Dnia 2026-03-28 o godz. 07:39 ~Pepe napisał(a): > I co ptaku1234 tyle bicia piany ale szkoda 50 zł na rejestrację i 200 zł na przyjechanie na NWZA. Lepiej kółeczka robić w tym czasie? Przecież jestem na liście 36zł ,stać mnie
Dnia 2026-03-28 o godz. 07:39 ~Pepe napisał(a): > I co ptaku1234 tyle bicia piany ale szkoda 50 zł na rejestrację i 200 zł na przyjechanie na NWZA. Lepiej kółeczka robić w tym czasie?
2 kwietnia mam pulmonologa ,na którego czekałem 1 rok . Druga sprawa jak coś to mam ja i moja córka kasę na nową emisję gdyby do niej doszło
na liście oprócz Orlenu jest ok.6 mln akcji,można szacować,ze w rzeczywistości to ok.10 mln szt ,30% obecnego ff,oczywiście na liście uprawnionych do nwza akcjonaiuszy nie ma forumowych "bojowników o sprawiedliwość"którzy tak chętnie radzili co to GG powinna zrobić,czyli jak zwykle,dużo bicia piany, "0" działania,na szczęście akcjonariat Energi w zdecydowanej większości to "mocne ręce"więc Orlen powinien wreszcie zrozumieć,że tanio juz było.
Dnia 2026-03-28 o godz. 09:12 ~ptak1234 napisał(a): > Ja jestem ,moja córka ma też akcje ale jej tam nie ma .Czy dobrze widzę jest tam pewna posłanka
Nie ściemniaj bo mimo że cię nie znam to tylko z jednego rejonu Polski jest do Warszawy 670km (chwaliles sie że tyle masz na protest do W-wy i ze na protest nie pojedziesz). A właśnie z tego rejonu nikogo nie ma. Przejrzałem listę akcjonariuszy!!!!
Cyt.czy wzięlibyście udział?Gdyby w Gdańsku pojawiło się 1000 akcjonariuszy z GG z rodzinami to może by coś dało .Jeszcze ta Pomake i Lewandowski ,kiedyś ryczał a dziś milczy
I pozamiatane poniżej twój cytat z postu o proteście w Warszawie
Dnia 2026-02-27 o godz. 23:24 ~Pepe napisał(a): > Dnia 2026-02-27 o godz. 21:41 ~ptak1234 napisał(a): > > Ja mam 700 kilometrów,ja rudemu i bauczynowi wklejam art. > > Bogatyni 550km od Warszawy; > Ustrzyki Górne 450km od Warszawy; > Suwałki 300km, Władysławowo 400km, Świnoujście 650km. > Czyli nie jesteś z Polski!
Odpowiedz ptak1234: Jestem mam 651 km
Czyli pisaliśmy o proteście w warszawie a ty myslałeś o Gdańsku - ciekawe. Party rozdaje Orlen i MAP a nie Gdańsk
Dnia 2026-03-28 o godz. 11:59 ~Pepe napisał(a): > I pozamiatane poniżej twój cytat z postu o proteście w Warszawie > > Dnia 2026-02-27 o godz. 23:24 ~Pepe napisał(a): > > Dnia 2026-02-27 o godz. 21:41 ~ptak1234 napisał(a): > > > Ja mam 700 kilometrów,ja rudemu i bauczynowi wklejam art. > > > > Bogatyni 550km od Warszawy; > > Ustrzyki Górne 450km od Warszawy; > > Suwałki 300km, Władysławowo 400km, Świnoujście 650km. > > Czyli nie jesteś z Polski! > > Odpowiedz ptak1234: Jestem mam 651 km >
Ja napisałem cyt.Gdyby w Gdańsku pojawiło się 1000 akcjonariuszy z GG z rodzinami to może by coś dało .Jeszcze ta Pomake i Lewandowski ,kiedyś ryczał a dziś milczy Daro odpisał cyt. 1000 ludzi a Gdańsku a ptaszek przed fotelem zajada popcorn, odleciałeś nieźle. Takich cwaniaczkow nam nie potrzeba .. Gdzie pisałem o Warszawie ?
pepciu,temat emisji jest oczywisty,widać jak na dłoni intencje,Obajtek zadłużył Energę na miliardy zł by dokończyć wchłonięcie za grosze,Fąfara dokapitalizowuje Energę za miliardy zł by miała szansę na rozwój,tym się różni szambo od 'prawie'perfumerii;-)
Zdecydowana większość zapisanych to osoby które kupowały po cenie do 12 zł. Raczej nie są pokrzywdzeni. Pokrzyczą, wycisną ile się da, ale za Energe umierać nie będą
Dnia 2026-03-28 o godz. 11:42 ~xxx napisał(a): > Zdecydowana większość zapisanych to osoby które kupowały po cenie do 12 zł. Raczej nie są pokrzywdzeni. Pokrzyczą, wycisną ile się da, ale za Energe umierać nie będą
Jest paru akcj. z grubym portfelem ,jak nie mają kasy na wyłożenie kilku, kilkunastu milionów , to będą walczyć w sądzie
Pana Artura i pana Przemysława wcześniej nie było. Można o nich poczytać w Internecie. Razem 2,5mln akcji. Jak widać akcjonariat to nie są oszukani emeryci, tylko spekulanci
Dnia 2026-03-28 o godz. 12:08 ~xxx napisał(a): > Pana Artura i pana Przemysława wcześniej nie było. Można o nich poczytać w Internecie. Razem 2,5mln akcji. Jak widać akcjonariat to nie są oszukani emeryci, tylko spekulanci
inwestorzy ,jak taki nominat jeden z drugim ,może tym Panom w oczy spojrzeć . O Panu Janie nawet nie wspomnę co mu wc zamknęli. Taki nominat powinien mu się w pas kłaniać a nie się wymądrzać .
