A jak ruszy ? To po 70 będą brać na wyścigi ?.... Może tak być ?
Że ci co nie chcieli po 50 będą prosić żeby wejść po 80 ?
Na pewno widziałeś już takie sytuacje na GPW
Jak będą konkrety wyników i progres to i po 2zł będą brać na wyścigi. A na razie pożyczka pomostowa na 5mln za nieruchomość księgowo wartą 2,9mln a wartą rynkowo zapewne więcej, dlatego Total ma okazję ją wycyganić poniżej wartości. To ciekawe że od 2024 Zarządzający CRM nie umieją jej sprzedać. ...Decyzja Funduszu związana jest z opóźniającym się procesem sprzedaży Nieruchomości i ma na celu zaspokojenie zwiększonego zapotrzebowania Spółki na kapitał obrotowy niezbędny dla dalszej ekspansji na rynku polskim oraz transferu technologii produkcji Equisse do Planet Innovation Products Inc., który nastąpić ma w nadchodzących miesiącach... Nikt tu nie jest chyba naiwny że Total to altruiści?
Mnie nie interesuje dlaczego kurs rośnie .... I kto i dlaczego go będzie windował .....interesuje mnie żeby się do tego załapać
Czy na takim FF gruby może zrobić 3zł i potem wywalić z zyskiem ?
....Totalowi najbardziej zależy na tym, żeby Cormay generował jakiś zysk, albowiem Total ma u Nich zamrożone kilkadziesiąt mln złotych !!!1 Ufam, ze Total wie co robi !!!!
Dnia 2026-03-24 o godz. 20:51 ~hgw napisał(a): > ....Totalowi najbardziej zależy na tym, żeby Cormay generował jakiś zysk, albowiem Total ma u Nich zamrożone kilkadziesiąt mln złotych !!!1 Ufam, ze Total wie co robi !!!!
Co najwyżej kilkanaście mln a i tak po tylu latach pewnie spisali je na straty. Natomiast frajerami by byli jakby nie wykorzystali obecnej szansy na postawienie CRM na nogi. Gołym okiem widać, że to będzie ostatnia szansa. Jak komercjalizacja Eqiesse nie pójdzie zgodnie z planem to za 3-4 lata nie będzie już czego tutaj zbierać.
Dla mnie najważniejsze w tej informacji jest to, że Total nie będzie wywalał akcji. Obawiałem się, że na wzroście mogą podjąć decyzję o zamknięciu pozycji. Dwa lata minimum nie mają zamiaru opuszczać pokładu.
Dnia 2026-03-25 o godz. 09:57 ~Analityk napisał(a): > Liczę na 10 zł za dwa kata ! Was już nie będzie przy 1 zł !
Total ma doświadczenie w takich projektach. Ładnych parę lat temu rozkręcili firmę z maszyną do leczenia oka i sprzedali za ładną kasę chyba do Ameryki. Potem napompowali Scopa z 10 na 240 w szczycie. Może w końcu teraz przyszedł czas na Cormaja? Tym bardziej, że złoto na które długo stawiali może w końcu zaszczytowało. Może trzeba znaleźć innego konia do ciągnięcia wyników funduszu.