Ach wystarczy tylko trochę poczytać pod fabrykę zabezpieczone grunty, budowa rozpoczyna się w czerwcu, Drony już są zdjęcia można oglądać na sygnis.tech
W czerwcu z fabryki nie miały już wylatywać pierwsze drony? Chociaż i tak jestem pewien że do czerwca nawet żadna budowa nie ruszy, możemy wrócić do tego posta za 3 miesiące. Jeśli to są te drony, którymi chwali się spółka, to ja już nie mam więcej pytań. Parę zdjęć quadcoperow które wyglądają jak zwykłe składaki na częściach z AliExpress, nic dziwnego że w Ameryce nie wzięli ich na poważnie
To ze wygladaja jak składaki to nie jest akurat wada.... mnie uspokoiłaby jakakolwiek prezentacja lub choćby pokaz elementów automatyzacji produkcji...jakieś realne konkrety odnośnie efd itd....
To nie musi świadczyć zupełnie o niczym. Nie każdy dron to ma być reaper. Na Ukrainie najbardziej przerażający niskokosztowy dron Baba Jaga to koszt rzędu ile, za 2026 rok 10 tys. dolarów? Też bliżej mu do składaka z temu. Ktokolwiek śledzący w jakimś minimalnym stopniu konflikt na Ukrainie i teraz w Iranie wie, że nadeszła era niskokosztowych dronów, które za kilkaset dolarów mogą wyłączyć sprzęt za mln dolarów. I masowo produkowane i tanie drony ze sklejki się nie wykluczają z zaawansowanymi środkami pola walki, tylko uzupełniają (np. drony rozpoznawcze operujące na dużych wysokościach). 5 sekund w google i poczytania portali branżowych. W PL to nadal dziewicze terytorium, jakby nie wiem, wszyscy smacznie spali i nie było wojny za miedzą. Nawet już nie jest interesujace czy sygnis ma fabrykę, fundamenty czy zamiar, ale że ma chociaż jakiś zaczyn know-how czy trochę to ogarniają i próbują wejść w niszę.
Ostatnio widziałem ze szukaja przedstawiciela handlowego na bliski wschod... okeej, ale z czym do ludzi z prezentacja w power point i stroną internetowa... troche profesjonalizmu nie dziadostwa...zlotousty niech zacznie dowozic bo naraza sie na śmieszność zgrywając eksperta bez realnych wyników....
Strona jest poskładana na szybko ,, ok czas to pieniądz ale wygląda troche jak reklama dropshippingowego drona .. ps. Widzieliście osobe do kontaktu .. wygląda troche jak ten pan z mema co maść na ból wszystkiego reklamuje :)
"Co zapewnia amerykańska fabryka dronów ADF wspiera programy rządowe i zatwierdzonych partnerów obronnych poprzez: Wzrost zdolności produkcyjnych w ramach programów fazy I-IV programu Drone Dominance " - ale chwila , a sygnis odpadł juz w I turze .. ....