• Decydujący kwartał Autor: ~Hue [89.67.246.*]
    Przy tym co się dzieje na rynkach jest to dla Xtb moment sprawdzenia czy są w stanie niesamowitą zmienność zamienić na kasę. Jeśli wynik rozczaruje to nastąpi spora ewakuacja, bo oznaczać to będzie że spółka nie potrafi przenieść masy na siłę.
  • Re: Decydujący kwartał Autor: ~grx [77.65.160.*]
    Człowieku, xtb zarabia zawsze grube miliony, płaci regularne dywidendy. Rozwój z roku na rok produktowy i międzynarodowy. Nawet jak wyniki beda slabe (w co nie wierze) to i tak jest to jedna z lepszych inwestycji na gpw, ktora sie spłaci wczesniej czy pozniej
  • Re: Decydujący kwartał Autor: ~Pit [188.146.162.*]
    Hahaha nagony juz nie takie pewne. Dopuszczają możliwość słabych i rozczarowujacych wyników. Dają poczucie że jak takowe się pojawia to i tak cały czas będą z perełka. Moszcza sobie legowiska przed schowaniem się do jam po rozczarowujacych wynikach. Zalecam ostrożność. Oni uwielbiają wieszać ludzi na hakach.
  • Re: Decydujący kwartał Autor: ~BekaZeSpadzi [193.42.99.*]
    Powiesili nas po 22,70 i niżej xD Fajnie tak oglądać zza szyby jak kurs urósł do 00? XD
  • Re: Decydujący kwartał Autor: ~G64 [185.200.82.*]
    PIT zaleca ostrożność od 16 zł. Bądźcie ostrożni dalej :)
  • Re: Decydujący kwartał Autor: ~Kupcio [15.220.169.*]
    Nie wiem czy kupować, bo ten leb pit obiecał ze XTB nie przejdzie 22,70
  • Re: Decydujący kwartał Autor: ~martino1000 [94.75.98.*]
    Jak spada i mam w tym momencie troche kasy do zainwestowania to zawsze kupuję, po 5 latach takie spadki nie sa mi straszne - dywidenda co roku jest dla mnie satysfakcjonująca a do tego takie perspektywy - 2-3 lata i to beda już inne poziomy cen, pozdrawiam inwestorów a nie spekulantów
  • Re: Decydujący kwartał Autor: ~hehe [89.228.44.*]
    nie, no jak wyniki będą słabe przy takiej zmienności, to nigdy nie przejdzie 22,70 :D
  • Re: Decydujący kwartał Autor: ~Xxx [37.47.181.*]
    Grx, nie rozumiesz do końca, co miał na myśli. Nie zgadzam się z ewakuacją, ale moment na eksplozję jest idealny. Apore nerwy będą w kwietniu
  • Re: Decydujący kwartał Autor: ~Stary_Nowicjusz [79.191.77.*]
    dlaczego nerwy mają byc spore ?

xtb się rozwija, przypuszczalnie wlasnie przechodzi przez najlepszy kwartal w historii. Potencjał potężny itd. Obecnie jest korekta, mimo ze akurat otoczenie rynkowe jest idealne

• Re: Decydujący kwartał Autor: ~Xxx [87.206.231.*]
    Zwykle są nerwy przy szacunkach.
    Najpierw instytucje tworzą targowisko próżności, a potem jest zderzenie ze ścianą, bo wyniki i tak jest inny, odbiegający od prognoz.
    Co do potencjału, rozwoju, korekty zgadzam się i nie podlega dyskusji.
  • Re: Decydujący kwartał Autor: ~grx [77.65.160.*]
    Dnia 2026-03-23 o godz. 16:16 ~Xxx napisał(a):
    > Grx, nie rozumiesz do końca, co miał na myśli. Nie zgadzam się z ewakuacją, ale moment na eksplozję jest idealny. Apore nerwy będą w kwietniu

Ja mam to gdzieś. Wiadomo, że moja średnia jest sporo poniżej 22.70 co nigdy miało nie przejść. Akcje mam spłacone z dywidend. Mam prawie 20 kilo, więc spokojnie na kolejną dywidendę po 4 zł mogę czekać. Widzę, że perspektywy są duże i spółka nadal się rozwija. Zobaczymy jak nowe produkty wpłyną na wyniki. Mnie szczególnie interesują opcje bo sam chętnie bym się pobawił.
[x]
XTB 3,67% 108,00 2026-04-13 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.