Chciałbym wiedzieć co kieruje ludżmi, żeby kontrolę nad spółką nie przejął nowy duży akcjonariusz Jaki mają REALNY powtarzam REALNY plan na odzyskanie zainwestowanych pieniędzy
Sam się zastanawiam. W końcu się dogadają, wprowadza spółkę na nc ponownie. Tylko to może potrwać 5-10 lat. Czy do tego czasu coś z niej zostanie. Wczoraj napisałem maila do pani dyrektor od relacji z inwestorami. Do dziś nie raczyła odpisać. Na następnym nwza poruszę ta kwestie, czy taka osoba jest firmie potrzebna?
Też mnie to nurtuje. Przecież mają spore pakiety akcji ... To co ? Wolą stracić niż zarobić ? A przynajmniej wyciągnąć swoją kasę... Zupełne irracjonalne to wszystko. Chyba jedyna taka spółka notowana na giełdzie.
Ale nie wydaje mi się , że to kamikadze, miłośnicy misji samobójczej. My nie wiemy tak naprawdę , o co tam chodzi. Pozostaje gdybanie...
Niedawno napisałem maila, pani szybko odpisała, że robią wszystko w kierunku naprawy sytuacji spółce ale też nie wszystko jest od nich zależne. Chodzi o konflikt u głównego udziałowca. Wydaje mi się że nie wyrobią się do 7 maja i zdejmą spółkę z nc. Co dalej nie wiem ale się poddaję
Ok to juz pobyliśmy milionerami. Czas jest do końca maja? 5 miesięcy od 31.12 brak raportów za 2024 i 2025 i wypadek. Powrót po roku od wyprostowania wszystkiego?
Na to wyglada.gdyby chcieli zwolac walne musze uprzedzic o nim 4tyg wczesniej plus uzupelnienie zarzadu.czasu brak.A swoja droga od 9 kwietnia jednolite,co oczywiscie dla nas bez znaczenia.
Ciekawe czy rn w niepełnym składzie moze powolac prezesa? Obecnie ma 4 członków, a minimum to 3 dla S.A. Zastanawiam się jak oni chcą to rozegrać. Główny akcjonariusz chciał emisji, 20% nie dopuściło do niej. Jeden z akcjonariuszy ma ponad 8 mln szt. i glosowach przeciw emisji, czy chce stracić?
Albo czekają na ostatnią chwilę z nwza i beda próbować przepchnąć emisji szantażem, albo opuszczamy nc. 1 fixing to prestiżowy system notowań dla największych śmieci
Obecna lista nie uwzględnia braku raportów za 2025 rok. Czas jest do końca maja. A w przypadku figene jest niemal pewne, że raportu nie opublikują bo trwa spór u głównego akcjonariusza przez co niea pełnego składu RN i nie ma możliwości powołania prezesa, który zatwierdzi raportów. Także jest bardzo źle i raczej wywala to z NC. Wtedy będzie wielka niewiadoma co się w spółce dzieje
Ale figene nie ma nawet na liście firm które nie opublikowały raportu za 2024. Jakiś pomysł dlaczego? Może problemy z zarządem uchronią nas przed wyrzuceniem?