko.
[x]
PCCEXOL 0,25% 1,98 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.