Można kupować,.tylko trzeba się z tym liczyć ,że jest to inwestycja długoterminowa. Należy kupować transzami,usredniać. Zysk gwarantowany w ciągu kilku lat.
jadą bez trzymanki. nikomu nie przeszkadza juz ze spada 2 czy 4%.Lawina, ktos sie bogaci a ulica traci. czy ktoś wie gdzie jest info jakies wiarygodne? to przynosi zyski czy bankructwo grozi? Po kursie od miesiecy widać ze jest źle, i ludzie którzy powinni zabrać w tym temacie głos nabrali wody w usta.
Prawda jest taka, ze gdyby prezes zarzadu nie byl jednoczesnie glownym akcjonariuszem, to w 99% przypadkow juz bylby wywalony z funkcji. Albo serio milek gra na uwalenie kursu z shortami (aczkolwiek nie potrafie znalezc argumentacji), albo naprawde nie znajduje argumentow, ze nie chca pokazac wynikow za luty i marzec. Przeciez my tutaj za miesiac serio zobaczymy 60 zl przy takiej biernosci informacyjnej zarzadu i olewaniu akcjonariuszy
Rozumiem, ze szeroki rynek spada, tylko Modivo spada od niego 2-3 razy bardziej. Nie tylko dzisiaj, w 95% przypadkow. Ja nie chce prognozy od Zarzadu, bo ich prognozy sa nic nie warte. Ja chcialbym zobaczyc twarde, faktyczne, zrealizowane dane za caly luty i prawie 90% marca. Tylko tyle. Przeciez przy takiej biernosci to ta spolka naprawde nie ma dna, a jak bedzie eskalowal konflikt na Bliskim Wschodzie to sam zaczne wierzyc w jakas absurdalna cene typu 40-50 zl
Czekaj, ale kiedy? To juz milek zmienil zdanie od konferencji pod koniec stycznia? Bo wtedy twierdzil cos zupelnie innego. Tobie serio jako akcjonariuszowi nie przeszkadza polityka komunikacji Zarzadu z rynkiem?
Dla mnie lepiej jakby nic nie prognozowali,obiecywali tylko zaskoczyli z grubej rury. Wynik raz na 3 miesiące i koniec. Po co obiecywać złote góry. Różnie może być, wojna ,drony,paliwo,pomarańczowy itd. Za dużo zależnych.
Był jakiś, krótki wywiad, że 2 kwartały potrzebne by wrócić na właściwe tory (pewnie o tym mowa przy czym on wyglądał jakby był przeprowadzony przed wszystkimi "zawirowaniami" i nie było konkretów)
Przeciez ten wywiad to byla porazka. Nie wiadomo kiedy byl przeprowadziny, a przede wszystkim nie wiadomo co milek mial na mysli mowiac, ze potrzebuje 2 kwartalow zeby wrocic na wlasciwe tory. To oznacza zeby wrocic do 20% marzy ebitda czy pozytywne dynamiki rok do roku? Chlop sobie rzuci jakies haslo, a my mamy sie domyslac co mial na mysli
Wszyscy którzy kupują Modivo stają się akcjonariuszami długoterminowymi, długo będą czekać na odrobienie strat, trudno cokolwiek komukolwiek radzić, śliska spółka, miał być skup akcji i nie ma, komu tu można wierzyć, papierowe buty i papierowy interes
To sa fragmenty wypowiedzi Milka z wrzesnia 2025
„Analitycy wyceniają obecnie spółkę średnio na 230 zł za akcję, przy konsensusie EBITDA na ten rok ok. 2 mld zł. A my te 2 mld zł EBITDA przekroczymy, ale jak mocno – jeszcze nie wiemy. To będzie zależało w dużej mierze od reszty sezonu jesienno-zimowego w CCC i grudnia w sklepach HalfPrice, gdy obrót jest zwykle dwa razy wyższy niż w innych miesiącach. Chcę mieć też na pokładzie inwestorów, którzy podchodzą do tego podobnie i wierzą w mój długoterminowy plan.”
„ W rejestrze krótkiej sprzedaży KNF figurują trzy pozycje i ich posiadacze najwyraźniej liczą, że się pan za chwilę potknie i notowania pójdą w dół.
Ja już się nie potknę. Jestem za blisko biznesu. Mam już spory bagaż doświadczeń.”
Niesamowicie zle sie zestarzal ten wywiad. Ale Milek we wrzesniu dalej twierdzil, ze przekroczy ebitda 2 mld zl a finalnie zrobili 1,4 mld. Jest to niepokojace, ze nie wie co sie w firmie dzieje
Mozevtroche off the topic, ale w moim Bialymstoku - dwa nowe sklepy CCC zmienily lokalizacje na wieksza w ramach tych samych galerii i maja nowy look - batfziej butikowy, napdawdr sztos. Minusem jest to, ze przeprowadzka zajela ok. 2 tygodni, w czasie ktorych sklep byl zamkniety. Nie wiem, czy to szersza akcja i jak z kontrola kosztow, ale jest pdzepasc miedzy ta wczesniejsza siermieznoscia, a tym, co jest teraz. Nawet sobie pomyslalem przechodzac obok, ze tak nie wyglada spolka, ktora sie zwija.