Przecież to podbicie to tylko spekulacja... Nie zauważyliście że raz na dwa tygodnie jest podbitka 10-15% a później zjazd... A Wy dalej wierzycie w bajki typu północ, 1zl, tanio itp...
Powiedz Nam tu wszystkim co wyczytałes w tej Analizie Technicznej? Podziel się tym z nami.. i podziel się dlaczego bez przyczyny raz na dwa tyg rośnie i spada do bazy lub niżej :-)
Za takie lekcje się płaci, więc sorry musisz sam się pouczyć i przeanalizować wykres. Poczytaj o spodku, o podwójnym dnie itp. Potem inne formacje i wtedy możemy pogadać.
Młodzi jesteście, to zbyt nie rozumiecie. Ja na giełdzie jestem ponad 27 lat i z tego żyję. Dzisiaj rozpoczynam zakupy na tej perełce. A wy jedynie jesteście widzami, więc do nauki.
Poszukajcie moich wpisów na PURE, YOHSI i kilku innych w ostatnich dniach wtedy przeprosicie i będzie git. PURE brane po 1,7 a dziś oddana w ostatniej godzinie sesji. YoSHI średnia o,63 oddana dzisiaj 0,824
Zostaw ich. Też zarabiam już od dobrych paru lat. Ci ludzie tak sobie usprawiedliwiają swoje porażki, że przecież na forum nie będzie pisać ktoś, kto zarabia, bo nie ma czasu. Niektórych horyzonty są, delikatnie mówiąc, zawężone.
To tak nie działa. Są skoki, po których następują mocniejsze spadki oraz skoki, które sygnalizują późniejsze wzrosty. Wg twojego doświadczenia ten skok sygnalizuje mocniejszy spadek.
Podsumowując hienę... Gdyby był takim rekinem giełdowym to po pierwsze nie siedziałby na forach (z braku czasu) po drugie nie chwalilby się ile to zarobił i gdzie tylko pozostawił to dla siebie, ogólnie chłop uważa się za maklera tylko brak mu czerwonych szelek B-)
Zajmuję się giełdą od lat, więc fora internetowa to obowiązkowa lektura dzienna. Tu widać jak na dłoni wasze emocje, ruchy, nastawienie. To wszystko wyprzedza i jest sygnałem. Ja mam czas na to, podczas gdy większość z was to najemni pracownicy.
Co do ruchów cen akcji. Giełda tak właśnie działa, drobni tracą, zarabiają nieliczni. To, że kurs spada i spada, nie oznacza, że będzie trwało to w nieskończoność. Tu ruch spadkowy spowodowany był i jest wychodzeniem starego akcjonariatu. Akcji mają juz niewiele , więc ten czas to okazja do tanich zakupów.
Do raporty za 2025 r. będą już miał sporo tych akcji. A wy skoro nie macie akcji ASM to co tutaj robicie? Tak pytam z ciekawości.
A skad wiedza ze akcji „maja juz niewiele” ?
Bo na pewno nie z komunikatow gieldowych.
Policz sobie ile akcju maja lacznie Ci co sprzedaja i wroc za jakis czas. Przy takim mieleniu to mozna tu 2 lata siedziec i nic nie ugrac.
Zreszta jak 27 lat jestes na gieldzie to powinienes grac na powaznych spolkach dywidendowych a nie bawic sie na groszowkach na ktorych ewidetnie widac ze AT to sciema
Długa droga przed tobą. Niestety młodzieć nie uczy się. Spółki dywidendowe nie dają takich stóp zwrotu jeśli o tym nie wiedziałeś. Im większe ryzyko, tym trudniej ale ewentualna wygrana daje RR 1/15-20
Tu masz dane historyczne, więc policz sobie. To zawsze działa: https://stooq.pl/q/d/?s=asm
Tylko 10 lutego sprzedał 182 221 akcji i zszedł poniżej 10%. Czyli jego sprzedaż to ok. 15% dziennego volumenu. Od tego czasu to on oddaje kolejne. Jak dla mnie to na dniach będzie info z datą wsteczną o sprzedaży pakiety/pakietów sprowadzających go poniżej 5%
https://stooq.pl/q/d/?s=asm
Od tego czasu zeszło łącznie ok. 22-23 mln akcji więc jesteśmy tuż koło denka. Oczywiście nigdy nie wcelujesz idealnie, ale dlatego dzielę pakiety. Ja z tych rąk uciekających odebrałem na chwilę obecną 100.000 akcji. Max na który liczę to 333.333.
Kolego nir wiem co te 27 lat robiles ale na pewno nie pracowales w zadnym domu makleskim , banku inwestycyjnym ani w zadnej instytucji zajmujacej sie gielda . Nie wiesz zapewne tez na czym polega animacja.
Ten obrot jest generowamy przez ta sama osobe ktora sprzedaje i jednoczesnie kupuje. Realnie moze 5 % z tego sprzedal.
Najczescie wywoluje lekki ruch wzrostowy lub spadkowy i czeka az rynek zareaguje - kupi lub sprzeda w zaleznosci od w ktora strone ma zamiar kierowac transakacije.
Widzisz kolego, jesteś bardzo zadufany w sobie,a to przyćmiewa obraz rzeczywistości.Jakbys czytał moje wpisy to byś wiedział że żadnej techniki tu niema,tylko ruchy spekulacyjne i wychodzenie starego jak to określiłeś akcjonariatu.To że zbierasz twoja sprawa,ale nie dorabiaj ideologii do tego.Ja też zbieram ,no i co z tego.z giełdy się utrzymuje od 20 lat i co jestem jakimś guru?, nie o to chodzi.Przed nikim nie zablysne i nie o to mi chodzi.Bardziej chodzi mi o rzetelny przekaz informacji,a nie buńczuczne przekazy przerośniętego ego, trochę pokory kolego.A kolega z pięterka wyżej bardzo by się zdziwił kto wchodzi na fora maluczkich.Pozdrawiam
Jak widzę, na forum ASM sami amatorzy. CO do animatora to kolega poszukaj przepisów ile mogą oddać w trakcie jednej sesji, w jaki sposób, To wszystko jest ładnie opisane. Animatora każdy odróżni. Dzisiaj np na S poszły dwa większe pakiety, każdy po 40.000 akcji. WIęc to od Naszych sprzedających. Jak mniemam, żaden z was nie ma dostępu do większego arkusza zleceń i to wasz problem. Ale najważniejsze, to fakt, że akcji nie macie. Na YOSHI miałem to samo w ostatnich dniach. I nie pomyliłem się. Tak się panowie zarabia.