• Procad na ok.5.50 Autor: ~analityk [83.11.225.*]
    Myślę,że po korekcie ,która chyba się skończyła lub na najbliższej sesji się skończy ,Procad poleci na 5.50 a może potem po postoju na cytowane 10zł.Być może sygnałem będzie przejęcie firmy przez gości z Tajwanu lub akwizycja wraz z olbrzymim skokiem obrotów i zysku/Widzę progresję 5zł zwyżki co kwartał/.Kto jest za?
  • Re: Procad na ok.5.50 Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    No chyba wiadomo :)
  • Re: Procad na ok.5.50 Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    No nie wiem jak już do tej dyszki dojdziemy to przydalby się spit nie lubie akcji dwucyfrowych :)
  • Re: Procad na ok.5.50 Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    Ale z Tajlandią to przeginasz :)
  • Re: Procad na ok.5.50 Autor: michalwf [170.205.244.*]
    http://www.bdm.com.pl/ispag/encat/choragiewka.html

Porównajcie sobie do tego wykres procadu w ujęciu 3miesięcznym.
    5,50 moze nie, ale 5,00 wydaje się być w zasięgu
  • Re: Procad na ok.5.50 Autor: ~analityk [83.11.203.*]
    !.Zgoda na 5.25.
    2.Nie Tajlandia a Tajwan-Chiny kapitalistyczne.News pochodzi z Gdańska od informatyków podobno.Ile jest wart?Poczekajmy i zobaczymy.Póki co akwizycja sie potwierdza/dziś w Parkiecie/.O Kitajcach jak napiszą /jeśli to nie plotka/,będzie słup 100-200%.
    3.Większośc spółek spada a Procad do góry.Coś w tym jest.Może ktoś delikatnie podkupuje.Musicie przyznać,że wzrost jest profesjonalny bez sztucznych wzrostów spekulacyjnych,tzw.fundamentalny.
    Wzrosty moim zdaniem są w stylu One2One a nie np jak Izolacji.
    Może ta sama ręka się za tym kryje tj. nasz wspólny mianownik :)
  • Re: Procad na ok.5.50 Autor: ~analityk [83.11.212.*]
    Mam wrażenie,że ta sama ręka jest na wszystkich spółkach,które rosną po kilkasetr %.Na rynku jest mało kasy i przeskakują na różne Izolacje,Procady,Atlantisy,Krezusy,itp.Trzeba je tylko wyłowić i sie podłączyć.Jak spadną trzeba na korektach dokupywać a wyjśc z nich po wzrostach min.1000%.Za 2 lata obecne ceny będą wyglądac jakby przed resplitem.
    Osobiście uważam że maksy do lata przebijemy - nie wiem może będą w między czasie bujnięcia po kilknaście procent. Uważam że akwizycje oraz poprawa wyników r/r będzie takim magnesem. Nie powinno to pozostać obojętne na kursik przy tak małej ilości akcji oraz FF. Procad to teraz sama szpica GPW - potem będą wszyscy porównywać a Procad to tyle a tyle . Na tej spółce przy delkatnej poprawie koniunktory oraz powiekszeniu się dwu krotnym naprawde można sobie wyobrazić zyski rzędu 3 mln tj. prawie 40 groszaków na akcje jeszcze w 2010r. A czegoś takiego nie możnma sobie wyobraźić na Izolacji czy Atlantisie i tu jest nasza przewaga.
    A jeśli kurs będzie oscylował grubo powyżej 5-ki to można sobie wyobrazić ile mogą zarobić na sprzedaży 1 mln akcji kupionych po 2,3 PLN. Czy wykorzystają go na przyjęcie czy na powiiększenie kapitału zapasowego to super sprawa dla dła akcjonarjuszy którzy są tu na dłużej. Przecież jakby opylili po 4 PLN to prawie 2 mln na czysto. Może będzie to lep na akwizycje- zobaczymy ale tu napewno jeszcze daleko do ostatniego slowa.
  • Re: Procad na ok.5.50 Autor: ~analityk [83.11.206.*]
    Zgadzam się z czapajewo.Uważam także ,że jak zwiększą znacznie kapitalizację i co za tym idzie teren działania to za rok-dwa mopgą być łakomym kąskiem niektórych funduszy.Mam nadzieję ,że cena wtedy na szczycie 5fali będzie w granicach 30zł i też zarobię swój milion.
  • Re: Procad na ok.5.50 Autor: ~gruba ryba [83.21.197.*]
    Kurs w tym tygodniu przebija 5 zł a do końca roku 7-8 zł.
  • Re: Procad na ok.5.50 Autor: Ramzo [62.141.244.*]
    Gdyby nie ostre walki na innych papierkach ,u nas byly by tez wzrosty. Czyzby o nas wszyscy zapomnieli? tranzakcji jak na lekarstwo ,brakuje obrotow i jedziemy do gory.
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.