• Jutro wodospad. Autor: ~Tko [5.184.248.*]
    Tak jak pisze cały czas ulica ubrana,shorty gigantyczne pozycję na spadki.Jutro -8-10%
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Rafi [89.77.225.*]
    Tyle to aż nie. Ale -5% spokojnie.
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Tko [46.134.85.*]
    Widziałeś konsensusy i czytałeś raport?
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Stasiek [79.185.28.*]
    To fakt, ulica ubrana w ciepłe paletka do zimy,
    Zastanawiałem się większość spółek dzisiaj spadało, a Dino rosło.
    Teraz jestem pewien.
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Street [37.248.217.*]
    Ile procent spadzie macie od pożyczki? Kiedy odkupicie po 50 zł?
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Bart [193.143.72.*]
    > Teraz jestem pewien

Obyś sie nie przeliczył, bo od kilku dni zaobserwowalem że na Dino odchodziły transakcje z wolumenem po 10-15k akcji

Ktoś pod coś grubo skupował akcje
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Bilbon [37.248.226.*]
    Siemandero bart tutaj bilbon z cdr i ccc. Pozdrowionka
  • Re: Jutro wodospad. Autor: mati7500 [31.60.121.*]
    Dino jest przewartościowane. Tak naprawdę wycena powinna być około 20 zł. Co z tego, że sklepów więcej jeśli C/Z słaba, zysk netto tragiczny, spadek LfL, na horyzoncie wiele nierozwiązanych problemów pracowniczych - zapewne i kar, produkty spożywcze w większości staniały więc poprawy wyników raczej nie będzie. Do tego - marketing sprzedaży w Dino? Prawie go nie ma. Reklamy, aplikacje - leżą. Też robię czasami zakupy ale wkur...nie u nich ten burdel, brak pracowników, mniejsza ilość i wybór produktów, brak promocji itd. Tego nie przeskoczy Dino jeśli nie zmieni takiej polityki. Tu trzeba radykalnych zmian.
  • Re: Jutro wodospad. Autor: mati7500 [31.60.121.*]
    No i gdzie te 5%?
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Inves [37.248.168.*]
    Wodospad... zapomniałeś dopisać armagedon,papier toaletowy itp.żenada
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Tko [5.184.229.*]
    Wysoko wisisz?
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Loos [37.248.217.*]
    Ta na fixie pakiety aż miło a jakiś marne TKO udaje guru,dzieciak bez pieniędzy próbuje zarobić na lizaka wypisując kocopoły
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Żorż [78.30.86.*]
    i jak zwykle, tu pojawia się pytanie o rzetelność konsensusu, kto i jak to ustala, skoro rekomendacje nie korelują z przedstawianym konsensusem, poza tym, po pobieżnej lekturze wyników, wydają mi się całkiem w porządku, zwłaszcza r/r, taki lfl każdy chciałby osiągać, koszty, zobowiązania pod kontrolą, no i ta gotówka...jak dla mnie jest ok, dziś oczywiście będzie próba zwałki, potem umiarkowanie, ja ustawię się z koszykami dużo niżej od mojej średniej, może się uda, ja jadę dalej, fundamenty mnie przekanują
    Ja jestem na GPW od 2004 roku.
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~zazaza [91.94.80.*]
    Oczkos o Dyzmie-Nawrockim https://www.youtube.com/watch?v=TmiB0Nz-WJg
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~tom [213.134.169.*]
    ale mozna ludzmi manipulować - wystarczy że walna wysoki nierealny konsensus i już można zwalić kurs - zacznijcie trochę myśleć samodzielnie - ludzie klepią w kółko to samo a nie ruszą szarych komórek
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Bartek [79.185.226.*]
    Hohoho, już się zaczyna nagon na spadki :D
    Niech by tak każda spółka na GPW miała takie wyniki jak Dino r/r to by było dla nich super.
    Najbardziej to mnie śmieszą teksty, że wyniki poniżej oczekiwań analityków. Tacy analitycy jak z koziej d trąba.
    PGE wedle analityków już dawno miało rekomendację 16zł/szt. O wielu innych nawet nie ma co wspominać.
    Najważniejsze, że Dino się rozwija, poprawia ogólnie wyniki i to jest bardzo dobra wiadomość, zwłaszcza w kontekście ogromnej konkurencji jaką mają w postaci wojenki Biedra-Lidl.
