... tu ktoś celowo zbija kurs, bo tu ewidentnie widać że ktoś zmęczony wyrzuca jak leci to co ma nie patrząc na strate, dzisiaj to widać jak na dłoni ale poprzednie sesje wyglądały podobnie tylko w mniejszej skali, a że arkusz jest mało płynny to tak to wygląda,
Oki, daruj sobie ....
Wystarczy od dłuższego czasu obserwować arkusz, jak tylko trochę pójdzie do góry od razu są zrzuty i/lub podstawiane batoniki
Tu ktoś usilnie pilnuje kursu...
Wystarczy poczytać to forum żeby stwierdzić kto manipuluje kursem. Czas się kończy dlatego przyspieszyli. RT może tu być katalizatorem wzrostów jak ogłoszą datę premiery.
Oki, o znafco wytłumacz mi na dzisiejszym przykładzie
Przed sesją wystawiają 16k pkc
Sprawdzają czy nie ma ukrytych zleceń
I nagle ktoś spuszcza 7-9k akcji....
Ja takich zleceń na kupnie nie widziałem a mam dostęp do arkusza
To co, mądralo, chcesz mi powiedzieć że ten twój hipotetyczny desperat zrzuca w ciemno ?????
dR - generalnie chyba nikt normalny nie wyrzuca akcji przed premierą gry, no ale u nas już dziwniejsze rzeczy widziałem na giełdzie. Czasami nie rozumiem zachowania inwestorów, no ale jak ktoś trzyma wszystkie jaka w jednym koszyku, to i nerwy puszczają.
Z drugiej strony chyba po tej premierze Road nic dobrego tutaj nie czeka w najbliższych latach, dlatego ja się tez będę ewakuował. Na Road raczej zostanę, bo widzę, że tam w końcu się wzięli solidnie do roboty, a tutaj niestety zrobili sobie pralnię pieniędzy i wyprowadzają hajs ze spółki przez usługi obce. Szkoda nerwów. Liczę na to, że dzięki zyskom z Road ostatecznie wyjdę przynajmniej na zero i będę mógł zapomnieć o tym MG. No chyba że to będzie jakiś niespodziewany hit, to kto wie może nawet MG urośnie tyle, że będzie tylko niewielka strata:)