• Pogoda Autor: ~Eustachy [37.248.223.*]
    Jeśli przy takiej pogodzie i, co ważniejsze, takich prognozach cudownej pogody, nie wykręcą dobrego wyniku, to ja już nie wiem, wszystko sprzyja, więc alleluja i do przodu, jak mawia klasyk
  • Re: Pogoda Autor: ~TodoVaBien [89.67.188.*]
    Wg mnie wyniki musza byc dobre. Chyba, ze teraz wyniki za Q3 i Q4 2025 oraz Q1 2026 sa obarczone odwracaniem tej kreatywnej ksiegowosci z 2024. Bo jednak mysle, ze wynik 2024 byl troche podkrecony przed emisja. Ale poza tym wyniki za Q1 po prostu musza byc bardzo dobre. Natomiast to co sie dzieje na kursie to jest zenada. 73k akcji obrotu po 3h handlu? Nie wiem kiedy ten trend sie odwroci, ale nie ukrywam ze mnie to juz irytuje i mam mocne pretensje do zarzadu
  • Re: Pogoda Autor: ~Onix [89.69.49.*]
    A dlaczego mają być dobre? Cały luty nie było sprzedaży bo mieliśmy zimę! Połowa marca też chłodna. Więc schowajcie trochę ten optymizm.....
  • Re: Pogoda Autor: ~Eustachy [37.248.223.*]
    U ciebie na Kamczatce chyba...
  • Re: Pogoda Autor: ~Tomek [5.173.16.*]
    Eustachy nie rozumiesz że tu pogoda już nie ma takiego wpływu na wyniki jak kiedyś? Zima była w styczniu i co? Rozczarowanie. Mówili że będą fantastyczne wyniki bo jest zima a tu d… pa. U nas w marcu otworzył się worldbox. I co? Puchy. Klientów zero.
  • Re: Pogoda Autor: ~Kod [109.243.199.*]
    A ty Tomek dalej żebrasz o 1 akcję. Może czas sprzedać butelki??
  • Re: Pogoda Autor: ~Tomek [5.173.16.*]
    Kod A skupujesz? To ci oddam wszystkie jak nie masz na jedzenie.
  • Re: Pogoda Autor: ~realista [193.106.209.*]
    Pogoda w q4 byla slaba dla branzy obuwniczej nawet bardzo slaba bym powiedzial. Zarabia sie w listopadzie i troche w grudniu. Styczen to wyprzedaze. Q1 poki co pogoda jest raczej na delikatny plus szczegolnie 3 tyg marca - widac tez to po trading update od lpp. Najwqzniejszy jak zawsze jest kwiecien w q1. Tak jak juz tu kiedys pisalem trzeba czekac na konkretne liczby ze spolki zeby tu wejsc w L. Inaczej to jest ruletka przy tej skali niedowiezienia i rozczarowania w 2H 2025. Lepiej wejsc po 110 w pewne niz ryzykowac slabsze wyniki ktore moga uruchamiac powoli konwenanty bankow zostanie im tylko jeden dobry kwartal w rozliczeniu rocznym q2 2025. Takze zalecam cierpliwosc.
  • Re: Pogoda Autor: ~Tomek [5.173.154.*]
    Jeszcze dzisiaj na.czerwono
  • Re: Pogoda Autor: ~Twoj_stary [31.182.81.*]
    Jasne Tomuś... ciocia z Ameryki do ciebie przybyła i będzie Ci lecieć...
    A masz moze jakies przemyslenia jak sie Worldbox przyczynia do kowenantow? Tzn domyslam sie, ze negatywnie, ale myslisz ze jest ryzyko ich zlamania po Q1?