https://ecoekonomia.pl/2024/03/18/r-power-zlozyl-wniosek-do-uokik-ws-utworzenia-wspolnego-przedsiebiorcy-z-3-osobami-fiz/ -co nieco o 'grubych' akcjonariuszach Energi
nie wiem kto pyta,więc odpowiem tak,uwazasz,że 1 to 1 akcja?najważniejsze moim zdaniem,że coś wreszcie ruszyło,akcjonariat w sporej części się wymienił, ale dwunastka z 20' się nie wykruszyła mimo upływu prawie 6 lat
Dnia 2026-03-28 o godz. 16:02 ~xxx napisał(a): > Jest też nowy fundusz w akcjonariacie. Co do tych dwóch panów to jeśli oni sa deweloperami OZE, a Energa kupuje OZE, to chyba wiadomo z kim grają
Oczywiście że tak. Energa kupi od niego OZE po "rynkowej cenie" zarobi firma a on pakiet odda po kosztach lub zbije kurs żeby bardziej go "urynkowić".
piszesz o Kleczewie i setkach milionów odpisów,sprzatanie pozostawionego po poprzednikach bagna trwa i kosztuje-przypomnij wszystkim kto tak drogo kupowal?
szukam na liście forumowego żeglarza piszącego tutaj kwieciste elaboraty,coś o /lakierowaniu g...a/ itd,i jak zwykle-na listę nwza niedożeglował,i jak tutaj wierzyć w to co pisał,o 2 zagranicznych renomowanych kancelariach,które tylko czekają by pozew wytoczyć,itd,itd
Dnia 2026-03-30 o godz. 12:03 ~darek napisał(a): > szukam na liście forumowego żeglarza piszącego tutaj kwieciste elaboraty,coś o /lakierowaniu g...a/ itd,i jak zwykle-na listę nwza niedożeglował,i jak tutaj wierzyć w to co pisał,o 2 zagranicznych renomowanych kancelariach,które tylko czekają by pozew wytoczyć,itd,itd
Szanowny był promowany przez Emeryta ze względu na ilość akcji ,chyba emeryt wiedział co pisze . Pepe który jesteś na liście pisałeś ,że nie masz 1,5 miliona zł na nowe akcje (jak dobrze pamiętam ) . Ciekawe p[o co SII jest na walnym ?
mialo być ath na kursie a jest emisja więc pewnie też są pokrzywdzeni;-),a,na powaznie to ,lepiej póżno niż wcale,dobrze,że SII wreszcie zainteresowało się tematem Energi,szkoda jedynie,że wcześniej szczególnie przy wezwaniu delistingowym nie byli tacy odważni,może do wykreślenia Energi z indeksów by nie doszło i spółka byłaby cały czas widoczna dla inwestorów instytucjonalnych
Dnia 2026-03-30 o godz. 12:21 ~ptak1234 napisał(a): > Ciekawe p[o co SII jest na walnym ?
Ktoś z akcjonariuszy lub jakaś grupka osób jest zrzeszoną w SII i poprosił ją o pomoc w uczestnictwie na NWZA. Sam kiedyś byłem członkiem SII i korzystałem jednorazowo z ich pomocy prawnej. Nic nadzwyczajnego. Jak masz wykupiony dobry pakiet w SII to Ci pomagają na WZA a nawet pojadą.
Dnia 2026-03-30 o godz. 13:02 ~Pepe napisał(a): > Dnia 2026-03-30 o godz. 12:21 ~ptak1234 napisał(a): > > Ciekawe p[o co SII jest na walnym ? > > Ktoś z akcjonariuszy lub jakaś grupka osób jest zrzeszoną w SII i poprosił ją o pomoc w uczestnictwie na NWZA. Sam kiedyś byłem członkiem SII i korzystałem jednorazowo z ich pomocy prawnej. Nic nadzwyczajnego. Jak masz wykupiony dobry pakiet w SII to Ci pomagają na WZA a nawet pojadą. > Ja też jak byłem w porozumieniu na jupiterze ,byli nie pomogli
Dnia 2026-03-30 o godz. 15:08 ~darek napisał(a): > hmm,Staszak nie wraca,p.Kamińska prezesem Energi,wice z Orlenu,może faktycznie będzie wykup przymusowy? > > https://www.bankier.pl/wiadomosc/ENERGA-S-A-Powierzenie-funkcji-Prezesa-Zarzadu-i-powolanie-Czlonka-Zarzadu-Energa-SA-9106538.html
Przecież pisałeś ,że nie będzie . Najpierw będzie zablokowana emisja akcji i hun się podda zapłaci godziwie .
Dnia 2026-03-30 o godz. 17:13 ~darek napisał(a): > Najpierw będzie zablokowana emisja akcji i hun się podda ........... > - powiadasz ptaku,że 30 lat na gpw jestes;-)
czyli Pan Jan blefuje ?,tylko jeden zadowolony z emisji akcji ,a jak nie dadzą dywidendy ,to na złość nie wykupi akcji .