Dla tych co nie czytali sprawozdania polecam przeczytać ostatnie sprawozdanie, końcówka str. 16 i cała 17 (Możliwa zmiana Układu). Przytoczę najciekawsze fragmenty: ,,...wskazał, że wystąpi o zmianę Układu na korzyść wierzycieli układowych w każdym przypadku, gdy Spółka znajdzie się w sytuacji pozwalającej na podwyższenie poziomu spłaty wierzycieli układowych" i najlepsze, istna perełka: ,,iii. po zakończeniu roku kalendarzowego, w którym (i) zostanie wyegzekwowane (bądź wygaśnie) ostatnie z Roszczeń, (ii) spieniężone zostaną wszystkie aktywa Spółki i podmiotów z Grupy, w szczególności portfele wierzytelności, certyfikaty inwestycyjne funduszy niekonsolidowanych przez Spółkę, udziały, lub akcje spółek zależnych od Spółki, (iii) rozliczone zostaną (bądź wygasną) wszystkie roszczenia przeciwko Spółce oraz podmiotom z Grupy oraz (iv) rozliczone zostaną wszystkie zobowiązania Spółki i podmiotów z Grupy (inne niż zobowiązania z tytułu roszczeń przeciwko Spółce oraz podmiotom z Grupy oraz inne niż zobowiązania objęte Układem) - Spółka wypłaci ostatnią Dodatkową Spłatę Gotówkową w wysokości odpowiadającej kwocie znajdujących się na tę datę środków pieniężnych na rachunkach Spółki i podmiotów Grupy pomniejszonej o wydatki niezbędne do przeprowadzenia likwidacji Spółki oraz podmiotów z Grupy,"
pomniejszonej o wydatki niezbędne do przeprowadzenia likwidacji Spółki oraz podmiotów z Grupy," a to jak rozumiesz??/ bo jak dla mnie to nawet gdyby miała byc likwidacja to musza skupic akcje i nie pisz ze za 5 groni bo na to nie zgodza sie głowni akcjonariusze::))
Dnia 2026-03-22 o godz. 13:21 ~Borys napisał(a): > Dla tych co nie czytali sprawozdania polecam przeczytać ostatnie sprawozdanie, końcówka str. 16 i cała 17 (Możliwa zmiana Układu). Fajnie ,że nagle piszesz o fragmencie ze sprawozdania z listopada zeszłego roku. Zapomniałeś wspomnieć ,że WSZYSTKIE dotychczasowe próby zmiany Układu zostały odrzucone. I to jest prawdziwa PEREŁKA w twojej próbie podważenia NAJBARDZIEJ PRAWDOPODOBNEGO scenariusza pozostania aktywów wartych 3-4 zł /akcję już za niecałe 2 lata. Tyle w temacie. Być może to RYZYKO , którego waga może wynosić 5-10%sprawia,że obecna wycena na rynku nie wynosi 3 zł, a niecałe 60 groszy. Pozdrawiam serdecznie
Ludzie obudźcie się !!! tu można się bawić za max 5kg zł , potem płacz będzie i dyndanie na haku wchodziłem w to jak przechodzili z 2 fix miałem 350 kilo ze średnią 45 gr i qarwa 2 lata wisiałem na haku by wyjść teraz. 2 lata zmarnowane codzienne śledzenie i nerwy czy warto było za 35 kilo zł zysku po 2 latach odpowiem NIE !! Zmarnowany czas,SZCZĘŚCIE ŻE MNIE ZDJELI Z HAKA.
ALE wielu tu zawiśnie , odpiszą sobie może stratę podatkową,bawi się ktoś za zgodą większych , Jest tyle innych spółek zastanówcie się - nie owczy pęd . POZDRAWIAM.
Wszystko jest w ostatnim raporcie :
Spółka wypłaci ostatnią Dodatkową Spłatę Gotówkową w wysokości odpowiadającej kwocie znajdujących się na tę datę środków pieniężnych na rachunkach Spółki i podmiotów Grupy pomniejszonej o wydatki niezbędne do przeprowadzenia likwidacji Spółki oraz podmiotów z Grupy,"
Przy likwidacji akcje są umarzane i to co zostaje po spłacie wierzytelności jest dzielone na akcjonariuszy w spółce akcyjne. Innego rozwiązania nie ma.
To jest grane, że jest to spółka dochodowa i trzeba tak wystraszyć drobnych by oddali wszystkie swoje akcje. Powiem tak, ja z niektórych spółek wyszedłem, obstawiłem tą i zobaczymy co będzie. Myślę że długo czekać nie będę.