Nie bądź śmieszny bo akcje założycielskie są nadal imienne, poza obrotem giełdowym.
To co teraz widać to kilka transakcji za śmieszne pieniądze które wywalają PKC i mam chociaż nadzieję, że kupowali wcześniej po 20 groszy a nie powyżej 30 groszy. W sumie mogli sprzedać wcześniej bez problemu po 40 groszy. No chyba, że wychodzą ze stratą. :D :D
Aktualnie czekamy na to co będzie na NWZA. Co do sypania to każdy może bo na tym polega giełda by kupić taniej, sprzedać drożej. Aktualnie wszystko co się dzieje to spekulacja pod przyszłość. Wczoraj sprzedano 100k papiera PKC i im więcej osób się pozbędzie tym lepiej choć mogli to spokojnie zrobić 10 groszy wyżej ale ich sprawa.
Pomysł troszkę - po walnym kurs po scaleniu bedzie 3 zeta a zrobią nową emisję akcji pewnie po 1 PLN - to co się stanie z kursem? Jak zarobić to teraz na kółeczkach a później w piach
Nikt z nas u nich pod stołem nie siedzi więc jaki sens jest pisać „pewnie…”
2,8 mln zostało pożyczone na akwizycje na trzy miesiące i czas już tyka. Obserwujemy NWZA oraz to co ta akwizycja przyniesie. Późniejsza emisja w obecnej sytuacji finansowej jest pewna bo spółka potrzebuje kapitału a sama w sobie nie jest zła, tylko jest pytanie kiedy i na jakich warunkach, czy emisja pod gotówkę czy pod wniesienie realnego projektu?
Jeśli emisja po kursie rynkowym + realny projekt to mamy potencjał do wzrostów. Jeśli emisja dużo poniżej kursu i brak konkretów to mamy zjazd.
Każdy chyba wie na czym polega giełda, kup tanio sprzedaj drogo!
Zatem obserwujemy i czekamy minimum na NWZA gdzie ma być zmieniona nazwa spółki a to już może być istotna informacja w jaką stronę sprawy będą podążać.
Kto robi emisję po rynkowym kursie - szczególnie obecnie - spółki wydmuszki. Obecna wycena spółki to czysta spekulacja. Zobaczysz mega emisję po 1 zeta i tyle. Przecież ten z nowym projektem nie wchodzi po to żebyście wy zarobili. On sobie zgarnie z emisji swoje + lock up na min rok i ma wszystko w d. A rozwodni wszystkich na maksa - jeżeli spółka dochodowa to po co ma się dzielić z jeleniami
Jeśli oni wypuszczą nową emisję po 1,00 zł (już po scaleniu), to zrobiliby prezent nowym inwestorom, dając im akcje o 70% taniej niż cena rynkowa (3,60 zł).
Żaden zarząd nie robi takiej promocji, bo to jest po prostu wyrzucanie pieniędzy spółki do kosza.
Nowy inwestor to będzie jeden więc na tym polega myk. Muszą zrobić dużą emisje - przecież te obecne akcje to się porozchodzą po funflach… stary numer ale co ja wiem - zobaczycie po walnym jak już będzie po ptakach
Trochę chaotyczny jesteś w swoich krótkich wpisach więc zalecam melisę. Na giełdzie każdy sam decyduje co robi a we wszystkim ostatecznie chodzi o to by kupić tanio - sprzedać drożej.
Obroty były na spółce wydmuszce po 100-200k to myślisz że przez przypadek? Kto obrócił ten zarobił - reszta Januszy jak zwykle będzie później płakała że ich oszukali