  • Re: Pogoda Autor: ~Tomek [5.173.154.*]
    Zobaczysz czerwien
    Dla mnie WB jest caly czas za maly zeby miec istotny wplyw na wyniki - moze miec jakis wpyw w rozliczeniu zakupu udziaow w raporcie rocznym ale operacyjnie to caly czas tylko 160 sklepow po ok 500-700m2
    To co w q1 bedzie najwazniensze to kondycja modivo najwkiekszego przegranego q4 wyniki byly drastycznie slabe
    I drugi pkt to HP i ich sprzedaz z m2 z tym caly czas jest problem nawet jak marza na sprzedazy swiatecznej wygladala ni3 najgorzej w q4. Samo ccc raczej dowiezie wyniki wb na razie marginalny.
    Wynik dajmy na to 100mln ebitda za q1 i powrot do sporej straty netto w piwrwszym kwartale to bedzie bardzo zla wiadomosc - tutaj juz bedzie niewiele marginesu dla bankow. Wynik w granicach zeszlego roku da nam sporych rozmiarow odbicie pewno pod 140 - ale konia z rzedem temu kto terax powie jakie te wyniki beda. Patrzac na 2H 2025 to raczej trzeba spogladac w opcje nr 1. Dlatego warto poczekac
    Serio dla Ciebie bardziej prawdopodobne jest 100 mln ebitda niz pobicie zeszlorocznego wyniku? Osobiscie licze, ze HP zrobi 100-120 mln ebitda w Q1, CCC 230-250 mln, Modivo na 0, a WB pomijam. Natomiast mysle, ze 370 mln ebitda to jest minimum, a i tak to dla mnie osobiscie bylyby rozczarowujace wyniki. Bo skoro powierzchnia jest wieksza o 40% a wyniki stoja w miejscu (na poziomie Ebitda, bo na zysku netto beda slabsze) to bylby dla mnie problem zeby dalej wierzyc w ten biznes
    Ja patrze na trend wynikowy i on jest spadkowy skoro w q4 zrobili 200mln ebitdy ciezko mi uwierzyc w 400 w q1 - z tym HP w q1 mozesz sie bardzo rozczarowac - q4 to jest dla nich najlepszy kwartal a q1 najgorszy. Wqtpie zeby bylo 100mln ebitdy raczej 50-60mln chyba ze jakims cudem odbuduja sprzedaz z m2.
    Te 100mln tonwariant pesymistyczny ale po tym q4 wszystko jest mozliwe ale jak cxekasz z boku to sienpo prostu dostosoqujesz do liczb - ja mam przynajmniej taki komfort obecnie - ruletka to do kasyna sie chodzi :)
    50-60 mln ebitda za Q1 HP to jest 30% spadek ebitda przy wzroscie powierzchni o ok 45-50%. Przeciez takie wyniki kompletnie rozwalilyby narracje o rozwoju spolki
  • Re: Pogoda Autor: ~Eustachy [37.248.223.*]
    Tomuś chodzi o pogodę na pierwsze ceny, wrzuć to w AI i przeczytaj wszystko, co wypluje, może się uda ogarnąć i już nie proś o tanie akcje
    q1 2025 to dla HP 70mln ebitdy - ale jezeli ten spadek z m2 bedzie kontynuowany na slabszych marzach to moga tyle nie zrobic nawet na powierzchni +50% - jestem pesymista bo od pol roku spolka nic ciekawego nie pokazala - jak pokaza dobre liczbe to pewno wejde z L poki co czekam.
  • Re: Pogoda Autor: ~CCC100 [31.0.44.*]
    Worldbox nie pracuje - to tylko koszt. Jak w wynikach ujawnia jak słabo to chodzi to też się odbije w percepcji przyszłych wyników. To będzie obniżać zysk z m2 dla spółki, generować dodatkowe koszty. Im ich więcej tym gorzej - to moje zdanie od dawna.
    Wb ma byc zatowarowany odpowiednio dopiero od q2 na licencjach za wczesnie zeby cokolwiek mowic o tym formacie i jest on stosunkowo maly dla resztt segmentow p9ki co wplyw operacyjny nie bedzie duzy - bardziej bym sie martwil o modivo i hp
[x]
MODIVO -0,90% 79,60 2026-05-29 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.