Wy tak na poważnie chłopcy?
Zapomnieli jak było przy piatce?
Już widzieliście zbieranie odpal zmiany kierunku itp.
Widać że nowicjusze z was -)
Tak się właśnie zagrywa by kreować popyt ale to pułapka na podpalenców..
Pisałem wam w ubiegłym tygodniu że leci od z piątki na czwórke z małym przystankiem przy 4.5
Wykres nie kłamie
Zresztą zobaczymy jak będzie ale zalecam daleko idacą powsciągliwosc w wypisywaniu hura optymistycznych haseł i obserwacje kolejnych sesji..
A sprzętu jak nie było tak nie ma..
Ps.i szybko nie będzie
Przygotowanie produkcji certyfikacja i odbiory nadzoru budowlanego i cała ta biurokratyczna batalia pewnie potrwa do lata..
Później kontraktację i wreszcie produkcja by sprzedać i zarobić..
Liczby pokażą się w raportach najwcześniej rocznych ..
Ps.takze to nie będzie krótka piłka jak wielu sądzi ten proces jest czasochłonny...
Acz kolwiek powiem że to może być dobry deal pod warunkiem że Roman dłonie temat do końca bez żadnych niedomówień
I nie będzie dążył do skupienia akcji w wezwaniu
I pięć procent było a teraz
Wiercą dalej ..
Ps. Czy ma ktoś inne zdanie?
Jeśli tak to proszę z uzasadnieniem w miarę możliwości logicznym bez haseł typu odpal info zaczynamy peron i uciekający pociąg...
AT ważna sprawa ale jak koniecznie nie to Słabe wyniki, presją na koszty energii motoryzacja w odwrocie która nigdy nie przyniosła marżowości. Gdyby nie rozwiązanie rezerw po wyroku z US to na 100% nie było by dywidendy. Teraz też jest wątpliwa. Kolejna rzecz to fatalny główny udzialowiec. Następna fatalna komunikacja chociaż to rozumiem bo zarząd działa na zlecenie udziałowca i jest tak jak ma byc
Tutaj nie wypuszcza się espi tylko po to, żeby kurs wybić jak to robią na Bumechu. Tutaj są same twarde fakty, a espi będą za chwilę się pojawiały, żeby poinformować o kontrakcie na srodki z Safe, o zaliczce, o uruchomieniu masowej produkcji dronów. Co wtedy będzie się działo z kursem możemy sobie tylko wyobrazić. To są ostatnie tygodnie tak nisniskiego kursu na Boryszewie. Boryszew wykorzysta sektor zbrojeniowy, żeby zrekompensować sektor motoryzacyjny, który jak wiadomo w całej Europie pada z powodu polityki Unii Europejskiej. Całe zaplecze przemysłowe Boryszewa pozwala na łatwe przejście do produkcji zbrojeniowej i to z pewnością dobrze teraz wykorzystają, bo to duża szansa dla grupy na rozwój.
Tego nie wie nikt
Tajemnicą poliszynela jest dlaczego mimo tak optymistycznych prognoz kurs leci na łeb na szyję..
Ps. Taktyka zawiadowcy tego składu ?
Hmm..
Może i tak być że doprowadzi on ten skład do minimów by odwrócić trend i wywindowac kurs z dodatkowym bonusem kilkudziesięciu procent gdyż każde ciągnięcie kursu im wyżej tym drożej kosztuje prowadzącego ..
Przynajmniej ja bym tak zrobił
Bo łatwiej jest zbić kurs i pociągnąć od dołu niż walić w górę np od 8ipol
Tu będą cuda na kiju po orędziu Trumpa który pogrąża świat w kryzysie surowcowym..
Ps. Swoją drogą jak się na to patrzy to nóż się w kieszeni otwiera że tacy przywódcy AK on doprowadzają to wszystko do ruiny
Kto wie co on ma na myśli mówiąc że obróci Iran w popiół i wróci ich do epoki kamienia łupanego..
Jadziu daj spokój męczysz bulłe..
Od miesięcy czekam na minima gdzie wrócę z podwojonym kapitałem..
Wczorajszy epizod to zabawa i próba tajmingu niewiele znaczącą w portfelu..
Priorytet jasno określony - spółki wydobywcze aż do zakończenia wojny..
Ps. Radzę też zwrócić uwagę na Unimot spółka nominalnie wysoko ale potem jak spory a wszystko wskazuje na to że wystrzeli
Zajmują się surowcem strategicznym i mają zapasy sprzed konfliktu w zupełnie innych cenach czekając na dogodny moment..
Warte uwagi !
Ale ty uparta jesteś ..
Pilnujeszoj portfel ..obyś tak swojego pilnowała.
Kupiłem licząc na 5 procent którego nie osiągnąłem i kropka.
Kupię po 3.7 albo ciut nawet niżej bo zagrywający lubią zejść minimalnie poniżej historycznego minimum a będzie to pózna wiosną jak pisałem być może wczesnym latem lecz nie wcześniej..
Chyba że nadzwyczajne okoliczności mnie od tego odwiodą.
Bo i tak może się zdarzyć...
Ps. Nie martw się jak już kupię to poinformuje zace grono o tym fakcie bo to będzie spore wydarzenie na tym wątku rozpaczy..
No ale co innego pisałeś dzisiaj, że kupiłeś pod odbicie, które szanowałeś na 5% , a było 7,% od dołka, a teraz piszesz, że nie osiągnąłeś tego 5 %. Raczej straciłeś na tej jednodniowej transakcji.
Jadziu patrz na węglówki jak sobie radzą..
Patrz i analizuj sytuację geopolityczna gdzie ropa i gaz a za nimi węgiel rwa w górę do historycznych maxow...
Ps. Ale ty wolisz czekać na mityczne info które nie nadchodzi
I o to właśnie chodzi jadziu..
Kto kupił wczoraj ma już 10 procent do przodu na tę chwilę..
Będzie więcej !
Ps. Podpinac się pod ruchy spekulacyjne gdyż sentyment i wzrosty surowców sluża temu..
Cały biznesowy świat siedzi w surowcach wyprzedając metale szlachetne więc dlaczego tu ma być inaczej..
Będzie taki rajd a w zasadzie już jest jak na covidowkach pięć lat temu !
A jakim sposobem ten kto wczoraj kupił JSW ma dzisiaj 10 % zysku jak wzrost jest na ten moment 2,44%%. Swoje zyski tez tak liczysz pewnie. Przecież od wczoraj ta strata się pomniejszyła o 2,44%, jak ktoś kupił na samym dołku wczoraj to jest na plusie 2,44%, jak te 10% wyliczyles?