przyznaję, że sprzedałem i ze stratą, szlag mnie trafia że tacy jak dociekliwy i jemu podobni są górą. Cholernie wam zależało na zdołowaniu, to macie f...ty. Pozdrawiam normalnych ludzi. Dla mnie to chyba koniec kariery.
ja tez duzo stracilem .... sprzedzlem duza czesc lotosu miesiac temu za 25 i kupilem permedie za 8.39 i szlak mnie trafia teraz !!!!
ale poczekamy zobaczymy , do odwaznych swiat nalezy :)
wyleszczyc sie nie dam !!
Teraz właśnie jest czas do kupowania akcji ,a nie do sprzedawania . Ci co tak ujadali na forum teraz siedzą cichutko ,bo albo już kupili albo są mają takowy zamiar.
Spółka z bardzo małym ff , po powiedziałbym " przejściach " i z opcjami w zeszłym roku i z kredytem zaciagniętym dla spólki " matki " . To wszystko ma za sobą , jedno i drugie spłacone i na dzień dzisiejszy jest bez długów !!! i pożyczyła jeszcze spółce wiodącej 5 mln na rok.
Wycena księgowa na dziś to 13 zł za papier , a ten ostatni zjazd raczej zdegustowani którzy chcieli , niewiem w dwa dni wrócic na 170 ( max z jakiego spadła permedia), a i obroty dzienne w granicach nie przekraczających tysiąc sztuk mówia same za siebie .
Firma w tym roku oddaje nową linie produkcyjną do produkcji pigmentów potrzebnych zaś w produkcji folii to w/g zapowiedzi zarządu ,a straty w pierwszym półroczu raczej wiązałbym z obsługa zadłużenia .
Ja dalej twierdzę że 3Q będzie przełomowym i warto trzymać akcje.
pozdr.
bierz za całość FDT, walne 3/11-firma przejęta przez dewelopera, resztę poszperaj sam .Polecam, kapitał już zwiększyłem o ponad 200 % -wirtualnie , bo trzymam i nie sprzedam poniżej 20- paru pln-może będę trzymał dalej
http://www.lokatybudowlane.pl/index.php5?investments,planned:371:description
polecam jeszcze raz-odrobisz stratę
"Osobiście kupię Fabrykędiet, tam srata tylko cirka 500 tys zł, przy ostatniej emisji cirka 600 tys zł, a cały kapitał Fabrykidiet to cirka about 2mln zł. Ci to potrafią. Najwyrażniej Permedia takich srat nie potrafi robić stąd niski kurs. Ale jest nadzieja w dociekliwych "
Nie wiem czemu pisze srata a nie strata, ale wygląda to na niezły przekręt, Sprawdziłam, FabrykeDiet sprawozdanie roczne, 400 tys zł na wynagrodzenia zewnetrzne, czy to nie jest śmieszne przy tym że z emisji wzieli 600 tys zł. A przychody 50 tys zł ???Wolę KGHM
Inwestorek ma rację , na takich spólkach trzeba byc cholernie cierpliwy . Zarząd nie rozpieszcza inwestorów informacjami . Praktycznie można powiedziec ,ze sie nic nie dzieje i w momencie jak wszyscy będą anty spólka zacznie rosnąć.
Coś podobnego było na Polnej przy ostatniej hossie . Również powoli wychodziła z klopotów finansowych . Kupiłem wtedy dość sporo akcji i pisałem na forum że sprzedaję powyżej 100 zł i co " ciepłych " słów napisano pod moim adresem . Czekałem cierpliwie niecały rok i dopiołem swego . Dziś wcale nie twierdzę ,że Permedia to Polna i że tak będzie , ale obecna cena jest korzystna do zakupów a nie do sprzedawania .
może macie racje, ale ja uważm że to co się dzieje to tragedia, nie wytrzymuje nerwowo jazdy 40% w dół, i to praktycznie bez powodu, ja nie wyyrzymałam, wolę już stracić niz nie spać po nocach, chociaż nikomu nie zyczę takich strat
z mężem już prawie o niczym innym nie rozmawialiśmy, świat nam sie walił, teraz przynajmniej nie będzie nam ubywać pieniędzy co dnia, chrzanić takie spółki, Kghm przynajmniej da zarobić, surowce
Ja z żoną nie rozmawiam o giełdzie , mam ciekawsze tematy . Żona interesuje się giełdą tylko w dniu wypłaty pieniędzy z konta i co za to kupi - ot taka mała różnica.
Już myślałem , że sam zostałem z akcjami .Poczekamy do wyników za 3Q i wtedy się zobaczy kto miał racje optymiści lub pesymiści .
Ja tam należę do tych pierwszych i kupuję przyszłość Permedii , bo wiedząc czym jest "matka " to córce napewno nie pozwoli upaść tym bardziej że to córka co ciągnie.
pewnie że wam wzrośnie ale chyba gula w porąbanych muzgach - poczekajcie na raport za 3 kwartały a jak komuś pilno to niech umówi sie z pracownikami produkcyjnymi firmy na piwko to się co nieco dowie o realiach i szalonych perspektywach spółki
Wszystkie niepowodzenia i straty są już w cenie ,a nawet powiedziałbym z dużą przesadą . Nadmienię że na dziś akcje są warte 13 zl księgowo . Nie ma sensu już kolejny raz wałkować przeszłości ,- chcesz kupujesz , nie chcesz nie kupujesz.