Przeciez szkoda życia.
Ktoś, kto ma zadanie do wykonania, wykona je tak czy inaczej.
Zadanie polega m.in. na wprowadzeniu FearUncertaintyDoubt - fakty (tutaj raczej głównie hipotezy i założenia) są bez znaczenia. Chodzi tylko o Waszą/naszą psyche.
Odpuśćcie, bo szkoda zdrowia, a trol i tak nie przestanie.
Ma płacone za to, albo wielką determinację, żeby kupić taniej.
Powiem tak - widziałem sytuacje, gdy ostrzeżenia się sprawdziły, a na forum tak samo dyskredytowano osoby pisząc, że trolle, że opłacani. Widziałem również sytuacje gdy rzeczywiście ktoś pisał żeby wystraszyć po czym kurs wzrósł. Ryzyko zawsze jest, ale jak ktoś inwestuje to chyba wie w co inwestuje i na co czeka. Forum to nie jest kółko wzajemnej adoracji i zarówno pozytywne jak i negatywne wiadomości powinny znaleźć swoje miejsce na dyskusje.
W tego typu spółkach bio i medtechowych ryzyko zawsze BYLO, JEST i BEDZIE. Upubliczniane informacje to tak naprawdę "wierzchołek góry lodowej". Najwięcej i najciekawiej dzieje się zapewne za kulisami ... więc co my "szaraki" możemy wiedzieć ... Czysta spekulacja.
Takie spółki mają swoją specyfikę i nie są dla każdego więc akcjonariusze Scope to zapewne świadomi RYZYKA ludzie.
Kwestie "kiedy" i "za ile" to wciąż pytania otwarte. Do tego jeśli dojdzie do udanej komercjalizacji to jeszcze kolejna kwestia dywidendy (?)
Chłop jeśli chce niech pisze ... Wolność słowa.
Natomiast ja wiem w co zainwestowałem i że zawsze jest ryzyko.
Natomiast na ten moment moim subiektywnym zdaniem "fundamenty" są mocne dlatego wierzę w końcowy sukces Scope i Bactera.
Poza tym są i beda kolejne projekty więc dla mnie to spółka nie na "miesiące" tylko "lata" i najlepiej pod IKE/IKZE.
Natomiast nikogo nie namawiam ani do kupna ani też sprzedaży do każdy ma swój rozum ...