• Marshall Autor: ~Janek [193.201.36.*]
    0,74
  • Re: Marshall Autor: ~eliaszyn [185.72.186.*]
    Gniot ani drgnie
    Kindybal zwiększył i tak w kółko, któryś zostanie na lodzie
  • Re: Marshall Autor: ~re [78.30.99.*]
    na lodzie to zostana polskie male inwestory okradzione prze fundy przy pelnej akceptacji knf
    Nigdy nie kupować akcji na których usadowiły się shorty, a jak się pojawiają to wiać, przykład KGHM
  • Re: Marshall Autor: ~PIOTR [5.173.166.*]
    Można kupować,.tylko trzeba się z tym liczyć ,że jest to inwestycja długoterminowa. Należy kupować transzami,usredniać. Zysk gwarantowany w ciągu kilku lat.
  • Re: Marshall Autor: ~Lilu [79.184.242.*]
    jadą bez trzymanki. nikomu nie przeszkadza juz ze spada 2 czy 4%.Lawina, ktos sie bogaci a ulica traci. czy ktoś wie gdzie jest info jakies wiarygodne? to przynosi zyski czy bankructwo grozi? Po kursie od miesiecy widać ze jest źle, i ludzie którzy powinni zabrać w tym temacie głos nabrali wody w usta.
  • Re: Marshall Autor: ~TodoVaBien [89.67.188.*]
    Prawda jest taka, ze gdyby prezes zarzadu nie byl jednoczesnie glownym akcjonariuszem, to w 99% przypadkow juz bylby wywalony z funkcji. Albo serio milek gra na uwalenie kursu z shortami (aczkolwiek nie potrafie znalezc argumentacji), albo naprawde nie znajduje argumentow, ze nie chca pokazac wynikow za luty i marzec. Przeciez my tutaj za miesiac serio zobaczymy 60 zl przy takiej biernosci informacyjnej zarzadu i olewaniu akcjonariuszy
    Co tu ifo z zarządu pomoże hehe Szeroki leci na pysk, wojna na całym świecie. Trzeba usredniać i czekać na lepsze czasy. Za kilka lat będzie ok.
    Rozumiem, ze szeroki rynek spada, tylko Modivo spada od niego 2-3 razy bardziej. Nie tylko dzisiaj, w 95% przypadkow. Ja nie chce prognozy od Zarzadu, bo ich prognozy sa nic nie warte. Ja chcialbym zobaczyc twarde, faktyczne, zrealizowane dane za caly luty i prawie 90% marca. Tylko tyle. Przeciez przy takiej biernosci to ta spolka naprawde nie ma dna, a jak bedzie eskalowal konflikt na Bliskim Wschodzie to sam zaczne wierzyc w jakas absurdalna cene typu 40-50 zl
    Za kilka miesięcy dowiesz się jaki był 1Q. Kiedy podadzą ? Roczny 30.04
    Już coś mówili że 1 i 2Q będzie słaby. Na pewno Miłek powie ,że przez wojnę i paliwo hehe
    Czekaj, ale kiedy? To juz milek zmienil zdanie od konferencji pod koniec stycznia? Bo wtedy twierdzil cos zupelnie innego. Tobie serio jako akcjonariuszowi nie przeszkadza polityka komunikacji Zarzadu z rynkiem?
    Dla mnie lepiej jakby nic nie prognozowali,obiecywali tylko zaskoczyli z grubej rury. Wynik raz na 3 miesiące i koniec. Po co obiecywać złote góry. Różnie może być, wojna ,drony,paliwo,pomarańczowy itd. Za dużo zależnych.
    Jakieś plotki ,gdzieś przewinęły się. Nie pamiętam.
  • Re: Marshall Autor: ~AkcjonariuszAmator [5.173.188.*]
    Był jakiś, krótki wywiad, że 2 kwartały potrzebne by wrócić na właściwe tory (pewnie o tym mowa przy czym on wyglądał jakby był przeprowadzony przed wszystkimi "zawirowaniami" i nie było konkretów)
  • Re: Marshall Autor: ~AkcjonariuszAmator [5.173.188.*]
    7 marca artykuł na onecie (wpisując miłek modivo wyskoczy) wyszukaj w artykule to kwestia dwóch kwartałów.
