Roman, jesteś dla mnie zastanawiającym człowiekiem. Z jednej strony napisałeś kiedyś, że masz akcje DW Z drugiej cały czas narzekasz na spółkę, nigdy nie widziałem w twoich wypowiedziach nic pozytywnego To jakbyś miał żonę, na którą ciągle narzekasz jaka to nie jest beznadziejna. To nie lepiej się rozstać, po co tracić czas i się frustrować?...
Cześć Robercik
To prawda akcje posiadam i to od dawna. A moje wypowiedzi to tylko stwierdzenie faktów. W odróżnieniu od euforycznych naganiaczy na wzrosty twardo stąpam po ziemi.
Nie wiem jak długo bawisz się na GPW ale parę lat temu inwestujący w Data mówili to samo. Mijają kolejne lata a zysków nie tylko nie widać ale każdego roku od lat są potężne straty. To jest firma do prania kasy z tego wynika
Od 17 marca znaliśmy szacunki dotyczące skorygowanej straty EBITDA i przychodów. Zaskoczeń nie ma. W 2025 wzrosły przychody, poprawiono rentowność i pozyskano istotnych klientów. Spójrzcie też na lejek sprzedażowy na stronie 6 sprawozdania z działalności Grupy i odwołanie do case study z Ally Financial na stronie 3. A co do kapitalizacji. Kapitalizacja wynosi ok 880 mln, a nie miliard. Spółka zakończyła rok z gotówką w wysokości ok 60 mln zł, dodatkowo pozyskała w marcu ok 116 mln zł. Obecna kapitalizacja dla tego typu spółki jest, mówiąc łagodnie, nikła.
Dajcie prosze info, bo temat wpadł mi teraz na biurko i zastanawiam się, czy coś z tym zrobić, czy wywalić do kubła. Obroty rosną mizernie, strata koszmarna, Zarząd komunikuje się dość sporadycznie. Na czym polega fenomen tej spółki i jakie są prespektywy na przyszłość?