    Ja tam trzymam dalej i czekam na okolice przynajmniej 50zł.
    Ty dalej nie rozumiesz nic,ale zrozumiesz o 9:00.
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Eustachy [37.248.223.*]
    Że spadnie, to pewne, ale co z tego? Dokupić można i przechować kilka miesięcy dla dobrego zysku, ja tak robię, fundamenty są solidne
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Merc [37.109.167.*]
    Szacun
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~heh [37.30.44.*]
    skąd się tutaj wziął taki wskaźnik C/WK? Jaka była by cena akcji przy wskaźniku C/WK równym 1,25?
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~tom [213.134.169.*]
    na dino jest nagonka - to w sumie ostatni polski sklep z takim zasiegiem - nie bez powodu była akcja z termometrami, teraz konsensus wywindowany w góre - wystarczy myslec i wyciagac wnioski
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Ketchup1 [37.31.58.*]
    Jaka nagonka ? Spójrz obiektywnie . Pierwsza sprawa to jak to wzrosło od debiutu i na jakich leciało wskaźnikach . Takich jak spółki wręcz technologiczne i było ok dopóki kwartał w kwartał rok w rok wszystko rosło jak na drożdżach to była premia za rozwój za potencjał za rozszerzanie się na resztę polski . Nie widzisz już ściany ? Problemów prawnych ograniczeń wejścia nie w strefę szybkiego rozwoju tylko już pływania na trudnym rynku z duża konkurencja która nie śpi . Nikt nie mówi że to bankrut zła spółka . Ona po prostu dochodzi do pewnych rynkowych oporów ściany pułapki wielkości kraju i nie do utrzymania są wskaźniki takie jak kiedyś jak wszystko było w innym momentum rozwoju.
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~ab [178.235.182.*]
    analitycy są beznadziejni. i nie mają żadnej odpowiedzialności a powinni mieć. Oczywiście że wywindowany był konsensus, a nawet gdzieś ostatnio wpadło mi w ręce podwyższona cena dla dino przez jakkiegoś analityka. Wszystko bez ładu i składu.
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Ketchup1 [37.31.58.*]
    Jacy analitycy o czym wy mówicie ? Trzeba się zmierzyć z rzeczywistością po prostu . Co chcesz od analityków ? Nie widzisz w 4 kwartale mniejszego zysku rok do roku ? Pamiętasz co było kiedyś rok w rok kwartał w kwartał wzrosty wzrosty stabilne kilkunastoprocentowe. Koniec skończyło się ściana rynek ma swoje ograniczenia . Niektórzy zrozumieli to już dawno stąd te shorty. Obecna wycena jest po prostu uzasadniona ! To już żabka ma większe zyski a jest o połowę tańsza prawie i ma jako taki choć teoretyczny potencjał na zwiększanie skali bo niby Rumunia ma potencjał . Nie ma się co upierać sentyment do spółki i emocje tylko mogą zgubić . W Dino skończyła się premia za rozwój i potencjał zdobywania rynku . Należy wyceniać teraz już tak po prostu porównawczo wskaźnikowo chłodno że sceptycyzmem
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~DS [213.95.15.*]
    Ty sam doszedłeś do ściany i czas chyba w nią ebnac z baśki. Godziwa cena za ten papier to około 49 PLN na dzień dzisiejszy.
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Gracz [83.11.251.*]
    Jest nagonka bo to polski kapital i trzeba go zniszczyc, ale faktem jest ze Dino nie umie w marketing i Kowalski zobaczy reklame w TV z usmiechnietymi kasjerkami zachwyconymi z pracy plus z ladna grafika "PROMOCJA!" na 3/4 telewizora i pojdzie do Biedry czy Lidla zamiast do Dino...
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Luka [79.188.20.*]
    Dnia 2026-03-26 o godz. 21:36 ~Tko napisał(a):
    > Tak jak pisze cały czas ulica ubrana,shorty gigantyczne pozycję na spadki.Jutro -8-10%

Zawsze życzyłem tej k....e źle ale żeby aż tak?:)))
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~jacur [31.0.43.*]
    Przychody ze sprzedaży z 2025 30 mld PLN, kapitalizacja rynkowa 32mld PLN. Nie mam pytań
[x]
DINOPL 2,35% 29,17 2026-05-14 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.