Dnia 2026-03-31 o godz. 09:25 ~Lejs napisał(a): > Nie
Widzę, że zaćmienie umysłu też było Twoim udziałem. To już nie będzie białej świecy w kwietniu? Napisz coś bardziej konkretnego. Co przewidujesz teraz, po resecie umysłu
Dnia 2026-03-31 o godz. 10:39 ~Lejs napisał(a): > Biała kwietniowa świeca jest bardzo możliwa ale że ta marcowa będzie taka czarna i długa to szok.Jeszcze przetestuje dołek 30.50 i up.Raczej.
No bo to jest szok, że czwarty kwartał był taki słaby. A powinien być najlepszy w roku. Nikt tego nie przewidział. Wszystkim opadły szczęki i nikt nie wie jak to skomentować. Bo teoria o "deflacji" kupy się nie trzyma. Widać co się dzieje w mediach, jak zawzięcie niemiecki Lidl walczy z portugalską Biedronką o klientów. Naiwnością byłoby sądzić, że nie walczą też o klientów Dino. Moim zdaniem to była i jest wielka, skoordynowana akcja marketingowa przeciwko Dino. Skoordynowana w mediach, związkach zawodowych i polityce nawet. Przy bienej postawie włściciela i udziałowców, dała świetne efekty. Stosunek cena/zysk dla Dino nie jest z tych najniższych. Ale w handlu, na bardzo już konkurencyjnym rynku, trudno o lepszy. Niech ktoś policzy wartość spółki metodą przepływów pieniężnych. Bo ja tego nie umiem zrobić. To wynik będzie taki jak w KGHM, gdzie rtość liczona metodą c/z jest dwa albo nawet trzy razy niższa, niż liczona metodą przepływów pieniężnych.
ta spolka trzyma sie pw 30 zl tylko dlatego ze wigi sa na plusie i kontrakty w usa jedno tapniecie i widzimy sie na 20 paru zlotych tak z obserwacji doglebnej wynika!
Ja odnośnie tego zzielenienia kości, które czujesz , Misiu. >Tetracyklina barwi kości na fluorescencyjny żółty kolor, a minocyklina, częściej stosowana w leczeniu przewlekłego trądziku, barwi kości na ciemnozielony. Ze względu na jej częste stosowanie, występowanie zielonych przebarwień kości spowodowanych antybiotykami z grupy tetracyklin jest dobrze poznane.< To może być przyczyna . Wyczuwania zzielenienia na zamku, jak to ująłeś nie znalazłem w opisach zaburzeń paranoidalnych w żadnej opisanej jednostce chorób centralnego układu nerwowego. Może to nic groźnego. Może wystarczy higiena psychiczna, prawidłowe odżywianie. Dobry spowiednik?