• Arbitraż na skupie Autor: ~Pit [185.93.92.*]
    WYCENA
    Na koniec roku spółka miała 100m USD gotówki, ale przecież teraz mamy już koniec 1Q, więc pewnie ma około 115-120m USD, co przy obecnym MCap i EBITDA 2025 na poziomie 96m USD, daje UWAGA EV/EBITDA=1,65x. Pobawiłem się trochę we wróżkę i założyłem, że: (i) przychody będą spadać 10% r/r, (ii) będą robić skupu na poziomie 75% FCF z roku poprzedniego, (iii) DTC będzie rosło 3 p.p r/r - już mówią, że w styczniu 2026 to było 41%, (iv) kurs USD nie zmieni się i będzie na poziomie 3.7. Gdyby tak było i spółka byłaby dalej wyceniana1.65x EBITDA w perspektywie 4 lat kurs akcji będzie wynosił 50 zł za akcję. Gdyby przy okazji nastąpiła normalizacja mnożniki do poziomu 4x EBITDA to dojdziemy do 65 zł.

Oczywiście to przy założeniu, że nie biorę udziału w skupach i czekam cierpliwie.

RYZYKA
    1) szybsza detoriacja przychodów (to już jest częściowo w wycenie)
    2) Apple / Google blokuje DTC
    3) kupują trupa w iGamingu
    4) Mała płynność akcji

• Re: Arbitraż na skupie Autor: ~Stefan [46.205.209.*]
    Wszystko zależy od tego kiedy, ile a przede wszystkim po jakiej cenie będą skupować. Odpowiedzi na przynajmniej część tych pytań jutro po południu. DTC wyniosło 41% w lutym. W tym roku było dużo dni wolnych. Wynik YdY za I kw 2026 powinien być 20% lepszy bo spółka jest po restrukturyzacji. Rano wzrosty, po południu konfa, pojutrze wzrosty. Na początku kwietnia wyniki i wzrosty. Kto miał oddać już oddał. Teraz będą wchodzić fundusze swig80, może jakaś zorganizowana grupa inwestorów, zniechęceni z innych spółek. Proponuję ręce umieścić pod pośladami.
  • Re: Arbitraż na skupie Autor: ~Pit [185.93.92.*]
    Jeśli po cenie jak ostatnio to tym lepiej dla patrzących długoterminowo.
  • Re: Arbitraż na skupie Autor: meteor1 [46.205.209.*]
    Rynek nie chce zapomnieć o tym co spółka zrobiła w IPO jak również odpisu po IPO. Niech to będzie zachęta dla spólki przed konferencją o godz 15. Pewnie niewiele się zmieni bo spółka jest przyzwyczajona dmuchać drobnicę. Tutaj tylko duży skup po niskiej cenie zmusi fundusze do powrotu.
  • Re: Arbitraż na skupie Autor: ~Gunfighter [84.40.153.*]
    Ludzie tutaj są na ogół mało rozgarnięci i mało wymagający. Cieszą się ceną 24 zł, co oznacza wsk. PE=4,0 - teraz 4,0, bo po skupie będzie jeszcze niżej. Wszystko w myśl zasady "Ja to się cieszę byle czym". I na tym bazuje Gauffin.
  • Re: Arbitraż na skupie Autor: ~Marcin [31.175.30.*]
    Gunfighter gdzie obejrzeć konferencję?
    Dobra już znalazłem.
  • Re: Arbitraż na skupie Autor: ~Gunfighter [77.236.24.*]
    Podajcie link
    https://www.sii.org.pl/18894/aktualnosci/czat-inwestorski/czat-inwestorski-huuuge-inc-omowienie-wynikow-wynikow-za-2025-rok.html
    Dzięki za link. Jedna wielka ustawka. Wydatki, koszty, reszta pytań bez odpowiedzi.
    Zadałem jedno o mozliwosc skupu akcji z rynku. Nawet sie pojawilo i tez uzyskalem odpowiedz.
    Czytałem. Nie bo mała płynność:)
    Ogolniw ja widze to tak:
    Generowanie gotowki jest niezagrozone. W kasie tez jest sporo odlozonej.
    Teraz albo pojdzie ona na skup w 100% wartosci FCF albo przeznacza 50% FCF a za reszte przejmą jakis podmiot z iGamingu.
    Tak czy inaczej kurs musi sie ruszyc po 4 miesiecznej konsolidacji.
    "Rozważamy wszystkie formy dystrybucji kapitału. Zwracamy też uwagę na relatywnie niski wolumen obrotu naszymi akcjami". A może to jednak jest tak, że to będzie dywidenda...
    No i zakup spółki z iGaming jako priorytet na 2026 - czyli coś się szykuje. OPtymistyczne, że dali guidance, że EBITDA spadnie o tylko 5% w 2026 na obecnym modelu.
  • Re: Arbitraż na skupie Autor: ~guhy [212.191.92.*]
    Zdaje się, że dywidenda nikomu się nie opłaca. Skup jest optymalny. Ponieważ jednak akcji już powoli zaczyna brakować to zarząd będzie się musiał "dzielić zyskiem" po wyższych cenach.

Uwielbiam te podejrzane wymianki. Caly dzien marazm, a potem w pare minut milion obrotu.
    Grubymi nićmi to szyte.
  • Re: Arbitraż na skupie Autor: ~Ja [31.0.48.*]
    Pisal tam, że nie będzie dywidendy, bo byłby podatek chyba 30%
[x]
HUUUGE -3,14% 21,60 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.