  • Re: Marshall Autor: ~TodoVaBien [37.225.52.*]
    Przeciez ten wywiad to byla porazka. Nie wiadomo kiedy byl przeprowadziny, a przede wszystkim nie wiadomo co milek mial na mysli mowiac, ze potrzebuje 2 kwartalow zeby wrocic na wlasciwe tory. To oznacza zeby wrocic do 20% marzy ebitda czy pozytywne dynamiki rok do roku? Chlop sobie rzuci jakies haslo, a my mamy sie domyslac co mial na mysli
    Spokojnie trzeba czekać na wyniki. Za 1Q w maju ? Czerwcu ?
  • Re: Marshall Autor: ~Leo [5.173.25.*]
    W maju, koniec kwietnia za cały rok i od razu na początku maja za 1 kwartał.
    Dokładnie. Dzięki za podpowiedź
    Lepiej niech nic nie mówią , bo spadnie 20% . Nie zaniżają prognozy itd. a później niech zaskoczą zyskiem. Proste.
  • Re: Marshall Autor: ~rysorl [194.4.63.*]
    jak, dla mnie może spaść jeszcze 20% wtedy dokupię i uśrednię a za rok= może dwa znów będzie 200. Na giełdzie jak w życiu raz pod górkę a raz z górki.
    Wszyscy którzy kupują Modivo stają się akcjonariuszami długoterminowymi, długo będą czekać na odrobienie strat, trudno cokolwiek komukolwiek radzić, śliska spółka, miał być skup akcji i nie ma, komu tu można wierzyć, papierowe buty i papierowy interes
  • Re: Marshall Autor: ~PIOTR [5.173.168.*]
    Na CDR też miał być skup i nie było. Niektórzy kupowali po 460 po 300 itd. Zrobili sabotaż z CP2077 shorty zjechały cenę na 80 i co papierowa spółka ?
  • Re: Marshall Autor: ~Anonimowy [178.43.249.*]
    Ale do 400 nie wróciło
  • Re: Marshall Autor: ~PIOTR [5.173.168.*]
    Nie chodzi o to czy wróciło. Shorty manipulują kursem. Spółki dobrze rozwijają się. Nie bankrutują. Powinni zakazać jak w Korei
    To sa fragmenty wypowiedzi Milka z wrzesnia 2025
    „Analitycy wyceniają obecnie spółkę średnio na 230 zł za akcję, przy konsensusie EBITDA na ten rok ok. 2 mld zł. A my te 2 mld zł EBITDA przekroczymy, ale jak mocno – jeszcze nie wiemy. To będzie zależało w dużej mierze od reszty sezonu jesienno-zimowego w CCC i grudnia w sklepach HalfPrice, gdy obrót jest zwykle dwa razy wyższy niż w innych miesiącach. Chcę mieć też na pokładzie inwestorów, którzy podchodzą do tego podobnie i wierzą w mój długoterminowy plan.”

„ W rejestrze krótkiej sprzedaży KNF figurują trzy pozycje i ich posiadacze najwyraźniej liczą, że się pan za chwilę potknie i notowania pójdą w dół.
    Ja już się nie potknę. Jestem za blisko biznesu. Mam już spory bagaż doświadczeń.”

Niesamowicie zle sie zestarzal ten wywiad. Ale Milek we wrzesniu dalej twierdzil, ze przekroczy ebitda 2 mld zl a finalnie zrobili 1,4 mld. Jest to niepokojace, ze nie wie co sie w firmie dzieje
  • Re: Marshall Autor: ~Omar [94.246.142.*]
    Co myślisz o dyrektorze finansowym CCC?
  • Re: Marshall Autor: ~Tomek [5.173.154.*]
    Do zwolniemie oszusci
  • Re: Marshall Autor: ~Nowy [83.28.203.*]
    Mozevtroche off the topic, ale w moim Bialymstoku - dwa nowe sklepy CCC zmienily lokalizacje na wieksza w ramach tych samych galerii i maja nowy look - batfziej butikowy, napdawdr sztos. Minusem jest to, ze przeprowadzka zajela ok. 2 tygodni, w czasie ktorych sklep byl zamkniety. Nie wiem, czy to szersza akcja i jak z kontrola kosztow, ale jest pdzepasc miedzy ta wczesniejsza siermieznoscia, a tym, co jest teraz. Nawet sobie pomyslalem przechodzac obok, ze tak nie wyglada spolka, ktora sie zwija.
  • Re: Marshall Autor: ~Xxx [46.182.186.*]
    Odbierać im bo to przeżucanie
[x]
MODIVO 2,59% 93,32 2026-04-15 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.