Tak na pewno robią i będą urabiać ostro aro i kolegę.
Składać papiery do KNF o porozumieniu i oficjalne pismo czy spółka się wycofuje z bezczelnego numeru z akcjami dla swojaka i termin, powtarza walne i wycofuje się(raczej na pewno nie)a jak nie to wojna i składać papiery o zaskarżenie.
Nie liczcie nas ich miłe miny bo już wam raz pokazali że takich nie mają dla akcjonariuszy a zwłaszcza z porozumienia
Właśnie o to raczej chodzi konopie żebyście myśleli że skoro insider po tyle kupował to nie powinno być już niżej czyli żebyście wsysali jego nowe akcje możliwie drogo. Żeby się nie obsunelo bo jak będzie zażalenie to będzie kwiczał przed sądem że sam syn za jego kasę drożej kupował więc nie tylko ma akcje z emisji tylko dla siebie i nie tylko od słupów ale z rynku też jakieś śmieszne ilości kupował.
Może też mu brakuje głosów do zwarcia na walnym
Moim zdaniem, może być różnie, myślę, że skupował max z PP. z dodatkowych. Weźcie pod uwagę, że z PP ileś procent akcji może nie wejść do porozumienia i tu będzie chciał budować swoją przewagę.
Dokupujcie i skubcie jak możecie. /to nie porada inwestycyjna
Tak po głowie mi chodzi, że to w nie tak odległej przyszłości może być, może pierwszą spółka na gpw lub jedna z nielicznych w której kontrolę przejmą akcjonariusze mniejszościowi.
Przecież zbrojeniówka była pod wywalenie 3 mln akcji przez prezesa, żeby dawać więcej kredytów. Banki mu nie chciały dac kapitału to dali akcjonariusze
Wg zarządu, wycena sprzedającego firmę z koncesją okazała się nieatrakcyjna, Novina ma się nie bawić w przyszłości w dzialalność poboczną, skupić na podstawowej. To wersja dla nas, ale wyglądało to na kolejne info pod podbicie kursu i sprzedaż wyżej, aby (obecnie) odkupywać niżej. Wg mnie albo zacznie się zaraz skup albo na koniec kwartału pójdą pozytywne szacunki zysku albo coś w stylu espi o lockupach itp.